Selamlar sevgili üstadlar kendi çapında kısa film çekmeye çalışan biri olarak artık "abi kamera var mı ya? çekim var da bugun" muhabbetinden vazgeçip bir kamera almaya karar verdim.
Bazı araştırmalarım ve çok az tecrübemle Canon 550D ve Panasonic TM700 arasında kararsızlıkta karar kıldım. Bu aletlerden biri dslr, biri video kamera.
Forumda genel olarak dslr kullanıcıları olduğundan 550D yi anlatmama gerek yok.
Panasonic TM700 içinse donanımhaberin incelemesi var:
http://www.donanimhaber.com/video-kameralar/videolari/panasonic-hdc-tm700-full-hd-kamera.htm #" onclick="window.open(this.href);return false;
Açıkcası 550D herkes tarafından önerilen bi model olduğundan onu tercih etmek pek de zor bi iş değil ama TM700ün de manuel focus özelliğine sahip olması, O.I.S özelliğinin olması ve hatta lens takılabiliyor olması dslr gibi progressive kayıt alması çok fena kafamı karıştırmakta.
Sizden bir fikir beyanı bir yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
bu da lens muhabbeti için: " onclick="window.open(this.href);return false;
Lens değiştirmiyor, önüne geniş açık aparat takabiliyorsun. 550D ile TM700 aynı sınıf kamera değil. Sen kısa film için alacaksan alacağın 550D kafanı hiç karıştırma git ilk fırsatta al 550D'ni filmini çekmeye başla.
O lens 550 lenslerinin önüne de takılır. Görsel kalite düşer ama takılır. Tele versiyonları da var ve uygun çaptaki lensin önüne manyetik olarak yapışıyorlar genelde.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.