arkadaslar hemen isyan etmeyin sonucta bizlerde bilgisayar basinda yasayan varliklar degiliz,haftasonu olunca biraz kendimize zaman ayirmak isteriz 🙂
gecikmeli de olsa cevap vereyim, hayir gs75 de o ozelliklerin neredeyse hicbiri yok, ayrica 1100 gibi bir para da hic iyi bir fiyat degil bence, 1100 un uzerine 200 falan daha koyarsaniz hepsinden kat kat daha pro olan gs400 u spottan alabilirsiniz.
hadi gs150 gibi bir kamerayi o fiyata satsalar neysede, o kadar cok ozellik yazdiklarina bakmayin,filmci insanlar icin 3ccd disinda cok gerekli bir ozelligi yok.
simdi diyeceksin ki gs75 i sen onermistin. Evet ama ben onu spottaki max 600-700 fiyatla onerdim,yani kalkipta 1100ytl vermem asla.
eger spot almak gibi bir secenegin yoksa o zaman artik pek fazla secenegin yok, 3ccd o fiyata garantili alabilecegin tek kamera o zaten.
diger soruna gelince diger markalarin 3ccd kamera fiyatlari daha yukardan basliyor.
kusura bakma Dv-art, sonuçta bizde sinema aşkıyla yanıp tutuşan insanlarız. sende bize hak ver 🙂
anlaşılan o ki bana doğubankın yolu gözüktü. spot gs 150 ellerimden öper. aslında pek istemiyorum spot almak ama sinema için soyunurum bile, spot almışım çok mu? 🙂
Dv-art ilginden dolayı teşekkür ederim. kamerayı haziranda ist'e gidinde alacağım için şimdilik başka sorum yok. kamerayı aldıktan sonra en basit sorualrla bile sizi çıldırtacam. bundan emin ol 🙂 "bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp" hesabı...
bi aksilik çıkmazsa haziranda gs 150 ile çekilmiş amatör filmlerimle huzurlarınızda olacam. hadi hayırlısı.
teşekkürler...
...
"Söz gider, yazı kalır... Aha bunu da buraya yazıyorum..."
hayirlisi neyse o olsun 🙂 cok aceleci olma,kamera alirken bol bol incele bir problem varmi diye, dukkan garantisi iste (Cogu veriyor)
Umarim istedigin gibi filmler cekersin,yanliz o zamana kadar bos durma, eger foto makinen falan varsa bol bol resim cek,cerceve ve kadraja gozunu alistirmaya calis,kadrajda ideal olan seyleri ezberle.Eger foto makinen yoksa elinle de yapabilirsin (hani meshur dikdortgen hareketi)
ayrica bol bol oku,film izle sinematografi yi incele,isik,aci,renk kullanimlarina dikkat et.
Hevesli ol ve cabuk vazgecme (goreceksin ki kamera almakla hersey bitmiyor aksine butun problemler yeni baslayacak)
basarilar 🙂
hayirlisi neyse o olsun 🙂 cok aceleci olma,kamera alirken bol bol incele bir problem varmi diye, dukkan garantisi iste (Cogu veriyor)
Umarim istedigin gibi filmler cekersin,yanliz o zamana kadar bos durma, eger foto makinen falan varsa bol bol resim cek,cerceve ve kadraja gozunu alistirmaya calis,kadrajda ideal olan seyleri ezberle.Eger foto makinen yoksa elinle de yapabilirsin (hani meshur dikdortgen hareketi)
ayrica bol bol oku,film izle sinematografi yi incele,isik,aci,renk kullanimlarina dikkat et.
Hevesli ol ve cabuk vazgecme (goreceksin ki kamera almakla hersey bitmiyor aksine butun problemler yeni baslayacak)
basarilar 🙂
adamlar utanmasa "abi bu makine damdan düşse bişey olmayacak" diyecekler. Hani halkımızın çoğu elektronik konularda pek bilgili değil ya, adamlar fırsattan istifade değil garanti ISO 9001 kalite belgesini bile verecekler. Sürekli İstanbul'da olsam sorun değil de İstanbul dışında yaşamak belimi büküyor. Yoksa ilk arızada makineyi adamın kafasına fırlatırdım 🙂
aslında boş durduğum yok. dijital fotoğraf makinemin video çekim özelliği ile kendi çapımda senaryosu olmayan, doğaçlama şeyler çekiyorum. Amacım adobe pre pro 1.5'i ve SVF 5.0'ı öğrenmek. En basitinden ekranda iki tane aynı kişi numarasını yapıyorum. Klişe ama bir yerden de başlamak lazım 🙂
tabi sonuçta o da bir fotoğraf makinesi. Çok şey beklememek lazım. O yüzden çekimler pek zevkli, pek havesli geçemiyor. Ama yinede birşeyler yapıyorum, yapmaya çalışıyorum. Arpa boyuda olsa biraz yol kattetiğime inanıyorum. Hem çekimde hem de montajda.
Tabi kameramın kötü olmasından dolayı adobe'ye tam randımanlı yüklenemiyorum. Şimdilik suskunum ama ileride adobe ile başınızı ağrıtacam 🙂
gerçi kadir abi birkaç ders koymuş siteye ama kendisinin yeni çalışmalarından dolayı galiba derslere artık pek ağırlık veremiyor galiba.Neyse...
hayırlısı...
...
selcukkuru kardeş bende senin durumdayım.istanbul dan hgalledecek gibiyim bu kamera olayını spot hiç istemesemde, dediğin gibi iyisi olacaksa onada katlanacaz.
kendince bişeyler yapman çok iyi Dv-art hocam ın dediği gibi asıl mesela kamerayı aldıktan sonra başlayacak.bu kadraj konusu çok önemli bol bol pratik yapmalı insan.çünkü bir görüntüyü gözünle görmek farklı kameranın gözünden bakmak farklı.kamerayla çok daha kısıtlı bir alanda çalışıyorsun, neyin, nasıl görüneceği en çok uğraşacağımız konu..çünkü birşeyi o kısıtlı çerçevede doğru biçimde gösterebilmek zor gerçekten.kamerayı eline al çek olmuyor. o yüzden çok özen ve pratik isteyen bir konu.ama yeterli pratik yapınca bunlarda sorun olmaktan çıkacak.sanki kamera kendi kendini yönetiyor gibi olacak.pratik yapmak herşeyin başında geliyor. 🙂
her şeyin hayırlısı gerçekten.inşaallah sorunsuz kameramıza kavuşuruzda gireriz olaya. 🙂
YETENEK,AZİM VE DENEYİM SENİ BAŞARIYA GÖTÜRÜR
selcukkuru kardeş bende senin durumdayım.istanbul dan hgalledecek gibiyim bu kamera olayını spot hiç istemesemde, dediğin gibi iyisi olacaksa onada katlanacaz.
kendince bişeyler yapman çok iyi Dv-art hocam ın dediği gibi asıl mesela kamerayı aldıktan sonra başlayacak.bu kadraj konusu çok önemli bol bol pratik yapmalı insan.çünkü bir görüntüyü gözünle görmek farklı kameranın gözünden bakmak farklı.kamerayla çok daha kısıtlı bir alanda çalışıyorsun, neyin, nasıl görüneceği en çok uğraşacağımız konu..çünkü birşeyi o kısıtlı çerçevede doğru biçimde gösterebilmek zor gerçekten.kamerayı eline al çek olmuyor. o yüzden çok özen ve pratik isteyen bir konu.ama yeterli pratik yapınca bunlarda sorun olmaktan çıkacak.sanki kamera kendi kendini yönetiyor gibi olacak.pratik yapmak herşeyin başında geliyor. 🙂
her şeyin hayırlısı gerçekten.inşaallah sorunsuz kameramıza kavuşuruzda gireriz olaya. 🙂
kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum ama fotoğraf makinesi sonuçta bi kamera gibi değil. Kadraj olayı farklı oluyor tabi. İşin kötü yanı lojistik destekde pek yok. çevremdekilere film çekmenin önemini elimde fotoğraf makinesi olduğu için tam anlatamıyorum, inandıramıyorum. Sonuçta o bi fotoğraf makinesi. Fikirlerimi falan beğenenler var çevremde ama dediğim gibi sırf fotoğraf makinesinden doalyı işi ciddiye almıyorlar.
Ama kamerayı alınca, ortaya amatörlük çerçevesinde kaliteli işler çıkartınca galiba işler değişir. Ama şimdilik fotoğraf makinesiyle kendimizi çekmekten öteye gidemiyorum. Selçuk, selçukla konuşuyor; Selçuk Selçuk'a bağırıyor 🙂 E böyle olunca oyuncu yönetimi, ışık, kamera açısı gibi konularda geri kalıyorum. Az da olsa geliştiremiyorum kendimi. İş yine kamerada bitiyor. Daha doğrusu kamera ile başlıyor 🙂
Bu siteyide nasıl bulduğumu hatırlamıyorum ama iyiki bulmuşum. Çevredekilere "film çekecem" diyince ufak bir küçümseme olmuyor değil. Ama benim gibi düşünen insanlarla böyle konuşmak baya güzel oluyor.
sayılı gün çabuk geçer derler ama haziran bir türlü gelmek bilmiyor. Senin de dediğin gibi kameraya kavuşup herşeyi çekmek istiyorum 🙂
hayırlısı...
...
kameraya kavusunca umarim ayni azimle devam edersin,ve senin cevreni bilmem ama genelde (en azindan ben heves ettigimde o zamanlar oyleydi) 'birak bu bos isleri koskoca adam oldun' tepkileri alabilirsin 🙂 o yuzden yilmadan ve gerekirse yanliz kalsanda devam et, cunku kimseye hazir yonetmenlik koltugu vermiyorlar,gerekirse yillarca ugrasacak ve insanlardan 'buyuyememis daha' laflari duymaya hazir olacaksin.
kameraya kavusunca umarim ayni azimle devam edersin,ve senin cevreni bilmem ama genelde (en azindan ben heves ettigimde o zamanlar oyleydi) 'birak bu bos isleri koskoca adam oldun' tepkileri alabilirsin 🙂 o yuzden yilmadan ve gerekirse yanliz kalsanda devam et, cunku kimseye hazir yonetmenlik koltugu vermiyorlar,gerekirse yillarca ugrasacak ve insanlardan 'buyuyememis daha' laflari duymaya hazir olacaksin.
çok doğru bu yerli yabancı bu iie gönül vermiş her kesin başına gelmiştir..onlara kulak tıka her başarılı insanın başına gelen bişey bunlar onlar bilmezler anlamazlar bizi.tv den çıkan filmi büyük bir zevkle izlerler ama çevrelerinde bu işi yapmaya çalışan insanları görününcede "koca adam oldun" gibilerinden laflar ederler bırak konuşsunlar bu haya senin hayatın istediğini yaparsın.zaten sana öyle diyenlerde bir süre sonra susacaktır.bak mesela yaza iki tane projem var dedem babam başlayacak "ulen kocca adam oldu, çocuk işi bunlar" diye..varmı ulan 21 yaşındayım genciz bee insaf. utanmasalar baston tutuşturacaklar elime.içkiye,sigaraya başlayıp cafelerde hayatımı çürütsem onada hayır derler....arkadaş çevrende konuşur "olum sen delimisin, bırak yaa sen çizgi film bile yapamazsın" gibilerinden ama bir süre geçsin onlarıda ellerinde verdiğin senaryodaki replikleri ezberlerken bulursun..bu işler böyle, her zamanda böyleydi ve hepde böyle olacak konuşan konuşsun ya sen işine bak... 😀
YETENEK,AZİM VE DENEYİM SENİ BAŞARIYA GÖTÜRÜR
Şimdi farklı birşey soracam. Belki de farklı bir başlık açmalıyım bu soru için. Hatta belki açmışlardır bile. Ama ben bu başlığa baya alıştım. Çıkamıyorum burdan 🙂
Şimdi hepimiz genciz, güzeliz 🙂 hepimizin ortak hedefi, ortak yönü film çekmek, yönetmek. Çekmekten, çektiğimizi paylaşmaktan zevk alıyoruz. Peki bu sizce bir gençlik hevesi mi? Şimdi bana "insan kendi içini bilir. Eğer gerçekten istiyorsan heves olmaktan çıkar ve iş haline getirebilirsin" gibi laflar söyleyebilirsiniz. Bunların hepsini biliyorum. Ayrıca ben kendimden de eminim. Demek istediğim. Gerçekten de büyük bir yönetmen olmak istiyor musunuz? Yoksa hayatınız kısa ve orta metrajlı filmler çekip yarışmalara katılmakla mı geçecek?
Yada şöyle sorayım. İleride... Mesela yaş gelmiş 30-35. Kurulu bir düzeniniz var. İş hayatınızda belli bir yere gelmişsiniz. Ve bir gün size yönetmenlikle ilgili bir iş teklifi geliyor. Ama sonu belirsiz gibi. Ve bu teklifi kabul etmek için kurulu düzeninizi bırakmanız gerekiyor. Soru basit: Ne yapardınız?
Şimdi bu başa gelmeden yorum yaplılamayacak bir konu. Farkındayım. Şu anki düşüncelerinizi merak ediyorum zaten. Ve şu an için bir gazla "bırakırdım tabi kurulu düzenimi. Ben yönetmen olmak için doğmuşum" der gibi duyuyorum. Şu an öyle gelebilir. Peki 15-20 sene sonrada öyle gelecek mi? Derler ya "bekâra karı boşamak kolay", o hesap yani..
Bir de şunu merak ediyorum...
Sizi (özellikle ıspider ve Dv-art) film çekmeyen iten (veya çeken :)) şey neydi? Genellikle izlenen bir film oluyor. Mesela kendim için konuşmak gerekirse şöyle söyleyebilirim. Ben aynı zamanda uzunlu-kısalı hikayeler yazan birisiyim. Bazen güzel şeyler çıkarttığımda oluyor. Beni film çekmeye iten şey hikaylerimin ekranda nasıl gözükeceğiydi. Tabi bu fikrimden önce yazdığım hikayeler çekilmesi zor fakat imkansız olmayan hikayeler. Ama bundan sonrakiler için bir umut var 🙂 Sizin hikayeniz ne? Bir sabah uyandığınızda "ben film çekmeliyim!" gibi bir cümle mi kurdunuz? Yoksa ekran karşısına geçip "bende yaparım. Hatta daha iyisini bile çekerim. Ne var yani?" mi dediniz?
Lafı çok uzattım biliyorum. Sonuç olarak şunu söyliyeyim. Kamerayı aldıktan sonrada aynı azimle devam edeceğimi biliyorum. Çevreden gelecek tepkileride az çok biliyorum. Ama olsun. Sonuçta bir kez geliyoruz bu hayata. Ve birkaç kişinin basit birkaç tepkisi yüzünden istediğim birşeyi yapamayacaksam, yemişim ben böyle hayatı.
Teşekkürler...
...
izninle bu mesaji filmcilik tartismalari bolumune kopyaliyorum,hem baslikla alakasiz olmasindan hemde o bolumde cok daha fazla katilimci uye cikmasindan dolayi. oradan konusalim bu konuyu.
arkadaşlar ben birde şöyle bir kamera buldum. Bir bakar ve yorum yaparsanız sevinirim. Bu nasıldır? İş görür mü?
Sony - DCR-TRV480E Digital 8 Kamera (Çanta + 3 Kaset + Tripod Hediyeli)
teşekkürler...
...
farkettiysen hi8, yani bu saatten sonra yeni bir kamera icin kesinlikle degmez.
dedigim gibi panasonic gs75 spot senin icin gayet ideal.
farkettiysen hi8, yani bu saatten sonra yeni bir kamera icin kesinlikle degmez.
dedigim gibi panasonic gs75 spot senin icin gayet ideal.
en baştada dediğim gibi kamera işinden henüz anlamıyorum. Size çok basit gelebilir ama hi8'den bile anlamıyorum. Hepimiz bu bilgilerle doğmadık sonuçta.
Eğer çok zahmet olmazsa hi8'in kısa bir özetini ve farkını anlatır mısın Dv-art?
Ayrıca haziran'a girmiş bulunmaktayız. Gs75 değil galiba gs150 spot alacam. hayırlısı...
teşekkürler...
...
hi8, minidv lerden onceki standartti, ama artik tarihin tozlu sayfalarina girmek uzereler, ozellikle direk aktarim yapilamamasi, renk bilgisi konusundaki yetersizlikleri,kisacasi gunumuz dijital ortamlarina yabanci kalmalari en buyuk eksiklikleri.
tabii simdi birileri kalkip 'sen nebcim konusuyon hi8 hakkinda?' diyebilir ama onlari da teknoloji muzesine yonlendiriyorum,
sonucta tamam iyiydi hostu ama bu saatten sonra minidv ler bile yerine hdv lere birakmaya hazirlanirken kimse bana sifir kamera alirken hi8 almanin daha avantajli oldugundan bahsetmesin.
kisaca,abicim bosver hi8 i falan git al pasa pasa gs150 yi, otur cektigin filmleri bir kabloyla editle,3ccd kalitesine hayran kal ve kendini iyi hisset.
hi8, minidv lerden onceki standartti, ama artik tarihin tozlu sayfalarina girmek uzereler, ozellikle direk aktarim yapilamamasi, renk bilgisi konusundaki yetersizlikleri,kisacasi gunumuz dijital ortamlarina yabanci kalmalari en buyuk eksiklikleri.
tabii simdi birileri kalkip 'sen nebcim konusuyon hi8 hakkinda?' diyebilir ama onlari da teknoloji muzesine yonlendiriyorum,
sonucta tamam iyiydi hostu ama bu saatten sonra minidv ler bile yerine hdv lere birakmaya hazirlanirken kimse bana sifir kamera alirken hi8 almanin daha avantajli oldugundan bahsetmesin.
kisaca,abicim bosver hi8 i falan git al pasa pasa gs150 yi, otur cektigin filmleri bir kabloyla editle,3ccd kalitesine hayran kal ve kendini iyi hisset.
biz hep böyle gs 150 diye tutturduk gidiyoruz ama şunun bi özelliğini, resmini görebileceğim bi site var mı ya? böyle bodoslama girmeyelim olaya. Bir bakalım neymiş ne değilmiş diye? Var mı böyle bir site veya kaynak?
Teşekkürler...
...
abi nv-gs150 yok ama solda menüden mini dv digital kameralar başlığından model isimlerine tıklayarak istediklerine bakabilirsin 140 la 180 var 😀