Forum

ALSAK ALSAK 700 YTL YE NE ALSAK.

59 Gönderi
12 Üyeler
0 Reactions
21.6 K Görüntüleme
(@ahmet)
Gönderi: 34

kardes walla bende cok arastirdimsenin gibi kameralari ve gittim jvc 290 aldim.hem mic.giriside war emin ol cok isini gorucek.istersen git birde ona bak.goruntu kaliteside gercekten cok iyi

Gönderildi : 17/05/2006 11:47 pm
(@selcukkuru)
Gönderi: 0

slm arkadaşlar
foruma girip "700-800 ytl ye nasıl bir kamera alabilirim?" diye soracaktım ki bi baktım "ıspider" bu konuyu açmış.

forumda biraz dolaştım ve aşağı yukarı şu sonuçlara vardım.
kamera alırken olmazsa olmaz bi kaç şey var galiba(film çekimi için)
*3ccd olması
*kasetli olması
*ve galiba mini DV olması

şimdi...
ben şu an Kütahya'da öğrenciyim fakat ikamet ettiğim İstanbul'a gidip bu video kamera alma olayına girecem.

bende bu konularda baya cahil bi insanım.
sitelerde uzun uzun kamera özelliklerinden bahsediliyor
bunlar bana çok karmaşık geliyor.
ama işimi görecek bir kaç temel özelliği öğrenerek bu karmaşıklıktan kurtulabileceğimi düşünüyorum.
tabi ki kamera alımı bu kadar basite indirgenecek bir olay değil ama bütün o karmaşık özelliklerin ne anlama geldiğini öğrenecek vaktim yok.
açıkçası biraz işin kolayına kaçıyorum...farkındayım.

uzun lafın kısası bana "selcuk şu kamera senin işini görür,çok dolaşma sen şunu al" diyebileceğiniz bir veya bir kaç kamera adı var mı?

birde şunu öğrenmek istiyorum. kasetli bir kamera aldığımız da görüntüleri bilgisayara aktarırken capture kartı gibi bir alete ihtiyaç var mı? birde onun masrafı çıkmasın şimdi...
yoksa usb ile tüm işleri (görüntüleri bilgisayar aktarıp premiere pro 1.5{maalesef işlemcim AMD Athlon} ile düzenleyip, cd ye basıp eşimle dostumla paylaşabilir miyim 🙂 ? Çok uzattım biliyorum...

bu yazıyı forumdaki ustaların affına sığınarak yazdım ve bu kadar uzattım. Umarım bu sinemaya gönül vermiş acemi gence yardımcı olursunuz. (çok dramatize ettim galiba) 🙂

Teşekkürler...

"Söz gider, yazı kalır... Aha bunu da buraya yazıyorum..."

Gönderildi : 18/05/2006 12:21 am
(@dv-art)

evet fazla dramatize olmus 🙂 merak etme cok soru cevapladik seninkine benzer,cogu da daha sonra hic mesaj atmadan kayboldu ama olsun maksat yardimci olmak 😉

simdi soruna cevabi iki mesaj ustte vermisim zaten, panasonic gs75 veya gs150 senin isini gorur, dogubankta 800 gibi fiyata bulursun, kamerada araman gereken ozellikler ise manual ayarlar olmasidir, yani beyaz ayari,focus,shutter speed gibi. o yuzden alabiliyorsan kesinlikle panasonic gs150 gibi bir kamera al.

kaliteli aktarim yapmak icin mutlaka bir firewire karti almani oneririm,zaten 20 dolar birsey. dv out uzerinden aktarim yaparsan kayipsiz olur.yok masraf yapamam dersen usb ye yonel ama ben tavsiye etmem.

dedigim gibi eger film cekmek gibi bir merakin varsa ne model olursa olsun (tavsiyem 3ccd panasonic gs150) mutlaka manual ayarlar olsun manual focus,manual shutter speed,manual white balance gibi.

Gönderildi : 18/05/2006 7:56 pm
(@ispider)
Başlığı açan

kamerayı al anlıcaksın ne sölemeye çalıştımı...
Hassonya hocam dün sakız ı izledim cidden güzel olmuş.kamera açıları görüntüler falan iyidi.müzik seçiminde güzel olmuş.
engebeli arazide kamerayla beraber koşmak cidden zor.ama sakız daki görüntüler o kadarda kötü değildi.sende biliyorsun ki bu kameraların profesyonel kameralar kadar performans vermeside beklenemez zaten..kameranın ve senin yapabildiğin ölçüde sınırları aşmadan iyi çekimler yapman gerek.yoksa hurraaa sağa-sola koştur koştur olmaz yani.zaten yaratıcılık beceride burda devreye giriyor bir eksikliği diğer taraftan kapatacaksın.kameran kötüyse senaryon iyi olacak falan.neyse Allah nasip ederde alırsam o zaman bol bol konuşuruz burda.kameramıza bir kavuşalım akla kara belli olur.zaten işin farkındayım ve fazla beklenti içerisinde değilim.işimi görür yaneeeee. 😉

YETENEK,AZİM VE DENEYİM SENİ BAŞARIYA GÖTÜRÜR

Gönderildi : 18/05/2006 9:19 pm
(@hassonya)

eywallah saol. imkanlar çerçevesinde uraşıyos bişilerle. hayırlısı olsun umarım istediğin gibi olur...

Gönderildi : 18/05/2006 9:35 pm
(@selcukkuru)

evet fazla dramatize olmus 🙂 merak etme cok soru cevapladik seninkine benzer,cogu da daha sonra hic mesaj atmadan kayboldu ama olsun maksat yardimci olmak 😉

simdi soruna cevabi iki mesaj ustte vermisim zaten, panasonic gs75 veya gs150 senin isini gorur, dogubankta 800 gibi fiyata bulursun, kamerada araman gereken ozellikler ise manual ayarlar olmasidir, yani beyaz ayari,focus,shutter speed gibi. o yuzden alabiliyorsan kesinlikle panasonic gs150 gibi bir kamera al.

kaliteli aktarim yapmak icin mutlaka bir firewire karti almani oneririm,zaten 20 dolar birsey. dv out uzerinden aktarim yaparsan kayipsiz olur.yok masraf yapamam dersen usb ye yonel ama ben tavsiye etmem.

dedigim gibi eger film cekmek gibi bir merakin varsa ne model olursa olsun (tavsiyem 3ccd panasonic gs150) mutlaka manual ayarlar olsun manual focus,manual shutter speed,manual white balance gibi.

öncelikle ilgine çok teşekkür ederim "Dv-art" ve emin ol ben o mesaj atıpta sonradan kaybolanlardan olmaycağım. Çünkü kamerayı almamla film olayına dalmam bir olacak ve gırla sorun çıkacak karşıma. Peki ben ne yapacağım? Siz ustalara danışıp bilgime bilgi katacağım. O yüzden daha buralardayım 🙂

Şimdi açıkcası artı masrafa girmek istemem ama aktarım sırasında kalite çok düşüyorsa yapacak birşey yok, alacaz. Ama burda başka bir sorun başlıyor. Alacağım firewire kartın özellikleri. Belli bir marka mı alayım yoksa her kart işimi görür mü?çünkü 20 yede buldum 50 ye de(YTL).

Kamera alırken belli özellliklere dikkat etmemi söylemişsin. Focus,manual shutter speed,manual white balance gibi pek alakalı olmadığım ama yakında yalayıp yutacağım terimlerden bahsetmişsin. Bunların az çok ne işe yaradığını nereden öğrenebilirim? Veya sen öğretir misin? (Bende pek yüzsüz çıktım be) 🙂

Satıcının karşısına az çok bilgili çıkmak lazım ki adam bizi kazıklamaya çalışmasın. Ama bu site ve forum sayesinde biraz yol kattettim. En azından 800x zoom a kanmam artık 🙂

dv in-out özelliği sanırım kamera>bilgisayar,bilgisayar>kamera şeklinde transfere olanak sağlıyor.

internette biraz araştırdım.(google) 🙂
panasonic nv gs75 i buldum. güzel bişeye benziyor (çok anlarım ya) 🙂
http://www.hepsikamera.com/product_info.php/products_id/1847?osCsid=9836633800e1d5c3805090da200f17ea

ama gs 150 yi bulamadım. adamların kendi sitesinde bile gs 150 yok. galiba direk gidip gs75 i alacam. gerçi biraz daha vaktim var ama şimdilik öyle görünüyor.

tekrar teşekkürler...

Gönderildi : 19/05/2006 3:53 am
(@hassonya)

150 tr de varmı bilmiyorum ben usadan getirttim abime...

Gönderildi : 19/05/2006 5:03 am
(@dv-art)

o zaman hosgeldin aramiza 🙂
firewire kartini cok yogun kullanmayacagin icin 20dolarlik olanlar sana yeter,cunku arada bir aktarim yapmak disinda kullanmayacaksin zaten.

Focus: odaklanma demektir, hani ondeki birsey daha net ve keskin arkasi daha net gozukur (Veya tam tersi) iste bu focustur. Kamera tam otomatik olunca sadece kendi bildigini yapar (yani en ideal nesneye focuslanir) ama belki o sahnede focusun daha onde veya arkada olmasi gerekir, iste bu yuzden manual focus gerekir, zaten cogu otomatik focus makineler sonsuza odaklidir yani herseyi ayni netlikte ceker ki bu bir sinemaci icin iyi degildir.
White balance: beyaz ayaridir, herhangi bir isikta ve mekanda beyazin ve dolayli olarak diger renklerin belirlenmesine yardimci olur, bu sayede filmlere istedigin tonu verebilirsin (After effectde yapmaktan cok daha kullanisli ve kaliteli sonuc verir) otomatik olunca makine direk kendi beyaz tonunu bulur ve genelde tektip sonuclar verir,ama manual olunca istegine gore cok daha canli,soluk veya farkli tonlamada renkler kullanabilirsin. cok onemli bir ozelliktir

shutter speed: kameranin goruntu alma sirasindaki isik alma surecini ayarlar.Otomatik olunca en ideali yani tektipi yakalamaya calisir, ama mesela sen manual bir kamera kullaniyorsan cok guzel etkiler yakalayabilirsin,yogun gunes altinda kapali bir gun,veya karanlik bir ortamda parlak renkler gibi

evet dv in out aynen dedigin gibi,cogu kamerada dv out olur ama in olmaz, boylece bitirdigin projeyi kasete tekrar aktarmazsin (aslinda normalde cok gerekli olmasada cogu yarisma dv kopya ister) zaten bu dv in out olayi da en iyi firewire kartiyla yapilir.

kamera bulma olayina gelince, eger gidip garantili alirsan bulamazsin 😉 ama spot alirsan gs150 dahil her kamerayi bulman mumkun (istanbuldan bahsediyorum)
hatta zaten panasonic dvx seriside resmi olarak turkiyede satilmiyor, basari firmasi da yurtdisindan kendi getirttigi makineleri kazik fiyata satiyor, ama spota gidersen cok rahatlikla ve ucuz bulabiliyorsun.
Aslinda insanlari kacak mal almaya yonlendirmek istemezdim ama aradaki fiyat farki bu kadar cok olunca ( spot 3500ytl olan kamera orjinal 8000ytl) insan ister istemez biraz farkli dusunmeye basliyor.
yinede sen bilirsin,sonucta kamerayi alacak olan sensin.

öncelikle ilgine çok teşekkür ederim "Dv-art" ve emin ol ben o mesaj atıpta sonradan kaybolanlardan olmaycağım. Çünkü kamerayı almamla film olayına dalmam bir olacak ve gırla sorun çıkacak karşıma. Peki ben ne yapacağım? Siz ustalara danışıp bilgime bilgi katacağım. O yüzden daha buralardayım 🙂

Şimdi açıkcası artı masrafa girmek istemem ama aktarım sırasında kalite çok düşüyorsa yapacak birşey yok, alacaz. Ama burda başka bir sorun başlıyor. Alacağım firewire kartın özellikleri. Belli bir marka mı alayım yoksa her kart işimi görür mü?çünkü 20 yede buldum 50 ye de(YTL).

Kamera alırken belli özellliklere dikkat etmemi söylemişsin. Focus,manual shutter speed,manual white balance gibi pek alakalı olmadığım ama yakında yalayıp yutacağım terimlerden bahsetmişsin. Bunların az çok ne işe yaradığını nereden öğrenebilirim? Veya sen öğretir misin? (Bende pek yüzsüz çıktım be) 🙂

Satıcının karşısına az çok bilgili çıkmak lazım ki adam bizi kazıklamaya çalışmasın. Ama bu site ve forum sayesinde biraz yol kattettim. En azından 800x zoom a kanmam artık 🙂

dv in-out özelliği sanırım kamera>bilgisayar,bilgisayar>kamera şeklinde transfere olanak sağlıyor.

internette biraz araştırdım.(google) 🙂
panasonic nv gs75 i buldum. güzel bişeye benziyor (çok anlarım ya) 🙂
http://www.hepsikamera.com/product_info.php/products_id/1847?osCsid=9836633800e1d5c3805090da200f17ea

ama gs 150 yi bulamadım. adamların kendi sitesinde bile gs 150 yok. galiba direk gidip gs75 i alacam. gerçi biraz daha vaktim var ama şimdilik öyle görünüyor.

tekrar teşekkürler...

Gönderildi : 19/05/2006 6:48 am
(@selcukkuru)

hoşbulduk 🙂 ...

alıntının alıntısı olmasın ve ikimizde uzun yazdığımızdan dolayı çok yer kaplamasın diye alıntı yapmadım 🙂

aslında hiç bir zaman spot bi ürün almam. çünkü bu teknolojik aletlerden ne kadar iyi anlasamda bana gıcıklar galiba. bir sorun çıkartıyorlar ve teknik servisle içli dışlı olmamı sağlıyorlar.

"bi kamerada ne gibi bir sorun çıkabilir ki?" demem. çünkü benim şansıma belli olmaz. her türlü sorun çıkabilir. tabi satıcı her türlü garantisini verecek ama olsun 🙂 bu yüzden spota biraz karşyım

bu saydığın belli başlı özellikler(manuel focus,dv in-out,shutter...) gs 75 ve gs 150 de var mı? çünkü gs 75 de alabilirim. spot olayından dolayı. ve sonuçta ne kadar teknik bilgisi olmasa da son söz babam da 🙂 ama benimde iki çift lafım olacak tabi.

bu gidişle bu ikisinden birini alacam galiba. şimdilik öyle görünüyor. tabi yine forumda takipte kalacam.

artı bide şunu sormak istiyorum. mesela garantili olarak,yani tr'de bulunan ve yine bu fiyatlarda olan kameralar arasından tasiye edebileceğiniz var mı? illa panasonic olmak mı zorunda? belki o kafama yatabilir? bi sorayım dedim

teşekkürler...

Gönderildi : 20/05/2006 2:41 am
(@selcukkuru)

e siz bana kaybolursunuz dediniz kendiniz kayboldunuz 🙂 ne arayan var ne soran 🙂 bir cevap istedim sadece. çok sey mi istedim 🙁 ...

Gönderildi : 21/05/2006 7:35 pm
(@unpop)
Gönderi: 17

oy gs75 e de yapistirivermisler 1075 ytlik etiketi. Spot'ta ne kadar bunlar.
Gerci izmir'de spotta da zor bulunur bu ya? garanti olayinda da sansizimdir biraz. Oof of..

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17759&productid=evpannvgs75

Gönderildi : 21/05/2006 10:28 pm
(@ispider)
Başlığı açan

Gerci izmir'de spotta da zor bulunur bu ya? garanti olayinda da sansizimdir biraz. Oof of..

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17759&productid=evpannvgs75
büyük ihtimal burdan alacağım bende.gerçekten iyi fiyat. üstelik peşin fiyatına 12 taksit imkanıda var.gayet iyi. 🙂

Gönderildi : 21/05/2006 10:54 pm
(@selcukkuru)

etiketi yapıştırıvedikleri gibi dv in özelliğini koymamışlar. ah şu parasızlığın gözü kör olsun. paran olacak, bakar mısın o zaman böyle şeylere. alacaksın canon xls ni,yan gelip yatacaksın 🙂 ama olmayınca olmuyor...

Gönderildi : 21/05/2006 11:09 pm
(@ispider)
Başlığı açan

etiketi yapıştırıvedikleri gibi dv in özelliğini koymamışlar. ah şu parasızlığın gözü kör olsun. paran olacak, bakar mısın o zaman böyle şeylere. alacaksın canon xls ni,yan gelip yatacaksın 🙂 ama olmayınca olmuyor...
yaramızı deşme yaw. 😥

Gönderildi : 21/05/2006 11:59 pm
(@dv-art)

arkadaslar hemen isyan etmeyin sonucta bizlerde bilgisayar basinda yasayan varliklar degiliz,haftasonu olunca biraz kendimize zaman ayirmak isteriz 🙂
gecikmeli de olsa cevap vereyim, hayir gs75 de o ozelliklerin neredeyse hicbiri yok, ayrica 1100 gibi bir para da hic iyi bir fiyat degil bence, 1100 un uzerine 200 falan daha koyarsaniz hepsinden kat kat daha pro olan gs400 u spottan alabilirsiniz.
hadi gs150 gibi bir kamerayi o fiyata satsalar neysede, o kadar cok ozellik yazdiklarina bakmayin,filmci insanlar icin 3ccd disinda cok gerekli bir ozelligi yok.
simdi diyeceksin ki gs75 i sen onermistin. Evet ama ben onu spottaki max 600-700 fiyatla onerdim,yani kalkipta 1100ytl vermem asla.

eger spot almak gibi bir secenegin yoksa o zaman artik pek fazla secenegin yok, 3ccd o fiyata garantili alabilecegin tek kamera o zaten.

diger soruna gelince diger markalarin 3ccd kamera fiyatlari daha yukardan basliyor.

Gönderildi : 22/05/2006 4:37 am
Sayfa 2 / 4
Paylaş: