Forum

7000-8000 tl civarında 3 adet kamera alcam tavsiyeleriniz ??

11 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
3,635 Görüntüleme
(@tuoberg)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Elimde 3 adet sony hdv 1080i 2 adet canon xl1 kamera var ama hala istediğim görüntü kalitesini elde edemedim
Arkadaşlar bana ne önerebilirsiniz ? 5 yıldızlı otellerde Düğün toplantı ayrıca katalog çekimleri yapıyorum. Canıma tak etti. Film görüntüsü istiyor müşteri veya 35 mm adaptör mü taksam bu kameralara

Gönderildi : 05/02/2011 2:16 pm
(@marepictures)

.

Gönderildi : 09/02/2011 5:11 pm
(@enjeksiyon)

Her türlü iş için 7D gibi dslr makineleri önermeyelim. Otel toplantı katalog çekimleri diyor. Dslr lerin kısıtlı çekimleri var ve bu toplantıların çekimleri uzun olabiliyor. Ayrıca bir süre sonra kamera ısınıyor, pilleri bitiyor. Adaptör bu tipteki çekimler için hiç pratik olmayacaktır. Film görüntüsü derken renk tasarımıyla alakalı mı yoksa alan derinliği falan mı istiyorlar? Garip bir istekmiş onlarınki de. Panasonic AF100 gibi bir kamera ve digiprime lensler işini görebilir. Daha sinematik görüntü için... Ayrıntı verirsen (müşterinin nasıl bir görüntü istediğine dair) bir kaç kamera ve çözüm önerebiliriz..

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 09/02/2011 5:34 pm
(@ercane)

Bu tip işlerin en büyük sorunu ışıktır. Ve ışığı çekim e uygun ayarlamaları katılımcılara ve konuşmacılara pek rahat bir ortam sunmuyor. Bu yüzden çok iyi iş çıkamıyor ortaya. Yine de çekimlerinizden küçük örnekler koyarsanız belki gözümüze başka bir şeyler ilişir.

enjeksiyona tamamen katılıyorum bu arada.

Gönderildi : 09/02/2011 5:44 pm
(@homeros)

Her türlü iş için 7D gibi dslr makineleri önermeyelim. Otel toplantı katalog çekimleri diyor. Dslr lerin kısıtlı çekimleri var ve bu toplantıların çekimleri uzun olabiliyor. Ayrıca bir süre sonra kamera ısınıyor, pilleri bitiyor. Adaptör bu tipteki çekimler için hiç pratik olmayacaktır. Film görüntüsü derken renk tasarımıyla alakalı mı yoksa alan derinliği falan mı istiyorlar? Garip bir istekmiş onlarınki de. Panasonic AF100 gibi bir kamera ve digiprime lensler işini görebilir. Daha sinematik görüntü için... Ayrıntı verirsen (müşterinin nasıl bir görüntü istediğine dair) bir kaç kamera ve çözüm önerebiliriz..
Evet ben de katılıyorum. Düğün için falan 7D veya başka DSLR olmaz. Düğünün ortasında sensörü eline bırakır yoksa makine 😀

Aynı zamanda film görüntüsü diyenlerin de öyle üstüne çok oturup düşündüğünü sanmıyorum. Yani alan derinliği, renk, ton diye. Görüntüyü beğenmiyordur film gibi olsa diyordur ama kendi de ne istediğini bilmiyordur. Çünkü şu ana kadar bu film gibi olsun lafını 4-5 defa duydum. Nasıl yani? diye sorunca cevabı her seferinde hemen hemen aynı oldu

"Yani böyle şey biraz işte, biraz daha filmdeki şey gibi, hani filmlerde oluyor hani şöyle, ben bunun öyle olmasını istiyorum işte"

Gönderildi : 09/02/2011 6:37 pm
(@marepictures)

.

Gönderildi : 10/02/2011 1:34 am
(@kykgm)

arkadaşlar görüntüden önce görüntü önemli (7d kaliteli görüntü çekebilir ama salondakilerin dikkatini çekmez sony hdv 1000e olsa yada :-)panasonic m3500 olsa daha çekici durur

Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.

^^KYKGM^^

Gönderildi : 10/02/2011 1:58 am
(@oguzcicek)

Kuzenlerin dügünlerinde yapılan çekimleri izledim adam kamerayı sabit koymus hiç farklı acılardan alma geregi duymadan toplamda 4 açıyla çekimi bitirmiş.
O çekimlerde birçok açıdan çekip kurguladıktan sonra birazda color correction yapılırsa izleyiciyi memnun eder diye düşünüyorum.
Birde slider ve glide-cam gibi ürünler alarak güzel çekimler yapabilrsiniz belkide müşterileriniz sabit planlı cekimlerden sıkılmıslardır.
Yoksa izleyen kişiler teknik olaya fazla bakmaz
O sırada ben cıkmısmıyım ben cıkmısmıyım derdindedir 😀

Kiralık 550d + 2 lens + 2 tripot + 3 yedek batarya sadece 50 lira
Detaylar http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?t=8806" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 10/02/2011 7:05 am
(@homeros)

Kuzenlerin dügünlerinde yapılan çekimleri izledim adam kamerayı sabit koymus hiç farklı acılardan alma geregi duymadan toplamda 4 açıyla çekimi bitirmiş.

onlardan çok var ya hatta 3 mü 4 mü artık yalan olmasın kamerayı sabit kurup futbol maçı çeker gibi çekeni de gördüm.. Hayır o değil 180 derece açı kuralına uyun bari madem maç gibi çekiyorsunuz, millet izlerken karıştıracak "ne tarafa hücum ediyorduk lan" 😛

Gönderildi : 10/02/2011 8:30 am
(@sickman)

Geçen bir düğüne gittim 6 -7 metrelik jimmyjib vardı sahnenin yanında. Alt tarafı oturduğu yerden alkışlayan insanlar ve hobara hobara heeyy diye oynayan halay çeken bir güruh var yani, ne bu şiddet bu celal. Demek ki film gibi istiyorlar, neyse konu dışı girdim araya.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 10/02/2011 12:39 pm
(@marepictures)

yok aga tam üstüne geldin 🙂

Gönderildi : 12/02/2011 2:23 am
Paylaş: