Merhabalar. Ben bir şey sormak istiyorum. Şimdi ben 1080p olarak çıktı alıyorum videolarımı ama Youtube'a yükledikten sonra görüntü kalitesi çok düşüyor hd seçeneğinde bile.
Ama bazı videolara bakıyorum Youtube'da 360p de bile benim kendi yüklediğim ve hd kalitede izlediğimden videodan çok daha iyi durumda. Buna neden olan şey nedir ben de kendi videomu 360p de bile böyle bir görüntü kalitesiyle izleyebilir miyim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler dilerim.
ımmm..
hangi programı kullanıyorsun? proje açarken seçtiğin özellikler nelerdir?
Duvarlar… Görüyor musun? Duvarlar yükseliyor. Şşşşş, bağırmayı bırak sessiz ol! Bak bak, duvarları daha çok yükseltiyorlar...
Sony pj-260 full hd kamera ile çektiğim görüntüler MTS formatında kaydediliyor. Daha sonra Adobe Premiere Pro Cs5.5'te AVCHD 1080p'yi seçiyorum açarken projeyi. Export ederken de MPEG-2 1080p de export ediyorum. Sorun buralarda bir yerlerde midir sizce?
youtube ve vimeo tarzı siteler siz videonuzu yükledikten sonra videonuzu tekrar compress ederler. Bu durumda yapmamız gereken videomuzu tekrar compress lenecek şekilde oluşturmamızdır.
The trick to compressing for YouTube, and many other social media sites, is to remember that they ALWAYS recompress your video into their own format. This means that you need to send YouTube a compressed file which is designed to be compressed again. // Larry Jordan
detay için link de burda http://www.larryjordan.biz/compressor-youtube-video/ " onclick="window.open(this.href);return false;
After Effects Blog | http://www.sinankaracam.com
http://videohive.net/user/dijihane/portfolio?ref=dijihane
Çok teşekkür ederim gönderdiğiniz dökümanı okuyayım eminim yararı olacaktır. İyi günler dilerim.
Geniş ekran videoları nasıl yüklenir?
Lütfen Orijinal Videolar Yükleyin! - Bir video yüklemeden önce ne kadar az yeniden kodlanırsa, sonuçta elde edilecek YouTube video kalitesi o kadar iyi olur. Videolarınızı mümkün olduğunca orijinal kaynak biçimine yakın bir şekilde, en az sayıda ara yeniden kodlama adımıyla yüklemenizi öneririz. Her yeniden kodlama, genel olarak videonuzun kalitesini düşürebilir ve aşağıda ele alacağımız bazı belirli sorunları ortaya çıkarabilir.
Kare Hızı - Video kare hızı, mümkünse orijinalle aynı olmalıdır. Film kaynakları açısından, 24 kare/saniye veya 25 kare/saniye hızındaki 'bir defada oluşturulan ana kopya' en iyi sonuçları verirken, yeniden örnekleme aktarma işlemi uygulanan videolar (ör. bir Telesine açılan öğesi) genellikle daha düşük video kalitesine sahip olur.
Çözünürlük -
Yüksek tanımlı videolar, kullanılabilir durumdaki en yüksek kaliteli YouTube videoları sonucunu veren, tercih edilen besleme biçimidir. Bu, sitenizde yeni biçimler geliştikçe videonuzu yükseltebileceğiniz anlamına da gelir.
Test - Videoları yeniden yükleme olanağı olmadığından, videonuzu YouTube'da herkese ulaşacak şekilde yayınlamadan önce ses ve video kalitesinin tatmin edici olduğunu test etmeniz önemlidir.
Bir video popüler hale geldikten sonra, görüntüleme sayısı, kullanıcı oyları, kullanıcı yorumları ve diğer topluluk verileri, aynı videonun daha yüksek kaliteli başka bir sürümü yüklenmezse aktarılamaz. Bunu doğru anladığınızdan emin olun!
En Boy Oranı - Orijinal kaynak videonun en boy oranı, yüklendiğinde her zaman korunmalıdır: Yüklenen videolar hiçbir zaman sinemaskop veya dikey çubukları içermemelidir.
YouTube oynatıcısı, videonun veya oynatıcının boyutu ne olursa olsun, kırpmadan veya genişletmeden videoların doğru bir şekilde görüntülenmesi için siyah çubukları otomatik olarak ekler. Örneğin, oynatıcı yeni 16:9 geniş ekran oynatıcı boyutunda 4:3 boyutundaki videolara otomatik olarak dikey çubuklar ekler. Oynatıcı yeniden boyutlandırılırsa (ör. başka bir web sitesine gömüldüğünde), oynatıcı 4:3 boyutuna ayarlandığında 16:9 videoların sinemaskop (üstte ve altta siyah çubuklar) olması için aynı işlem gerçekleştirilir. Benzer bir şekilde, sıkıştırılan videolar 16:9 veya 4:3 boyutlu oynatıcılarda gösterilirken otomatik olarak sinemaskop yapılır. Oynatıcı, bunu yalnızca videonun yerel en boy oranı korunursa yapabilir.
Sinemaskop özelliği bir videoya yüklenmeden önce eklendiyse (ör. 16:9 ana kaynağından 4:3 boyutunda bir video oluşturulursa), geniş ekran oynatıcı dikey çubukları da ekler ve videonun tüm kenarlarında siyah çubuklar (pencere kutulama) olur. Bunun sonucunda da kötü bir görüntüleme deneyimi ortaya çıkar (aşağıdaki şemaya bakın).
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
Elinize sağlık
After Effects Blog | http://www.sinankaracam.com
http://videohive.net/user/dijihane/portfolio?ref=dijihane