Herkese Merhabalar,
Elimde sony a6500 sigma 16mm ile çekilmiş 4k bir görüntü var ve hareketli olan görüntülerdeki objelerin kenarlarında takılarak gidiyormuş gibi bir izlenim oluyor, tam ifade de edemedim (o yüzden aşağıya link bırakıyorum). Kamera ayarlarından mı yoksa lensden mi yada benden mi emin olamadığım bir durum var ve bu sorunu bir türlü aşamadım yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ?
Ben sorun ne anlayamadım. Sadece dijital stabilizasyon etkisi var hafif ama o da tarif ettiğiniz soruna benzemiyor.
IBIS'e rağmen ufak bir jello etkisi var, bence normal. Bu makinenin mükemmel bir IBIS'i yok, ya daha yavaş bir pan çekeceksin ya da gimbal türevi bir sabitleyici aksesuardan yardım alacaksın.
Çekim yaptığın kare sayısıyla, kurgudan çıktı aldığın kare sayısı aynı mı?
Kurgudaki stabilizasyonda bir ayar sorunu olabilir mi? Hangi programda nasıl bir işlem uyguladın?
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
IBIS'e rağmen ufak bir jello etkisi var, bence normal. Bu makinenin mükemmel bir IBIS'i yok, ya daha yavaş bir pan çekeceksin ya da gimbal türevi bir sabitleyici aksesuardan yardım alacaksın.
Özellikle gimbal kullanıyorum ve olabildiğince yavaş hareket ediyorum.
Çekim yaptığın kare sayısıyla, kurgudan çıktı aldığın kare sayısı aynı mı?
24p 1/50 çekim ayarlarını kullanıyorum ancak kurgu çıktısı hakkında yeterli bilgiye sahip değilim belki sorun ordadır.
Kurgudaki stabilizasyonda bir ayar sorunu olabilir mi? Hangi programda nasıl bir işlem uyguladın?
Kurguda Herhangi bir stabilizasyon işlemi uygulamadım Premiere pro CC18 kullanıyorum.
Şöyle bir bilgi edindim;
Kare hızı | Deklanşör hızı |
---|---|
30p | 1/60 sn |
60p | 1/125 sn |
24p | 1/50 sn |
Çekim yaparken kamera ayarlarını yukardaki şekilde ayarladığımda görüntüdeki takılmaların azaldığını ve daha akıcı bir görüntü elde ettiğimi farkettim ayrıca aynı makine ile çekilmiş milyon tane görüntü izledim bir çoğunda o kırılmaların olduğunu gördüm sanırım cihaz bir yere odak yapmalı ve olabildiğince yavaş haraket etmeniz gerekiyor.