Arkadaşlar, kısa film yapımı dersi için film çekmem gerekiyor 16 haziran'a kadar vaktim var. Geniş bir meydanda , kitapçıda ve evde çekimler olacak. Makina 650 D, lens 18 - 55. Açıkça söylemek gerekirse çok anlamıyorum teknik meselelerden, kafamda mükemmel çekiyorum teknik yönden zayıf olmam beni korkutuyor. Şimdi bu lense film çekilir mi bilmiyorum ama başka ekipman yok elimde. Ses için ne gerekir, makinanın üzerine takacağım hangi mikrofonu önerirsiniz, tripod alıcam okuldan, bunun yanında ışık sorunum var. İç ve dış mekanda ne tür ışık malzemeleri önerirsiniz. Videodayken hangi modda çekmem en uygunudur? Netleme sorununu nasıl giderebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim...
Sorulardan anladığım kadarıyla "kısa film yapımı" dersinize bedenci girmiş sanırım. Bu soruların cevabının çoğunun temel konularda verilmiş olması gerekir.
18-55 lens, eğer mecbursanız filminizi kurtarır ama iç çekimlerde mutlaka ışık desteği gerekecektir. Dış çekimlerde mümkün olduğunca gün ışığından faydalanın (tabi yanınızda en az bir tane reflektör (yansıtıcı) bulunsun.
Ses için harici kayıt cihazı kullanmayacaksanız rode video mic işinizi görecektir. Eğer bulabilirseniz video mic için uzatma kablosu edinin. Diyalog çekerken özellikle dış çekimlerde şart. Uzatma kablosu ve bir sopa yardımıyla mikrofonu oyunculara iyice yaklaştırırsanız daha anlaşılır diyalog kaydedersiniz. Bir de 650D'ye magic lantern yazılımını yükleyip ses menüsünden AGC'yi kapatın.
Kolay gelsin.
Gelip 2-3 hafta bizim üniversitede derslere girseydin hocaların beden öğretmenlerinden biraz hallice olduklarını görebilirdin! Magic lantern ile ilgili internette bir sürü link, sayfa var tam emin olamadım makinada arıza oluşturabileceği bu yüzden garanti kapsamı dışına çıkarabileceği söyleniyor doğru mudur? Ayrıca bu linklerde 550 d 600 d falan var 650 d ile ilgili birşey yok, 650 d'ye yüklenmiyor mu acaba? Yükleyince bütün menüler otomatikman ingilizce mi oluyor?
Ses için uzatma kablosu almasam sesler çok mu boğuk çıkar?
Madem okulda iş yok o zaman biraz forumu kurcalayacaksın.
Biz 550d ve 600d ile film çektik. Dış mekan olduğu için doğal ışığı yönetmeye gayret ettik çok da kötü sonuç almadık.
Film şurda : http://www.filmfabrikasi.com/forum/filminizi-paylasin/konusma-t16426.html " onclick="window.open(this.href);return false;
Çok profesyonel bir şey çekme zorunluluğun yoksa diyalogsuz müzik altı bir şey çekebilirsin. Mikrofon deneyimini daha sonra kendin test ede ede öğrenirsin
ML konusuna gelirsek forumda da çeşitli internet sitelerinde de gayet açık ve güzel anlatımlar var ama yok bunları araştıracak vaktim yok dersen şöyle bir video var.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
Biz de 600d ile çekiyoruz ml de kullanıyoruz, benim de tavsiyem ses olayına takılma pek. diyalog olmak zorunda değil yani illaki.
Magic Lantern hakkında:
http://fulgurafilm.wordpress.com/2013/11/14/canon-ve-magic-lantern/
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Bu siteyi takip et yeterli 🙂
bye
oh be 😀
Sektörde şöyle 5 ay bir yönetmenin yanına asistan girsen okuldaki hocaların çoğuna teknik anlamda ders verirsin. Fakat kendinin yaratıcılığını geliştirmek, ülke durumunu anlamak, gelecek için bir okuldan mezun olmak ve memur da olurum belki diyorsan okulda gerekli. Ayrıca şuda var sektörde alaylılar ve okullular vardır fakat sen ikiside olursan en iyisi o olur. Yani üniversiteye gitmediğin zamanlarda muhakkak bişiler yapmalısın. Birde okulda her zaman işi bilenler en önde olur bir bakmışsın koca üniversitenin en önlerindesin her gün rektörle görüşüyorsun bunlarda olmayacak şeyler değil biz yaptık.