Mrb.
Arkadaşlar belki yüzlerce defa yazdınız ama yinede soracağım 🙂
550 d trıpota takılı.netleme yapıp manuele alıyorum.Çekmeğe başlayınca yavaş yavaş elle zoom yapıyorum.(Iso AUTO, AWB otomotik), yavaş yavaş zoom yaparken zaman zaman ışk değişiminden dolayıdır herhalde parlamalar çakmalar yapıyor.Bu olayı nasıl çözerim. Tşk.
Şimdi sana ilk başta diyafram nedir onu öğretmek lazım. Diyafram lensin içeriye aldığı ışık mikatarını ayarlayan bir halka tarzı düzenektir lenste ki ve anladığım kadarı ile sende kit lens var onun diyaframı 3,5-5,6 dır. Açı daralttıkça diyafram da daralır o nedenle açıyı daralttığında ışıkta azalır. Onu engellemek için sabit diyaframlı lens alman gerekir.
Vimeo : http://vimeo.com/user4550668" onclick="window.open(this.href);return false;
Flickr : http://www.flickr.com/photos/serkanyavuz/" onclick="window.open(this.href);return false;
odak mesafesi değiştikce lenslerin diyafram değeri de değişiklik gösteriyor mesela 18-55 kit lenste 18mm daha açık diyafram 55m ye gelindiğinde en küçük sayısal diyafram değeri 18'dekinden daha büyüktür. eğer 18mm den en açık diyafram ayarlanırsa zoom yaptıkca diyafram kısılacaktır aşama aşama. bununla ilgisi olabilir. ve bir de iso değerini manuel olarak ayarlayın. ayrıca video pozlama otomatik ayardaysa(yani full manuel kontrol yapmıyorsanız) bundan kaynaklanıyor da olabilir. tavsiyem ayarlardan video pozlama otomatikse manuele alın, zaten manuel olduğu halde bu yaşanıyorsa iso değerini manuel ayarlayıp bir de belirttiğim diyafram olayına dikkat edin. problemin bunlardan başka bir sebebi olduğunu sanmıyorum.
ekleme: 18-55 kit lens ile sabit diyafram değeri elde edilebilmesi lazım. teorik olarak 55mm deki en açık diyafram değeri 18mm deyken ayarlanırsa zoom yaptıkca kendiliğinden değişmek zorunda kalmaz diye tahmin ediyorum
Kısaca, Serkan'ın dediğinden...
Ok arkadaşlar,anladımki oskar a cok uzun bir yolum var 🙂 . Tşk.
schachmatth
bu arkadaşın dediğinden yapılamaz mı, canon 18-55 kitte yakınlaşıp uzaklaşırken f ayarı sabit kalamaz mı??
bu cihazlarla zoom yapmayın arkadaşlar.. öncelikle zoom olayını atın kafadan. öle bişey yokmuş gibi düşünün hatta aklınıza hiiç getirmeyin.. video kameralarda bile zoomdan nekadar nefret ediyosam dslr lerdeki zoom da bi o kadar komik geliyor. zoom bir amatörün en güzel oyuncağıdır. bunu unutmayın..
zoom yok anladım zaten kötü oluyo. bi uzak plan bi yakın plan çekip montajda ekledik mi zoom etkisi mi oluşacak 😀