ya da ikisinin de bir alt modelini karşılaştırsaydınız hangisini tercih ederdiniz?...Tercih etme sebeplerinizi de yazarsanız iyi olur.
Canon fanboy sayılabilecek kadar içi canon sevgisiyle dolu bir insanım. Ama neresinden bakarsanız bakın D800 daha üstün bir makine. Mark III hiç ama hiç olmamış 4 yıl sonra kimseyi sensörden NR ile kandıramazsın arkadaş. Compact kamera mı bu. Bu gün mark II ile Mark III arasındaki farkı adam gibi neat video ve ya PS kullanabilen bir adam bile kapatır.
Ha firmalar arası bu tarz üstünlükler zaman zaman yaşanıyor. MarkII ile D700 de yaşanmıştı. 2-3 yıl içerisinde canon nikonla rekabet edecek bir makine piyasaya süremez. En azından 3000 dolara süremez. Nikon bu süreçte kaybettiği bütün müşterilerini geri kazanacak gibi duruyor. Asıl rekabet eğer SONY cesaret edebilirse D800 ve A99 araında yaşanacak. Tarihde ilk defa Yarı profesyonel seride SONY liderliği yaşanabilir. Ama burda SONY nin 3000 dolarlık bir makine ile FS100'ü ezeceğini hiç sanmıyorum. Canon ve Sony nin ileri seviye c300 ve F3 gibi kameraları var. Ama nikonun yok. Dolayısıyla önünü kesecek bir kamerası da yok. D800s yada D800x gibi modellerle camera piyasasını yerle bir edebilir.
Ben bu yıl Manuel fokus ve diyaframlı lenslere yatırım yapıcam. 14-85mm arası prime lensler dizicem, slider, ışık, jimmy gibi ekipmanları tamamlıcam. Zaten 7D serisinin görüntü kalitesi şu an için oldukça tatminkar. Canonun 4K numarasını da görelim ona göre bir tercih yaparız artık.
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
Kıyaslamayı sadce video ile ilglli özellikleri bağlamında yapmak gerek. Video amaçlı almayı planlıyorsanız Nikon D7000 (belki) ve D800 dışında kabul edilebilir bir seçeneği yok. Nikon bir sonraki makinasında esas bir parlama yapmalı. D800 bunun ilk ışığı ama henüz Canon hakimiyetine son verecek derecede değil. Bunun dışında D800'ün video bağlamında bir ek ya da üstün özelliği bulunmuyor. Otomatik netleme profesyonel kullanıma zaten uygun değil ve Panasonic GH2'de bile dokunmatik olarak var.
Bu arada Nikon'un D800 tanıtım videosu dediği şeyin içinde resmen internetten araklanmış bazı Canon görüntüleri olduğu ortaya çıktı. Bu iş büyürse ciddi prestij kaybı olur Nikon için. Sen git Canon'a rakip olacak kamera yap, ondan sonra tanıtım videolarında Canon görüntüleri çıksın. Sırf Canon değil, Phantom HD de var. Nikon görüntüleri kaldırıp özür diledi bile.
Nikon'dan umutluyum ama Canon tarafında ML diye bir durum var ki Nikon bunu nasıl yakalar bilemiyorum. Bedavaya profesyonel kameralarda bile nadir bulunan özelliklere sahip oluyoruz. Bu nedenle ne diye Nikon'a para verip 10000 dolarlık kamera performansından mahrum kalalım, anlaması zor. Nikon önce yapsın, çıksın görelim. Şu anda Nikon'un görüntülerinin hiçbiri 600D görüntüsünden bile çok farklı değil.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
amazonda d800 en fazla satan d slr su anda. 5d mark 3 oldukça gerilerde (19. sırada)
nikon stokları tüketti hatta.
bu tablo bir çok şeyi gözler önüne seriyor zaten. nikon, 5d mark 2'nin d700e çektirdiklerini şimdi d800 ile 5d mark 3'e çektiriyor. dersine iyi çalışmış.
biz bu ikisinin savaşını izlerken sony ve panasonic de boş durmayıp efsane makineler çıkarabilirler tabi. alpha 99 bunun kanıtı zaten.
Nbc