Arkadaşlar bugün Nikon D3100 DSLR bir makina aldım.Bu ürün hakkında olumlu/olumsuz yorum bekliyorum.Teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.
"production şirketinde anlayan adam yok mu dslr'dan" derim.
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
Canonun 550D, 600D, 650D gibi giriş seviyesi diye adlandırılan makinaları arasına bile giremeyecek bir makina bu. Tabi bütçeyi ve amacı bilmiyoruz belkide fiyatının yarısına denk geldi aldınız. Eger oyle degilse yukarıda bahsettiğim canonlar çok daha iyi. Hem videoda ki canon var kı, hemde makinalar arası klasman farkı olarak.
Hayırlı olsun.
Teşekkür ederiz arkadaşlar. 800 TL'ye aldım ekibimiz adına.Her zaman Canon kullanıldığı için Nikon'un fotoğrafta iyi olduğunu biliyoruz.Şirket olmakla hiç bir ilgisi yok bu konunun.Ben sadece Canon ile çekim yaptım kısa filmlerde ve kliplerde.Handy 35 mm vs.Kadir Köymen yapımı kullandım.Fotoğrafta Nikon'un daha iyi olduğunu söyleyen arkadaşlarımız var.Nikon'u da tabiki biliyoruz kullanıp çekim yapmasını belki bilmediğimiz bir ekstra olumlu veya olumsuz özelliği çıkar sizlerden diye de yorum istedik hepsi bu.Ben şahsım adıma açtım bu konuyu ben bilmiyorum ekipteki arkadaşlarımızın tabiki bilgisi olabilir.Daha konuşmadık konuyla ilgili.Eğer varsa tavsiye başka bilginiz sunarsanız sevinirim.
Gcmn arkadaşım önyargısız harikulade cevabın için harbiden teşekkür ederim..Saygılar.
3100 de ve diğer giriş seviyesi nikon modellerinde gövde motoru yok. bir çok lenslerinde de af-s özelliği. bu iki etken bir araya gelince ne oluyor? tam bir hezimet. son pişmanlık neye yarar tabi ki bir hayat dersi olarak görülebilir... bu özellik yani başlayan kullanıcılar için pek bir şey ifade etmeyebilir. hatta nikon ismi bile bu ayrıntıyı gözardı etttirebilir. nikon işte daha ne olsun denilebilir ama ilerisi için büyük sorun. sonra demeyin resimlerim niye bulanık niye oto fokusu yok yauuv diye. canonda 500e alcağınız afs lensleri nikonda 1500 tl ye alırsınız ama geç olur...
D3100 le çekilmiş bir kaç video izlemiştim iso başarımı biraz zayıf gibi geldi. Yeterli ışık olursa düşük isoda iyi iş çıkartır bence. Yanılmıyorsam mic girişi yoktu. Eğer öyleyse yanına mutlaka ses kayıt cihazı almak şart.
Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim arkadaşlar deneme çekimleri yaptık bu hafta sonu şu anlık işimizi göreceğe benziyor.Bir sonraki hafta çekimlerimize başlanacaktır.Bu kez çekimlerde Glidecam HD-2000 ekipmanı da kullanılacak eminim güzel bir iş çıkartırız.Şu aralar ekipmanlarımızı değiştirdiğimiz için D3100 ile idare edeceğiz.En kötü yanı Mic İnput yok o konuda haklısınız.Yorumlarınız için içtenlikle ve samimiyetimle teşekkür ediyorum.
Tam hatırlamıyorum ama arkadaşımdan aldığım Nikon D3100 yada D3200 ile filmimizin kamera arkasını çektik ben hayatımda böyle rezalet bir görüntü görmedim. Filmi Canon EOS 5D Mark III ile çekmiştim Mark III'ün en düşük kalitede ki çekimi bile D3200'den daha iyi.. Ben olsam Nikon'lara hiç bir konuda güvenmem video konusunda daha berbatlar zaten.. Yeni başlayan-başlayacak arkadaşlara tavsiyem ister fotoğrafla uğraşıyor olun isterseniz de videoyla kesinlikle Nikon almayın bildiğim kadarıyla Nikon stüdyo makinesidir ve canlı renkleri sensörü iyi algılayamaz...
İlk kısa filmim Umutsuz;
http://www.filmfabrikasi.com/forum/filminizi-paylasin/umutsuz-kisa-film-t15545.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Son 3 yıldır aynı sensörü kullanıyorlar. Eskiden ccd'ydi ama şimdi cmos.
Fotoğrafta ve lenste Nikon birçok bakımdan Canon'dan üstündür aslında. Canon, video konusunda daha büyük atılım yaptı. Sadece ve sadece fotoğraf deniyorsa tercih Nikondur. Stüdyo kamerası diye bir marka olmaz. Her markanın bir sürü ürünü var. Nikon'un D880'ü de çok iyi video çekiyor ama bu daha Nikon için başlangıç hala.
Geöen hafta elime D3100 geçti bir tane. D90'a kıyasla ufak tefek ama 1920x1080p çekiyor. Bir de sadece 24p ile 30p vardı sanırım, çok iyi bakamadım ama görüntüsü kaliteli bir Nikon lensle çok iyi idi. Videosunu incelemek lazım iyice ama ML olmaksızın bir 550D'den farkı olmayacaktır. Bir de Nikon'da sadece tek bir hack var o da yan sanayi pilleri kullanmanızı sağlıyor.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Kısa film çekimlerimizi bitirmiştik arkadaşlar Nikon D3100 ile çalıştık hepsinde..İnternet ortamında var kısa filmlerimizin isimlerini yazarsam sanırım bulunur.
'Karar Sizlik' - Kısa Film (2013-Ocak)
'Kaçış' Kısa Film (2013-Ocak)
Ulaşmak isteyen olursa [email protected] adresine mail atabilir.
Ayrıca tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederiz.