teşekkürler.450d 1250 ise pahalı derim. ben 450d yi 950 ytl ye getirtecektim amerikadan. olay garanti meselesi. şimdi satan adam garantisini veriyo falan işlerini geçelim bence. geçen yıl bilindik bir mağazadan aldığım hp notebook ertesi ay arızalandı, garantili olmasına rağmen 1 ay onarılmasını bekledim (onarım süresi 30 iş günüdür, haftasonları resmi tatiller bu süreden sayılmaz) , onaramadılar ücretini iade talep ettim, 2 ay sonra paramı geri alabildim. açtığım telefonları konuştuğum insanları boşver. o sıralarda ankaradaydım ve. gittim sanayi ve ticaret bakanlığına, tüketicinin ve rekabetin korunması şubesine dilekçe verdim. koskoca hp bile paramı 3 ay sonra geri verdiyse, doğubank çakalları kaç ayda verir ya da verir mi bilmem. şuan canon erkayaların elinde, onlardan başka ihracatçısı yok.
tele sigmadan vazgeçtim,
daha önce de söylemiştim bu zoom wide angle telephoto lenslere (18-200 , 28-300 falan) turist lensi deniyor. zannedersem kit değil en kalitelisi bile olsa veriminden memnun olan yok.
acele davrandığım için biraz pahalı aldım. belki biraz daha dolansam gezsem 200 lira daha kurtarırdım. fiyat karşılaştırması yapacak olan olursa lütfen erkayalar garantili cihazlarla yapsınlar.
Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.
Nikon pehh..Canon varken.
*our AC-130 in the air
Ya hepa işin gücü peh demek, tek bir tane mantıklı sebep söyle bana ki Canon'u Nikon'dan üstün kılsın.. Töbe töbee..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Söylüyorum ya işte daha ne yazayim:)
İsmi yeter Canon.
*our AC-130 in the air
Seninkine tamamen kraldan çok kralcılık diyoruz abi. 2 Markanın kalite olarka birbirlerine üstün olabildikleri pek yönleri yok.. Tamamen tercih meselesi, Canon sevenlerle Nikon sevenler işte..
Sen de Canon seversin ama işi gereksiz fanatikliğe sürüyorsun.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Ne alaka kralcılık ya, biri şu lafı söyledi, sakız oldu dillerde.
Canon bence fiyat performans ve kalite olarak çok daha iyi sonuçlar veriyor.
Ayrıca ben aynı zamanda farklı şeyler üreten markalara daha sıcak bakarım.
*our AC-130 in the air
markayı değilde modeli karşılaştırmak lazım. örneğin fiyat olarak birbirine en yakın iki model nikon d80 ile canon 40d..fakat canon 40 d nin inanılmaz özellikleri var..d80 az ışıkta yüksek iso da noise yapıyor..canon d40 cmos kullanıyor ve yüksek isodada iyi bir performans sunuyor..fakat nikon d300 canon 40d den daha iyi bir makine ama fiyat farkıda oldukça fazla...ozamanda en üst modellere bakmalıyız..nikon d2x (sanırım en üst modeli bu) asla ama asla canon eos 1 ds mark III den daha iyi olmaz..fiyatı daha yüskek ama canon bu anlamda üst sırada..fakat olaya şurdan bakarsak..fotografı çeken makine gibi gözükse de vizörden bakan göz onu yaratan güçtür...şimdi aslan gibi bi fotografçı eline hangi mnakineyi alsa şahane kareler çeker..olmadı mı photoshop var...hangi makineyle çekersen çek teknik anlamda aynı düzeye bu şekilde taşıyabilirsin o kareyi.. kompoziyonun kadrajın bakış açın iyise olay bitmiştir..nikon kömtü fotograf çeken bir makinedir diyemeyiz..ama bana göre dünyanın en iyi makinesi canon eos 1ds mark III dür..sadece bu cümlede olduğu gibi öznel bir bakış açısı kullanabiliriz..nikon da iyidir yani...
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Heh, böyle bir derdiniz varsa adam gibi yazın canımı yeyin.
MAUHAUAHUA :D. Güzel efeklemişin hepa 🙂
Heh, böyle bir derdiniz varsa adam gibi yazın canımı yeyin.
adam gibi derken?!
şşşşşşşşşşşşşş, sakin
...?
Düzgün bir şekilde açıklayıcı yani, senin yaptığın gibi. hepa sadece laf atıp kaçmakla yetiniyor genelde de böyle dürtüklemeden düzgün anlatmıyor. Analttırdık işte, sen de gayet güzel anlatmışsın.
arkadaşım:
- kaç iks zum yapıyo bu?
...
bu soruyu duyana kadar kullanım kitapçığını hatim ettiğim fotoğraf makinamın herşeyini biliyorum diyebiliyordum. o an öyle aptallaştım ki ne diyeceğimi bilemedim. kompak makinayla bile fotoğraf çekemeyen bir adamın karşısında sus a kaldım bir süre.
- olm iks miks yok bunda ya naptın a-k pro makina lan bu
- nasıl yok ya yazıyodur biyerinde iyi bak
o an için çok hızlı düşünmeye başladım. bunu ona en kısa yoldan nasıl açıklayabilirdim? x dediğin şey nedir ya? şimdi 1x dediğin benim lensimin 18mm si olsun diyelim. normal açı 55mm olduğuna göre 55/18= 3 falan. 2x, 18mm deki görüntünün 2 kat yakını olsa ki bu da 37mm ye denk gelir, o zaman 55mmde de 4x olur. ilk kez böyle bir hesaplama yapıyorum, doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama söyleyeyim bari bu anlamaz zaten dedim.
-4 iks e falan denk geliyo birader.
- olm salak mısın lan sen, benim dayımın oğlu aldı 500e bitane sony geçen ay, o da 10.1 mp hemde 12x zoom yapıyo. hem de bundan daha küçük. şuna bak eşek kadar objektifi var 4x zum yapıyo ya. harbi ziyan etmişin parayı ha.
ali dedim sus olm ya, yorma kendini. koy şunu çantasına daha fazla açıklama yapma. iki gün sonra görür seni 70-200 ünle anlatamazsın derdini. boşver. kanser olursun biraz daha konuşursan, bırak .....