http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EF-S_lens_mount
*our AC-130 in the air
Eylem hala anlam karmaşasındasın.DSLR SLR ne demek onu bi tam olarak anlamak lazım.Ben yüzyıl öncesinin SLR objektiflerinden bahsetmiyorum.Şuan Canon'un ürettiği EOS SERİSİ SLR objektifleri takabiliyorsun demeye çalışıyorum eğer ileride 5D gibi bir tercih yapılırsa zaten EF-S lenslerm elde biriktirilmez bu lensler genelde stock lens olmakla beraber EF lensler genelde ufak flaş senkronları dışında 100% çalışmakta.Ben demek istediğini anlamadım şimdi kalkıp 5D aldıktan sonra Canon FD lens kullanır ki?Akıl var mantık var.Pozlaması olmayan MF olan lensleri neden kalkıp takayim ancak elimde varsa hobi olarak takarım yani.
Demek istediğim bu EF lens serisi evrensel bir formatı Canon'un istediğini takabilirsin.Nikon'da böyle birşey varsa bilemem ama sen bana diyordun 50 senelik lensi takabiliyorum diyordun şimdi diyorsun aparat ile takılıyor.
FD lensler için adaptör takarsın "eski" SLR lensleri adaptör ile takarsın.
Şimdi anladım birader derdini oh böyle düzgün anlatınca anlıyorum :). Heh, doğrudur dediğin, ama bu benim dediklerimi yanlış yapmaz, o nedenle laf atmana gerildim ben. O mesajında da EF-S takabilirsin dedin ama takamıyorsun işte, düzelt dediğim o. Nikon'a takabiliyorsun 50 senelik lens, Canon'a aparat ile takıyorsun :). Ama dediğin gibi günümüzde üretilenlerde gerek yoktur muhtemelen.
Demişsin ki "Pozlaması olmayan MF olan lensleri neden kalkıp takayim", tecrübe etmemiş olsam sana hak verebilirdim, ama şahsen o 50 senelik (ki o kadar da eski değil de sen öyle dedin diye paste) objektifin dokusunu tattıktan sonra ben mümkün olduğunca dijital objektifimi kullanmıyorum. Ha başka objektif almaya param olmadığı için (o parayı ayırmak istemediğim için) daha dar açı gereken çekimlerde mecburen takıyorum dijitali ama onun dışında tamamen analogla çekiyorum. Bir yerden sonra pozlamayı zaten gözünle az çok yapıyorsun, slr olsun d-slr olsun tüm makinelerin pozometrelerinin ömrü 2-3 yıl zaten, ondan sonra çok ortalama değerler vermeye başlıyorlar, benim makinenin bozuldu örneğin, bazen saçmalayabiliyor. Ama alışkanlık oluşunca bir 2 deneme alıp ondan sonra oturtuyorsun, pozometreye de gerek kalmıyor.
Neyse ben anladım anlatmaya çalıştığını sonunda. Geçmiş olsun :D.
Nikon da candır, gerisi kişisel tercihtir tamamen. Bu bundan üstünden diyemez hiçkimse. Dİyenler var nette tabii de fanatiklik işte :).
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
yazılanlardan bi b..k anlamasamda anladığım kadarıyla 40 D alıyorum ozaman ben tamam mı anlaştınız mı? 🙂
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Anlaştık o halde 5D EF-S takılmıyor ama ondan öncesini kaldırıyor.EF-S almayın zaten.40D çok iyidr.
*our AC-130 in the air
fiyatları inanılmaz düştü bu aralar body fiyatı doğubanktan yukarı katta biyerde sordum: 1140 $
hepa objektif seti tavsiyesinde bulunabilir misin? üzerinde set olarak gelen 18-55 yada 17-85 dışında sevmedim onları açıklıkları çok düşük 4...şu kırmızı çizgililerden olabilir...çok secenek var neredeyse aynı obşektiflerin birinin fiyatı 100-200 $ birinin 2000-3000 elbetteki farklılar ama..neyse fazla karıştırmayım sen bana canon 40 d için objektif önerisi yaparsan sevinirim...birde mümkünse link verirsen yada varsa marka model ben araştırırım...çok şey istedim ama işin içinden çıkamıyorum teşekkürler tekrar...:)
Şuan çıkmak zorundayım ama akşam sana detaylı olarak bildiririm tabi.Şuan kabaca deyineyim.
Kırmızı şeritliler düşük diyaframlıları temsil ediyor ve fiyatları 1 milyardan başlıyor en düşüğü 400 € artı kdv en düşüğü.Bunları Türkiye'den almanı tavsiye etmem.Yurtdışından alabilirsen daha mantıklı olur.
Sana tavsiye edebileceğim lens skalası şudur.Sonrasını ayrıntılandırırız.
17-85 fiyat farkında çok oynama yapmıyorsa almanı tavsiye ederim içersinde 3.5 başlıyor sanırım onlar zaten 1600 iso veriyor zorlanmazsın.Noise yapmıyor isoda Canon.
Lensler:
50mm 1.8
70-300mm 4
28mm 2.8
artı alırsan 17-85 stock ile beraber setin tamamlanır;).Detayını dediğim gibi sonra:)
Sanırım ben de 40D alacağım.Analog'u satmaya kalkarsam ama ona da kıyamıyorum.450D'de iyi makine ama oyuncak gibi küçük.
*our AC-130 in the air
17-85 in fiyatı 500 $ civarında bence almaya değmez tam bilmiyorum ama açıklığıda 4 diye hatırlıyorum...
ben şöyle düşünmüştüm ama
10-22mm
24(28 )-200mm <== varmı bilmiyorum 300 de olabilir
50mm
gibi
alternatif markalarda olabilir tamron sigma gibi
ama canon olsun bizim olsun objektifte paraya kıyarım abi..tabi çok astronomikte olmayacak..5 d ye çıkacakmışım gibi düşünmem lazım...bildiğim bişey var plastik kötü objektifler almayacam...haber bekliyorum senden...
babacan fotoğraf konusundaki tecrüben nedir bilmiyorum, yani önceden çekmişliğin vs var mı.. Ama eğer yoksa ve yeni başlıyorsan, benim tavsiyem bir zoom objektif almandır en dandiğinden.. şöyle işte 20 ler civarında başlayıp 200 e kadar çıkan, zaten çarpanla beraber 300leri 400leri göreceksin. Bu objektifi kullandıkça ve istediğin kompozisyonları yaratamadıkça neye ihtiyacın olduğunu kendin çözeceksin zaten.. Çektikçe, şöyle bir objektifim olsaydı bu foto 10 kat güzel olurdu demeye başlayacaksın ve ona göre objektif alacaksın, en baştan şunlar şunlar gerekli olur, hepsini alayım ancak bir profesyonelin diyebileceği bir şey çünkü her şeyde olduğu gibi fotoğraf da tercihlere bağlıdır. Kimi makro çekmeyi sever, kimi manzara, kimi de insan, ama her insan da diğer insanı farklı çeker, o nedenle en başta orta kalitede geniş aralıklı bir objektif almanı ve bir süre kullandıktan sonra eksikliğini hissettiğin yöne kaymanı ben tavsiye ederim kendi adıma.. Gerisi sana kalmış..
10-22 diye de bir objektif görmedim ben hiç, çok mantıklı da gelmedi bana.. Zaten 10 dediğin neredeyse balık gözü artık..
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
10-20 olacak o...ama 10-22 de var galiba da neyse..eglaia canon ae-1 program kullanmış ama program kısmını hiç kullanmamış hiçbirzamanda flaşla fotograf çekmemiş biriyim..birazda siyah beyaz karanlık oda işleriyle uğraşmış biriyim...yani başlangıç seviyesi değil ama profesyonelde değilim tabi...sorun filmli makineden dijitale geçme durumunda..çok karmaşık bu objektif işi..ae-1 programda kullandığım set şöyleydi:
50 mm
35-70
70-200
filmli makinede objektif evet önemli ama film olduğundan zaten çok sorun yaratmıyordu...ama dijitalde daha önemli olduğunu sezinliyorum...(bunun üzerine bikaç bişeyde okudum)...objektif işinden çok anlamıyorum açıklığı iyi olsun camları kaliteli olsun yeter..ama senin dedğin gibi tek zoom objektif kullanmak istemiyorum...set kullandım hep bundan sonrada set kullanıcam...çünkü kullanıyorum o lensleri..genelde kapalı mekan çekimleri yapmak istediğimden geniş açı ve açıklık aradığım özellik..ayrıca objektifleri tek tek kullanmanın daha kaliteli bişey olduğunu düşünüyorum...mesela sadece 28 sadece 50 tele 200..gibi ama bu şu anda çok mümkün değil birçok açıyı (geniş-dar) barındırabilecek bir set önerisine cidden ihtiyacım var...teşekkürler sanada
Tamam sen zaten yeterli tecrübeye sahipmişsin, ben de prime lenslerden yana olduğum için, eğer yeni başlıyorsan önce bir zoom objektif al, nelere ihtiyacın olduğunu gör, ona göre primelarını alırsın demek istedim. Ben örneğin öyle yaptım, harcayacak param olsa alacağım objektifler de belli.
Senin de öyleymiş zaten, sorun yok o nedenle. Marka model vs. ben takip etmiyorum Hepa gelince yazacakmış zaten..
Eylem çok haklı ben sadece yeterli olacak şeyleri yazmıştım.Ama tavsiyem zaten zoom lens alman başta, zaten 40D'de kötü lens gelmiyor.Emin ol!Plastik, kötü camlı lensler 400D gibi makinelerde var.40D'de ki gayet güzel.
Şimdi çarpanları da göz önünde bulundurup 10-22 gibi şeyler istiyosan?hani çarpan değerlerini yemesin ondan daha düşük alıp oranında kullanim diyorsan.Bence alabileceğin lensleri al ilerde 5D'e geçince bu sorunun ortadan kalkacak zaten.
10-22 çok gereksiz bir lens olarak görüyorum yani 20li değerler güzel ama 10'a kadar inmesi bence boşuna masraf etmene yol açar.
Ayrıca Canon olsun, bizim olsun deme derim.Sigma veya Tamron çok daha kaliteli olabiliyor.Özellikle zoom lenslerde Canon'dan daha ilerde diyebiliim.
Kesinlikle 50mm zaten her daim yanında olsun.Zamanında ben de alırken diyordum yahu bi 35-100 arası bişi alırım hepsini bünyesinde barındırır.Ama aynı sonucun yanından bile geçemiyorlar:D
Şuan bence stock lens o fiyatta ise hiç bulaşma o mmlerde 2.el bi lens bul Sigma tavsiyem.Görüntü düzeltici özelliği olan modelleri var Aspherical diye geçiyor.Bunlar Canon'un aynı modellerinden daha iyi sonuç verildiği söz ediliyor.Aynı zamanda dediğin plastik görüntünün yanında oldukça kaliteli işçilikleri vardır.Gayet sağlam, biraz ağır bendeki 28-105 şuan sorun çıkarttı Program modda veya TV AV'de tutukluk yapıyor.Manuel kullanıyorum modlarından hiçbir sorun yok, perde kitleniyor diğer modlarda arada.Tamire vericem ama üşeniyorum 2.el almıştım bi sene önce fiyatı 250 liraydı.
Tekrar geçen sene Aydınlardan
200 liraya Sigma 70-300 vardı.Şimdide yaklaşık o fiyatlarda bulabilirsin Hayyam'da.
Tavsiye edebileceğim lensler:
Canon 50mm 1.8 II
190 lira civarı.
http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=219&category_id=501001&brand_id=99
Sigma 55-200mm
http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=4947&category_id=501001&brand_id=190 #
Sigma 28mm
http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=1405&category_id=501001&brand_id=190 #
Sigma 70-300
http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=1397&category_id=501001&brand_id=190 #
Sigma 17-70 mm
http://www.yenigibi.net/Vitrin_Lensler.asp
Temiz 2.el bulabilirsen tavsiye ederim.
*our AC-130 in the air
Ben nikon için 50mm f 1.8 +koruma filtresini 90a almıştım 2.el, tertemiz değil ama gayet problemsiz bir objektif. Analog bu arada. 2.ellere açığım diyorsan Hayyam'dan sonra bir de Melekler Kahvesi'nin karşısında Yeşilçam emeklisi bir abimizin ufacık dükkanı var, oraya da bak derim, yalnız bi girdin mi 1 saat konuşur, bırakmaz, o da aklında olsun 🙂
Analog napıcan yahu zaten ucuz:)190 liraya lens mi var 1.8:)Almışken AF al yahu.Geniş lensleri alırsın bari FD fln yani deymez.
FD > EF dönüştürücü de 100 lira.
*our AC-130 in the air
sigmanın bi 17-85 ini gösterdi hayyamda bi amca 2.8 açıklık canonun kit 17-85 ile aynı fiyat ozaman ben onu bi alıyım gerisi dediğin gibi...10-22 hiç kullanmadım ama kullanmak istiyorum 28 mm bile bana heyecan veriyor...17-85 ile bikaç çekim yaptım çok daha çekti beni..tabi zevk meselsi...içimde kalmasın onuda alayım..alayım alayım diyorum ama tabi yavaş yavaş dediğiniz gibi önce 17-85 sonra diğerleri...teşekkürler
17-85 yeterli gelecektir sana şuanlık üstüne bi 50 al o seni yarım sene götürür sonrasında iyi bir tele veya geniş alırsın bilmemkaçyüz taksit ile:)
10-22 diyorsun ama onlar çok ekstrem lensler, her zaman kullanamayacaksın.Onun yerine 15-30 arası birşey alman daha mantıklı olacak.
*our AC-130 in the air