Forum

[Sabit] Canon EOS 450D

94 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
25.5 K Görüntüleme
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0

Bir fotoğrafçı eğer resim diyorsa demekki hala geliştirmesi gereken bi yeri "dili" var.

Eee tabi ki defosu olacak yani sen 20 ila 40 yaşında lens alıyorsun olsun o kadar bozulmaları açıkcası gittigidiyor.com'da fiyatlar böyle, deneyip beğenmezsen geri de yollayabiliyorsun.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 09/07/2008 1:43 pm
(@aliyalcin87)
Başlığı açan

Bir fotoğrafçı eğer resim diyorsa demekki hala geliştirmesi gereken bi yeri "dili" var.

çok küstahça buldum bu diretmeyi. ne kadar yıkıcı ve gereksiz bir çıkış. bence olgun bir davranış değil.

Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.

Gönderildi : 09/07/2008 2:37 pm
 Düd
(@dud)

Ya barış, senin Türkçe'nin neresi doğru da gelip böyle saçma sapan bir savunma yapıyorsun şimdi, saçmalıyorsun bir de utanmadan laf atıyorsun yuh yani :).

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 09/07/2008 3:21 pm
(@enjeksiyon)

yıllarca filmli makine (canon ae1) kullanmış biri olarak okadar araştırmadan sonra canon 40 d de karar kılmıştım eglaia (içimdeki yıllardır yanan nikon ateşini yeniden alevlendirerek) kafamı karıştırdı...40 d den sonra 5d ye geçmeyi planlıyodum çünkü...uymuyormu objektifleri...eglaia nikon un hangi modelini öneriyosun 40 d den iyi olsun d80 deme ama noolur...birde objektif konusunda acaip kararsızım...diyelimki 40 d body aldım..soora noolacak..objektif önerisi

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 09/07/2008 6:29 pm
 Düd
(@dud)

Şimdi ne desem yalan olacak model isimleri ile ilgili, tam olarak emin değilim çünkü, ama full frame olan modelin (ki ben de 5d diye hatırlıyorum) mountundaki iç halka, diğer modellerden daha küçük, o nedenle bu kameraya çıkan objektifleri diğer makinelere takablirsiniz ama diğer makinelerin objektiflerini bu makineye takamazsınız.

Açıkcası ben takip etmiyorum modelleri de 5d civarlarına anca d200 ve üzeri falan gelir Nikon'da diye biliyorum. Objektifleri ise hiç takip etmiyorum, Hepa daha iyi bilir onları.

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 09/07/2008 6:50 pm
 Hepa
(@hepa)

Eylem böyle bilmediği konularda lafı atar sonra doğruyu öğrenince ah ben öyle demedim der.

Arkadaşlar altını çizerek söylüyorum CANON EOS Lens serisi yani EF ve EF-S bütün DSLR serilerinde kullanılabilinir.Yani 40D aldıktan sonra 5D, 1D gibi modellere yükselme yapacak isen tekrar bu lensleri kullanabileceksin.Bende şuan da bulunan EOS 33V analog fotoğraf makinenin lenslerini alacağım bi dijital SLR de tekrardan kullanabileceğim.

Eylem bence biraz açıklayarak yazarsan arkadaşların kafası karışmaz.

Benim tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle Canon.

Yani böyle bir opsiyonelin varken Nikon almak kerizlik(!) olur (ehüehüehü)

Yani hala D70, 400D'dan iyi diyenler var:)

Ayrıca şu resim, fotoğraf olayına da bir açıklık getirmek istiyorum demek istediğim şeyde.
Ben ne Ali Yalçın'ı aşağıladım, "fotoğraf diyemiyor resim diyor." diye.Eğer öyle anlaşıldıysa kusra bakmasın.

Benim demek istediğim, Resim ve Fotoğraf iki ayrı şey.(ben bu iki dalıda yaptığım için ayrı bi hassasım) Sen bunları 36lık çek-at çekenler gibi fotoğrafa resim dersen pek bi yere varmazsın.

Ha Eylem ordan kalkar çemkirir.Ustalar resim diiyiii sen saçmalıyorsun hala derse.O ustaları bana anca Ara Güler yaşındaki kişileri söyler ki ben de;

isim Arapça resm
1 . Bıdıdı bududu
2 . budududuuur

3 . Fotoğraf:
"Güzel İnebolu kızı, duvara yapıştırılan Gazi'nin resmine uzun uzun baktı."- A. Gündüz.

Eski türkçe ile bunu diyebilirim.İnsan alışmışlığı yapar şimdi kalkıp 100 yaşına gelmiş birine elma değil armut dedirtemezsin.Ama yeni kuşağı bilinçlendirebilirsin.Ha yeni kuşak ustalar dersen ha işte onlar demekki dillerini geliştirecekler.Topluma örnek, başını çeken sanatçılar, yaptıkları sanatlarla örnek olmayı başardıkları dallarda kendilerini ancak geliştirememişler ise o ülkede yapılan sanattan pek birşey beklememek lazım.

Ben sanat dallarının "düzgün" bir şekilde açıklığa kavuşturularak sözedilmesinden yanayım.Resim fotoğraf aynı şey ise "Ben resim sanatçısıyım"(???) Ne anlarsın?

Benim haykırışım kimseye değil.
Sadece her zaman bahsedilen küçük ayrıntıları yazıyorum.Belki muhabbet arasında hızlı anlaşılsın, üşengeçlik ile resim denebiliyor.Ama Fotoğraf, fotoğraftır.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 09/07/2008 11:28 pm
(@aliyalcin87)
Başlığı açan

iki kişi okumuş iki si de konuşanın ne demek istediğini yanlış anlamış. peki böyle biri Fotoğraf Sanatçısı olabilir mi? yani ne demek istediğini kelimelerle bile anlatamayan biri fotoğraflarla nasıl anlatabilir??? bu söyleyeceğim tamamen farklı bir boyut ama, fotoğraf kelimesi ne zamandan beri türkçe?

Gönderildi : 10/07/2008 12:22 am
 Hepa
(@hepa)

"kelimelerle bile anlatamayan biri fotoğraflarla nasıl anlatabilir"

Fotoğraf nettir, basar çekersin.Komplike bir yanı yok.

Fotoğraf kelimesi türkçeleşmiş?Ne zaman türkçeleşmiş? gibi şeylerden çok anlatmak istediğime yoğunlaşırsan kolaylık olur.

Yani kısacası, resim ile fotoğraf aynı şey ise, bi fotoğrafçı "resim sanatçısıyım" da diyebilir.Ama bunun sonucunda ressam olduğu anlaşılır.Artık anlaşılmış olması gerekli.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/07/2008 1:25 am
(@enjeksiyon)

fotografa resim denmez fotograf başka bişeydir resim başka bişeydir..fakat çok bilinçli bi şekilde fotografın içindeki görüntülere resim denilebilir.çünkü fotografın içindeki şeyler birer resimdir.yani fotografta bir resimdir..bir sinema filmini "okurken" resim ve resimlerden bahsedilebilir...resim kelimesi tek başına resim sanatını ifade etmez. resim ayrıdır resim sanatı ayrıdır...tıpkı sinema(izlence yeri) ile sinema sanatı gibi..fakat biz fotografa resim derken resim sanatını kastedersek yanlış bir kullanımda bulunmuş oluruz...bu bağlamda fotografa resim diyemeyiz...-bir anti parantez aslında sinema yanlış bir kullanım...sinemanın anlamı film gösterilen yerdir...asıl doğru olan (izlediğimiz şeyin) adı filmdir-

b..kunu çıkarırsak film denilen şey resimleri kaydettiğimiz kimyasal tabakadır...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 10/07/2008 2:02 am
(@aliyalcin87)
Başlığı açan

b..kunu çıkarırsak film denilen şey resimleri kaydettiğimiz kimyasal tabakadır...

😆

Gönderildi : 10/07/2008 2:23 am
 Hepa
(@hepa)

he işte bu bağlamda sinema yapıyorum dersek te sinema salonu inşa ediyoruz oluyor:D

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/07/2008 2:25 am
 Düd
(@dud)

The EOS 5D is aimed to slot in between the EOS 20D and the EOS-1D professional digital SLR's, an important difference when compared to the latter is that the EOS 5D doesn't have any environmental seals. While Canon don't specifically refer to the EOS 5D as a 'professional' digital SLR it will have obvious appeal to professionals who want a high quality digital SLR in a body lighter than the EOS-1D. It will also no doubt appeal to current EOS 20D owners (although lets hope they've not bought too many EF-S lenses...)

Lens support: 5D:Canon EF lens mount (not EF-S) 20D: Canon EF lens mount (EF and EF-S)

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/

Ama ben öyle dedim.

SLR lenslerini D-SLR'larda kullanabilmen için da ara bir adaptör takman gerek, direk takamazsın aynı değil mountlar. En azından biz 200d'ye aparat kullanarak taktık.

Resim fotoğraf ayrımında ise sana katılıyorum, fotoğraf denilmesi gerekli ve doğru, ama biri resim dedi diye onu afaroz etmek gerekmez, bunu demek istiyorum, sonuçta sözlük anlamında birbirlerini karşılıyorlar, diyorsun ki Türkçe'ye yerleşti artık fotoğraf, resim de fotoğrafın karşılığı olarak anlam buldu, bu kadar basit.

Gönderildi : 10/07/2008 4:23 am
 Hepa
(@hepa)

Afaroz etmedim ki, işte asıl nokta orada.Yeri gelmişken konu açıldı.

Ayrıca EF ile EF-S lens arasında sadece dijital fark var.Yani EF-S dijitallere yönelik beyaz kare imleşli.EF serisi ise kırmızı nokta imleşli, kırmızı noktayı gören takabilir.

Bu da şöyle oluyor ki.Bende ki 28-105 Sigma eğer 5D alırsam hala ve hala kullanabiliyor olacağımdır.Nikon'a aparat gerektirirken Canon direk takılabilmekte.

5D şuan amatör fotoğrafçı için planör kullanana jet vermek gibi birşey.400D, 450D yeterlidir her zaman kesmezse 40D'e yönebilirsiniz.

Ama Canon candır.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/07/2008 5:52 am
 Düd
(@dud)

Yukarıdaki mesajını bir editleyiver o halde, hatalı bilgi var, bana attığın lafları da geri alırsan sevinirim, girdiğimiz herhangi bir tartışmada hiç yanıldığımı da hatırlamıyorum zira, en azınadn tam olarak.

Bir de be EF-s problemi 5D'ye özgü değil, tüm full frame kameralarında var Canon'un ama aynı problem Nikon Full framelerde de olduğundan çok büyük bir dezavantaj olarak konamıyor ortaya.

Benim Canon sahibi arkadaşım SLR objektiflerini takamıyor 30D'sine, ayrı bir aparat aldı onunla takıyor.
Bu da şöyle oluyor ki.Bende ki 28-105 Sigma eğer 5D alırsam hala ve hala kullanabiliyor olacağımdır.Nikon'a aparat gerektirirken Canon direk takılabilmekte.

Bunu nerden çıkardın anlamadım? Nikon'un full frame lensleri dışındaki tüm slr ve d-slr lensleri aparatsız slr ve d-slr makinelere takılabilir. Yalnız d-slr makineye slr objektif taktığında pozometre devre dışı kalır elektronik devresi olmadığından objektifin. Benim 1 analog bir de dijital objektifim var ikisini de takıyorum yani cillop gibi çalışıyorlar.

Ama olay nihayetinde şuna iniyor ki, ne bu forumda ne de dünyanın başka pek çok yerinde, çok çok az insan, son fotoğrafa baktığında Nikon ile Canon'u ayırabilir. Zaten dijital kameraları birbirinden ayıran temelindeki incik cıncık, %80ini kullanmayacağımız gereksiz özellikleridir. Fotoğraf makinesi alınırken bakılması gereken 2 3 temel özellik var, onlar karşılanıyorsa, gerisi çok da önemli değil. Marka da bunlara dahil (Tabii Canon ve Nikon dışında markalar alırken dikkat etmek lazım onlar görüntü kalitesinde de fark yaratıyor çünkü). Bu benim kendi fikrim tabii, o özellikleri gerekli bulanlar da olabilir. Daha saf bir fotoğrafçılığı seviyorum ben.

Gönderildi : 10/07/2008 1:40 pm
 Hepa
(@hepa)

Eylem hala anlam karmaşasındasın.DSLR SLR ne demek onu bi tam olarak anlamak lazım.Ben yüzyıl öncesinin SLR objektiflerinden bahsetmiyorum.Şuan Canon'un ürettiği EOS SERİSİ SLR objektifleri takabiliyorsun demeye çalışıyorum eğer ileride 5D gibi bir tercih yapılırsa zaten EF-S lenslerm elde biriktirilmez bu lensler genelde stock lens olmakla beraber EF lensler genelde ufak flaş senkronları dışında 100% çalışmakta.Ben demek istediğini anlamadım şimdi kalkıp 5D aldıktan sonra Canon FD lens kullanır ki?Akıl var mantık var.Pozlaması olmayan MF olan lensleri neden kalkıp takayim ancak elimde varsa hobi olarak takarım yani.

Demek istediğim bu EF lens serisi evrensel bir formatı Canon'un istediğini takabilirsin.Nikon'da böyle birşey varsa bilemem ama sen bana diyordun 50 senelik lensi takabiliyorum diyordun şimdi diyorsun aparat ile takılıyor.

FD lensler için adaptör takarsın "eski" SLR lensleri adaptör ile takarsın.

Kavram kargaşasında kayboluyorsun Eylemcim.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/07/2008 6:09 pm
Sayfa 2 / 7
Paylaş: