Arkadaşlar önümüzdeki aylarda Kastamonu da dış mekanlı belgesel çekmeye düşünüyoruz ayrıca fotoğraf üzerine de eğitim almaya düşünüyorum. Siz bu iki makine arasından hangisini almalıyım ?
Aradaki bir rakama bakmayın ikisi birbirinden çok farklı makineler. Video işi düşünüyorsanız ve harici ekran almayacaksanız ekranı dönen makinelere bakın.
Peki siz hangi makineyi önerirsiniz, neden?
Bütçe nedir?
Bu ikisi arasından seçim yapacağım. Anlattığım olaylar doğrultusunda en uygun olanı seçeceğim. Bir bütçe belirlemedim sadece seçim yapmak var.
Yukarıda belirttiğim durumlarda çekim yapacağım. Bütçe koymadın kendime sadece ikisi arasından hangisi işime yarar öğrenmek istiyorum.
6D full frame dir. Dolayısıyla bir tık daha önde. Bence ona yönelin.
Dış mekanda uzun süre 7d kullandım hala kullanıyorum. 6d ve 7d arasında sensör boyutu dışında tek fark 7d hava koşullarına çok daha dayanıklı.
Her iki kamera da 8bit kayıt yapar. Video kalitesi aynı.
Bütçeniz hangisini karşılıyorsa ona yönelin derim.
Ama naçizane tavsiyem biraz Sony 6300 düşünmeniz olur.
Gerçi iki arasında öneri istemişsiniz.
Her iki kamerayı kullanan biri olarak ayrıca fiyat performans düşünüldüğünde 7D derim. Aradaki fiyat farkıyla iyi bir lens alabilirsiniz?
Dış mekanda uzun süre 7d kullandım hala kullanıyorum. 6d ve 7d arasında sensör boyutu dışında tek fark 7d hava koşullarına çok daha dayanıklı.
Her iki kamera da 8bit kayıt yapar. Video kalitesi aynı.
Bütçeniz hangisini karşılıyorsa ona yönelin derim.
Ama naçizane tavsiyem biraz Sony 6300 düşünmeniz olur.
Tam öğrenmek istediğim cevabı vermişsiniz teşekkür ederim bilgilendirme için. Şunu eklemek istiyorum, tren içinde, iç mekanlı gece çekimi yapmayı düşünüyoruz. Bu nedenle ISO açısından Canon 6D daha mantıklı olur mu. Birde lens olarak 24-105 mm lens düşünüyorum bu dediğim projeler için mantıklı bir lensmi
6d iso’da daha başarılı elbette. Ancak o lens f4 ve harici ışık olmadan iyi sonuç vermeyecektir.
Sonuç olarak 8bit kayıt alacaksanız body maliyetini olabildiğince düşürüp lense yatırım yapmanızda fayda var.
Eğer uyguna body alırsam, siz hangi lensi önerirsiniz?
Ben uzun süredir peşinde olduğum sigma 18-35 f1.8 lensi bu gün aldım hızlıca denedim. Kesinlikle öneririm.
Sony a6300'ü araştırdım biraz hoşuma gitti. Sadece kafamda 2 soru var. Birincisi bu makine 4k çekiyor ve görüntüsü çok iyi, 1080p çekince görüntü sanki bariz bozuluyor gibi, yarışmalara katılsak 4k ile sorun olur mu? İkinci sorum bu makine için hangi kartı almalıyım?
SanDisk extreme pro almalısin.
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi