bye
oh be 😀
Değmez, o paraya orta seviye bir manuel lens alınır.
600d daha iyi hale gelir. Ki yurt dışı fiyat farkı 10-20 euro.
bye
oh be 😀
🙂 Şu forumun en güçlü olduğu konu, teknik konular. En zayıf olduğu konular, senaryo konuları... Aha şuraya yazın; Mark 3 mü; 7'mi alayım diye; sana Markın ilk yapıldığı ve 650'den önceki çağlardaki dinozor kameralarından girerler 🙂 Alayından çıkarlar... Sen Lenslerle öylece ortalıkta kalırsın...
saat 11:19'da soru; 11:49'da cevap... 2000 metre kanasla tek atış :D:) ve konu kitlenir 🙂
Sevgiyle...
======================
www.e-senarist.com
[email protected]
600d kullaniyorum alip magic lantern yuklersin bir 50mm 1.8 (50-70 tl arasi bir de 28mm 2.8 (150-200tl arasi) lens alirsin tamam işte...
Kısa vadede Kezzap'ın dediği gibi, 600D ve iyi lensler daha iyi ama ileride RAW da isterseniz 600D'ye kıyasla 650D daha uzun çekim yapabiliyormuş. Gerekmezse 600D herşeye yeter.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
🙂 Şu forumun en güçlü olduğu konu, teknik konular. En zayıf olduğu konular, senaryo konuları... Aha şuraya yazın; Mark 3 mü; 7'mi alayım diye; sana Markın ilk yapıldığı ve 650'den önceki çağlardaki dinozor kameralarından girerler 🙂 Alayından çıkarlar... Sen Lenslerle öylece ortalıkta kalırsın...
saat 11:19'da soru; 11:49'da cevap... 2000 metre kanasla tek atış :D:) ve konu kitlenir 🙂
Sevgiyle...
Çünkü çok basit, teknik konular çoğunlukla objektif meseleler. Daha kolay öğrenilip tartışılabilinir.
Diğerleri zor meseleler ve subjektif. Şimdi benim sağda solda yazdığım foruma koymadığım bir sürü yazı, kuramsal tartışma var, çünkü bu serzenişi yapanlar dahil hiç kimsenin bu meselelere yeterince ilgi göstermediğini gördüm yıllarca. Şimdi bir şeyler yazsam yine ben Fulgura homeros üç beş kişi tartışırız. Senaryo meselesine girip kafa yormuyoruz. Çünkü 10senaryodan biri üzerine konuşulabilir düzeyde. Yani çoğunluk yetersiz kuramsal konularda. Kuramsal meseleleri çok kişi konuşmalı, çünkü dediğim üzere subjektif meseleler, görüş fazlalığı istiyor. Teknik mesele 2 kişiyle de konuşulur. Özetle böyle.
bye
oh be 😀
600d kullaniyorum alip magic lantern yuklersin bir 50mm 1.8 (50-70 tl arasi bir de 28mm 2.8 (150-200tl arasi) lens alirsin tamam işte...
50mm de ben çok yanlış yerlere mi baktım 350 tl fln yazıyordu
oh be 😀
Manuel lens tavsiye ediyor.
Evet manuel lens hocam basliklar actik manuel lens bit pazari vs. Daha pazar gunu izmir bit pazarinda tertemiz bir makine buldum manuel lensi uzerinde 50 mm 2.8 15 tl. Ondan once 50mm 1.8 vogitlander rollei planar lens buldum samsunda bir pasajda 30 tl tertemiz hem de. Panagor 28mm 2.8 buldum 90 yasinda bir fotografci amcadan 130 tl. Gezin hocam plastik lenslere para vermeyin.
bye
oh be 😀
Sevgiyle...
Çünkü çok basit, teknik konular çoğunlukla objektif meseleler. Daha kolay öğrenilip tartışılabilinir.
Diğerleri zor meseleler ve subjektif. Şimdi benim sağda solda yazdığım foruma koymadığım bir sürü yazı, kuramsal tartışma var, çünkü bu serzenişi yapanlar dahil hiç kimsenin bu meselelere yeterince ilgi göstermediğini gördüm yıllarca. Şimdi bir şeyler yazsam yine ben Fulgura homeros üç beş kişi tartışırız. Senaryo meselesine girip kafa yormuyoruz. Çünkü 10senaryodan biri üzerine konuşulabilir düzeyde. Yani çoğunluk yetersiz kuramsal konularda. Kuramsal meseleleri çok kişi konuşmalı, çünkü dediğim üzere subjektif meseleler, görüş fazlalığı istiyor. Teknik mesele 2 kişiyle de konuşulur. Özetle böyle.
@Fulgara ile beraber yapmış olduğunuz yorumları zevkle okuyorum:) Teknik olarak vermiş olduğunuz bilgiler takdire şayan... Sizler yazmaya başlayınca; anlamasam da patlamış mısırımı alıp; sizi seyrediyorum:D:)
Bu teknik meseleleri, kıyıda köşede kalmış yazılarınızı web sitemde yayınlarsanız zevkle okur ve öğreneceğimiz bir şey olursa seve seve anlamaya çalışırım.
İnsan son nefesine kadar öğrenme duygusunu ve kafa yorma iç güdüsünü kaybetmemeli.
🙂 Ama baya bir çakmışsın bize ha. 10 senaryodan 1'i konuşulabilir düzeyde... Çoğunda da haklısınız sanırım.
Sevgiyle.
======================
www.e-senarist.com
[email protected]
Öyle vallaha 🙂 Uzun süredir senaryo bölümüne bakmıyorum çünkü cidden nr felaketler geçti buradan. Belki artmıştır kalitemiz, bir bakayım haydi 🙂
fotoğraf için alacaksan bilmiyorum ama bizim ekibimizde bi tane 550d bir tane de 600d var. 600d bana ait ara ara düşünüyorum bu makineyi niye aldım diye. Çünkü artık film ekipmanı kiralayan o kadar çok site,portal var ki işini görebilecek bir mark II, III'ü bile rahatça kiralayabiliyor durumdasın (tabi istanbulda isen)
Yok ille de alacağım diyorrsan kezzap'ın önerisi mantıklı 600d al hatta body al kalan parayı da lense yatır.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!