Mrb.
24/105 lens için 77mm nd filtre hangi marka almalı ?.
Markaların kalite sıralamasını yapabilirseniz bende alırken bu sıralamadan seçerim.Ortalama fiyat 150 tl olmalı ve değişken ( 3-5 stop gibi) olmalı.Gerçi bu stop aralıklarının azlığı çokluğu ,çekimde çokmu fazla işe yarar,yoksa az stopta olsa iş görürmü.Açık ve güneşli havada ,gökyüzü ağırlıklı çekimim var.İnşallah anlatabilmişimdir 🙂 .
Tşk.
15-20 dolara Fotgalar var. İşinize yarar.
Markasız almayın.
Ayrı alacaksanız şunu öneririm;
http://www.ebay.co.uk/itm/K-F-Concept-77mm-Neutral-Density-ND2-4-8-Lens-Filter-Kit-for-Canon-24-70-24-105-/201043851809?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2ecf25ba21
Ben K&F Concept markasından memnunum. Size de öneririm. Verdiğiniz rakama çok kaliteli modeller zaten pek mümkün değil ama şu markalara bakabilirsiniz:
Lightcraft Workshop
Singh Ray
Heliopan
Tiffen
Tiffenler tek tek 39-40 dolar cviarı ve verdiğiniz rakam 55 dolar ediyor yani tek alacaksanız Tiffen alabilirsiniz ya da biraz daha koyup bir adet 2 bir adet de 4 stop olmak üzere 2 Tiffen alabilirsiniz.
Ya da ben gibi idareten güzel iş görecek K&F Concept variable alabilir ve tek filtre ile 0-8 stop arası gezebilirsiniz. Kusursuz değil ama çok çok kaliteli (raw vb) renk çalışması yapmayacaksanız sorun olmaz. Yapacaksanız da sorun olmayabilir gerçi. 🙂
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Ok Tşk.Fulgura.Acil yarın almam gerek telaşım bu yüzden 🙂
http://fotografium.com/urun/hoya-77mm-h ... dx8-filtre
Bu filitre işimi görürmü.Çok karanlık olsun istemiyorum.x8 derken 8 e kadarmı çıkıyor demektir ? .Kaçla kaç arası olması gerek ?
Hayır, bu sabit 8 stop. Birçok durumda fazla gelir. Mümkünse variable alın, değilse 2 ila 4 değeri işinizi görür.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
pk. Fulgura bugün alacağım inşallah.
Bulabilirseniz Lightcraft Workshop markasını alın derim fiyat/performans olarak en iyisi o olarak gösteriliyor. Singh Ray'ler en kalitelileri yalnız çok ama çok pahalı. Tiffen'in variable ND'leri var, yine yurtdışı fiyatı LW ile benzer seviyelerde, Tiffen ismi yetiyor zaten. Fotografium'da 300 TL gözüküyor, özel indirim falan yazmışlar (Yurt dışında 140 dolar yani bir bit yeniği yoksa BHPhoto fiyatından daha ucuz). Ama onun dışında Fulgura'nın da belirttiği Fotga'lar var ama ebay'den alınabiliyor sadece, Türkiye'de satanlar var ama yurdun 4 bir yanını sarmış fırsatçılar tarafından 150 TL'den düşüğe bulunmuyor (eBay fiyatı 12-20 dolar, yani taş çatlasın 60 TL de hadi).
Hayyam'a ben gerçekten çok bilendim bu arada, eskiden de fenaydı ama bu kadar da değildi gerçekten. 1200 TL'lik lensi ikinci el satmaya kalkınca 250-300 TL arası değer biçiyorlar, sen ikinci el almaya kalksan aynı şeyi 800-900 TL diyorlar. Aklı olan yanaşmasın gerçekten.
Son olarak Fader ND'lerin dezavantajı istemsiz olarak aynı anda Polarize filtre görevi görebiliyorlar. Onu da bilerek kullanmakta fayda var.
ok . 🙂
EMOLUX 2-8 Aldım 80 tl.İyidir kötüdür bilmiyorum ama onunla güneşin altında 5 saat film çektim.Çokta işime yaradı.Tşk. arkadaşlar.