Bir arkadaşın görüntü projesinde gördüğümüz çıktıyı alamamanın neticesinde saatlerimizi harcayınca ve nihai sonuca erince paylaşmak istedim.
Proje formatınız farklı dahi olsa renk düzeltme vb gibi görüntüyü manipüle edecek işlemler yapacaksanız, Sequence Settings'de (Elma/Command + 0) Quicktime Video Settings'de Apple Prores 4444 ü seçin. Kendisi 330 mbit (41.25 mb/sn) saniye gibi veri akışına sahip ama Dinamik RT ile rahatlıkla izlenebiliyor. (Ki iyi bir %30 dolu bir 500 gb+ tek disk rahatlıkla "tek kanal" Full RT oynatabiliyor) Bu seçim görüntünüzü daha kaliteli "yapmayacak" ama yaptığınız "işlemlerin" daha iyi yapılmasına olanak verecektir.
Daha sonra projenizi export ederken
Using Quicktime Conversion'da Quicktime Movie seçtikten yanındaki options sekmesinden Video settings'e girip orada da Apple Prores 4444 seçin. Alpha'lı istiyorsanız Millions Of Colors+ seçeneği aktif olsun.
Size kısmında Video'nun büyüklüğünü ve oranını (aspect ratio) ayarlayabilirsiniz. Ama tercihen kullandığınız kameranın çipi (ccd ya da cmos) hangi ölçekteyse o ölçekte çalışıp bitirmeniz olacaktır.
Eğer gamma düzeltmesi yaptıysanız Automatic Gamma Correction kutusu işaretli "olmasın" (Snow Leopard'a kadar QT gamma 1.8 di, daha sonra Snow Leopard'da 2.2 oldu) Ama gamma'larla oynadıysanız düzeltmesine izin vermeyin ki yaptığınız ayarlar bozulmasın.
Böyle çıktı aldığınızda yaptığınız her çevrim daha kaliteli bir "master jenerasyon" dan çıkacaktır. Böylece çevrimler esnasında oluşan nesil kayıpların önüne geçmiş olursunuz. Mini DV çalışmamıza rağmen en ideal sonucu böyle aldık. Diğer formatlarla çalışırken de büyük ihtimalle benzer sonuçlar çıkacaktır.
Anlamadım şimdi, Prores'e çevirmediniz görüntüleri ama ayarlardan çevirdik mi dediniz? Gerçekten çevirin Mino, Prores'deki renk uzayı başka nerede var :).
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Dude,
HDV için dediğin doğru HDV den prores 422 (HQ) mevcut ama DV için aynı şey geçerli değil. Ondan dolayı ayar yaparken sekans ayarlarını değiştiriyorum.
Ha AJA gibi kartım olsa yapmaz mıyım, hem de nasıl yaparım ama şu an yok 🙂
Bu HDV görüntüleri ProRes 422 (HQ) çevirme işlemi tam olarak hangi aşamada oluyor?
Capture sırasındaki ayar mı, yoksa capture sonrası yapılacak bir convert işlemi mi?
Şayet böyleyse, gerçekten faydası olacak mı? Teşekkürler...
Sırası/sonrası ancak Prores sadece Mac'te var, onu da akılda tutalım.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Audio/Video Settings ---> Capture Presets, en aşağısında HDV to Prores seçenekleri görülecektir.
Teşekkürler... Final Cut başlığınıda yazdığımız için elbette ProRes Apple'a has bir codec... İyi çalışmalar...