Forum

Storyboard öncesi F...
 

Storyboard öncesi Film tasarımı?

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,820 Görüntüleme
(@msaricay)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Storyboard'a gelesiye kadar kayıpsız,ölü zaman vermeden..planlı ve hızlı aksaksız bir iş akışınız varmı? storyboard tasarımına gelesiye kadar bizi bizden bezdiren..aşamaları nasıl atlatıyorsunuz? motivasyon ve sürekliklik önemli ana hatlar ile detaylar arasında..bagları işlerken, filmin deseni oluşturma işinde bizimle paylaşmak isteyen zaman ve motivasyon kaybı yaşadıgımız süreçler atlatmamızı saglayacak yöntemler teknikler neler olabilir?.bizimle paylaşırsanız amatör sinemacı için gerçekten altın degerinde diye düşünüyorum

uzatmadan özeti storyboard öncesi hızlı ve tam performans bi iş akışı için nelere sahip olmalıyız. yada neler yapmalıyız..nerden nasıl başlamalıyız.

 
Gönderildi : 23/09/2014 3:58 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Senaryoyu ona göre belirleyeceksiniz.
Ben buna imkanlara göre senaryo yazmak diyorum.
Hikayeyi belirlerken İki temel var, mekan ve oyuncu.
Ya mekan, ya oyuncu ilginç olacak.
Kısa filmin basit mantığı bu. İkisinden biri ilgi çekecek ilk bakışta.
Sizin elinizde hangisi var mekan mı oyuncu mu? İkisi de yok ama hikaye var.
Hoşgeldin motivasyon kaybı. Mekan bulabilecek miyim, oyuncu bulabilecek miyim sorularıyla cebelleşmekten sıkılma.
Neticesinde sıradan bir hikaye yazma. Kömürlük bulun, zindan bulun, mefruşatçı bulun, manav bulun, çıkın odanızdan, ilginç bir yer bulun.
Ya da ilginç birini bulun. (tmmchn'in filmlerinde genelde başrol oynattığı konuşması anlaşılmayan abi sayesinde çektiği filmleri hatırlayalım) Sana bana benzemesin. Bunlar motivasyonu arttıracak.

 
Gönderildi : 23/09/2014 4:39 pm
(@seddata)
Gönderi: 0
 

Öncelikle mekan belirlenmeli. Hadiseyi, kağıt üzerinde kroki gibi çizerek başlayabilirsin. Futbol oyuncularının oynama planını gibi olan krokinde, akışa göre kamera belirleyebilirsin. Aksiyon gibi durumlarda, çakışma olmayacak şekilde vurma düşme, kavrama gibi ayrıntıları storyboarda çizebilirsin. Her sahneyi çizmen gerekmiyor. Bir dakika için belki 16 belki 8 belki hiç çizmen gerekmez. Önemli detayları ifade edecek çizimler gerekir, detaylar hikayenin ipuçlarıdır. Bu bir yerde, bir ifade olur, bir bakış olur, bir kilidi kapıya yavaşça sokmak olur, bir elini saklamak için elini cebine koyma detayı olur. Bazen gerekmez, yakın planda gördüklerimizle yetinebiliriz, ama hikayeyi anlatıyorsa mutlak gerekir.

Animasyon, her haliyle bilgisayar ortamında yapıldığı için, storyboard animatikleri izlenecek halde çiziyoruz. Yani film bir kez yapılıyor ona bakılarak animasyon yapılıyor. Ama çekim işinde öyle birşeye gerek yok. Sadece çekim planı ve kamera hareketlerini, hikayeyi anlatacak şekilde plan çizimi yapılması gerekiyor.

Kareleri de hikayeye göre düşünmelisin, mesela bir adam dar bir koridorda yürüyor diyelim. Adamın koridorda gelirken almak ya da giderken almak, ya da takip etmek farklı hikayeler anlatır. Storyboardını da ona göre düşünebilirsin.

İşin açıkçası, aklına geldiği gibi çiz, sonra düzeltme yaparsın. Bu hem kolay, hem de farkedemediğin şeyleri ortaya çıkarabilir.

Bu arada, görüntü yönetmenleri, storyboardlardan hoşlanmayabilir, tabi yorum yapmak isteyenler.

https://www.youtube.com/@seddata

 
Gönderildi : 23/09/2014 5:41 pm
(@msaricay)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

sıradışı derken..şöyle bişey aklıma geldi
sıradışılık hikaye içerisinde sıradışılıkdan bahsediyorsun sanırım
mekan yada karakter yaratım sürecleri üzerinde durmak gerek ayrı bir detay bence
karakter yaratırken..karakterin dogumu ve filmgeçtigi zamana gelesiye kadar karakterin iç ve dış yapısını oluşturmak düzgün oluşturmak gerekli sanırım.
güzel ipuçları için teşekkürler arkadaşlar

 
Gönderildi : 24/09/2014 1:52 am
Paylaş: