Forum

Sizce 2007'nin En İ...

Sizce 2007'nin En İyi Filmleri Nelerdi?

43 Gönderi
16 Üyeler
0 Reactions
10.1 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan

Eastern Promises'i henüz bitirdim ve sıcağı sıcağına yazıyorum.

Cronenberg'ten beklentilerim yüksek olmasıyla mı alakalı bilmiyorum ama film benim için bir hayal kırıklığı oldu. Başarılı oyunculuklar (Vincent Cassel ve Viggo Mortensen çok iyiler) ve iyi yazılmış karakterler dışında filmde o Cronenberg havasını araki bulasın. Gerçekten Cronenberg'in o "atmosferik" filmlerini çok özlüyorum.

Çok olumlu eleştiriler okumuştum. Altyazı, (sinemada izleyeceğim filmleri bu derginin yorumlarına göre belirlerim) Cronenberg o alışılmış tekinsiz havasına geri dönüyor, bu ay bir film izleyecekseniz o da bu film olsun diye bir değerlendirme vardı.

Bu film kesinlikle benim için bu senenin hayal kırıklığı.

Gönderildi : 05/01/2008 4:46 am
(@dv-art)

2007 den aklimda cok film kalmadi (gerci ben genel olarak boyle degerlendirmelerde kilitleniyorum hicbirsey aklima gelmiyor) cunku cok yogun bir seneydi benim icin.yeni filmler bir yana eski ve eksik biraktigim pekcok filmi bile seyredemedim.

yinede birkac film;
'shi gan' 'soom' (shi gan 2006 ama olsun)
'nightwatching','Kantoku · Banzai' (aslinda cok farkli bir film olmasinin haricinde beni cezbeden tarafi monty python ile kitano nun bir cumlede gecmesiydi,yanilmamisim) simdilik aklima bunlar geldi.

senenin beklenti acisindan en buyuk husrani sanirim spider man 3 du.

birde 300 gibi bir hareketli cizgi romani (film demeye dilim varmadi) ince ince okumakla ugrasmayin yahu,kendi mesajini kalin kalin veren ucuz bir seyirlik otesi yok,bunu zizekte incelese boyle rahmetli platon da incelese boyle. yavastan gozumden dusen frank miller bu filmle kendi ipini cekmekten baska birsey yapmadi. cizgiromanlarindaki sinematik anlatimin altinda aslinda ne kadar duz bir kafa tasidigini sergiledi sagolsun.

Gönderildi : 06/01/2008 2:48 am
(@mordevrim)

"shi gan" benim için de geçtiğimiz senenin en önemli filmlerindendir Dv-art. filmi boğazım düğümlendiği için 6 ya da 7 kere durduğumu hatırlıyorum. Ve filmin ardından cinselliği derinlemesine sorguladığımı da.

---fena halde spoiler---

ıregbaıervbıaeeıprueurgugurrugeorughaeırugheırugerugaerışugaşerıug "artık sevişmekten hiç bir zevk almadığın ve bedeni sana tamamen alışıldık gelen sevgilin yüzünü değiştirdiği ve sen yüzü değişik olan kişiyi başka biri zannettiğin zaman o bedenin hala aynı olmasına rağmen senin için yeni bir şey olabilmesi... çok fazla düşündürmüştü beni..." eaoşrgnaeorgaeorgnaergşeırgşıergşıergerogneargnegt

---fena halde spoiler bitti---

ayrıca kim-ki duk açısından baktığımızda shi gan benim için bin-jip ten bile önemli bir filmdir.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

Gönderildi : 06/01/2008 3:41 am
 Düd
(@dud)

Valla bilmemnenin en iyileri dediniz mi olmuyor bilader.. Ben bakmıyorum ki bir film en zaman çekilmiş diye.. Ama aklımda kalan neler var?

Bi kere bu sene Jud Apatow ile kaynaştık iyice. Knocked Up çok iyiydi ama Superbad resmen efsane olabilecek bir komedi filmi..

10 Items Or Less, çok sessiz ve derinden, inanılmaz tatlı bir bağımsız sinema güzelliğiydi.. Morgan Freeman'ı böyle de gördüm ya daha ne..

Zodiac ve Disturbia yine beğendiğim filmlerdi.. Ne bileiym daha çok film var, bunları bile arkadaşın hazırladığı listeden uçurdum aklıma gelmediğinden.. Stardust'ı da sevmiştim mesela ama en iyilerden olamaz tabii..
The Man From Earth de tatlı bir sürprizdi tabii..

Rope'u bu sene izledim, çekildiği zaman için şaheser, günümüzde bile inanılmaz güzellikte bir film, barındırdığı gizli homoertizm ve abartılı oyunculuk göz ardı edilirse (bu homoerotizmden bir tek ben mi kıllandım diye araştırdım hatta, bazı ülkelerde sırf bu sebeple yasaklanmış bile). Aklıma gelirse eklerim..

Geldi bile bak, 2 Days in paris ile hem Delpy'e tekrar âşık oldum hem de takdir ettim, hem yapımcı hem snearist hem yönetmen hem başrol.. Helal.. "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de bu sene izlediğim en güzel filmlerdendi.
Children of Men bu senenin mi bilmiyorum ama benim "All Time Fav" larımın en yukarılarına girdi o kesin. 28 Weeks Later'ın da açılış sahnesi bile yeter.. Post apokaliptik fetişiniz varsa tabii.. O Londra'ya ölürüm be bilader..

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 06/01/2008 6:09 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

shi gan Nefes filmi mi?
Eğer oysa, çok istememe rağmen, izleyemedim.
Sanırım sadece festivalde geldi Ankara'ya ve ben de kaçırdım. Artık bulup izlemek farz oldu.

Gönderildi : 06/01/2008 2:03 pm
(@ali-demirel)
Gönderi: 41

bnce bourne ultimatum bu senenin en iyisi

Gönderildi : 06/01/2008 4:11 pm
 Düd
(@dud)

shi gan Nefes filmi mi?
Sanırım sadece festivalde geldi Ankara'ya ve ben de kaçırdım. Artık bulup izlemek farz oldu.
Değil, zaman filmi. Nefes o kadar iyi bir film değildi zaten de Zaman da 2006 filmi 2007 değil.

Bourne Ultimatum serinin en iyi filmiydi ve son yılların da en iyi aksiyonlarındandı kesinlikle. Pek çok dergi falan da yılın filmleri arasına soktu. Bazı sektede kalan yanlarına rağmen çok iyi bir filmdi bence de.

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 06/01/2008 4:34 pm
(@dv-art)

shi gan Nefes filmi mi?

shi-gan zaman, soom nefes. ikisi de gercekten izlenmeye deger filmler.

nbc nin cannes ozel odullu filmleri bile istanbulda 2-3 sinemada gosterime girebilmisti o yuzden ki duk filmleri beklemek bosa olur gibi geliyor bana.en iyisi bir sekilde bul (amazondan siparis verebilirsin,internetten indirebilirsin vesaire) ve izle bence.

Gönderildi : 07/01/2008 12:50 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Şu ana kadar izlediğim en kötü kim ki duk filminden bile çok fazla haz aldım. Beğeneceğim muhakkak.

Gönderildi : 07/01/2008 1:16 am
 Düd
(@dud)

Nefes bence Duk'un en kötü filmi. Film kötü değil ama benim izlediğim Duk filmleri içinde en zayıf ve sıkıcı olanıydı. Gereksiz uzundu. Sinemada izledim bir de, üstelik festival olduğundan ara da yoktu, patlayacaktım bir yerden sonra, ama yine de güzel filmdi.

Gönderildi : 07/01/2008 1:35 am
(@isadora)
Gönderi: 36

merhaba arkadaşlar ben çoktan beri bu foruma üye olmaya çalışıyorum, bayağı bi çetrefilli oldu ama sonunda başardım ve ilk mesajımı yazıyorum..

beniim 2007 de en beğendiğim filmler:
Blood diamond...
Prestij..
koku..yani soyut bir öğe çok güzel anlatılmış bu filmde..

Gönderildi : 12/01/2008 4:55 am
 Düd
(@dud)

Birkaç gün önce Reign Over Me izledim. Ve kesinlikle 2007'nin en güzel filmlerindendi.
Big Fish'ten sonra resmen gözümden yaş akıtan 2. film ünvanını verdim kendisin. Hakederek aldı bu ödülü. Zaten bir filmde Liv Tyler oynasın yeter.. 2 dakika görünsün, bütün günüm şenlenir.. Işık dolar odanın için. Öyle bir kadın kendisi.. Yaşlandıkça tam kıvama da gelmiş.

Ama filmin en güzel yanı Adam Sandler. Nihayet komedi dışında bir rolde, üstelik de altından kalkması çok zor bir rolde izledim kendisi ve gerçekten altından kalkmayı bilmiş.. İzleyin mutlak derim.

Gönderildi : 13/01/2008 11:04 pm
(@clockwork)

2 adet "...men"
-children of men
-no country for old men..

Gönderildi : 22/01/2008 3:42 am
(@hegel)

Tuya'nın Evliliği

Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer

http://kalemoynatanileayoynatannbulutuuyer.blogspot.com.tr

Gönderildi : 22/01/2008 4:16 pm
 Düd
(@dud)

2007'nin (her ne kadar ben 2008de izlemiş olsam da film 2007 filmi) benim için kesin ve açık ara en iyi filmi bugün belli oldu: Le Scaphandre et le papillon (he Diving Bell and the Butterfly).

Çok uzun zamandır her şeyiyle bu kadar mükemmel bir film izlediğimi hatırlamıyorum.. Tek kelime ile şaheser.. İzlemeyen ölsün. Beyoplu Alkazar'da oynuyor ama yarın Cuma, biter herhalde..

Gönderildi : 08/02/2008 3:43 am
Sayfa 2 / 3
Paylaş: