Forum

Sinema ve Televizyo...
 

Sinema ve Televizyon Bölümü İçin En İyi Üniversite Hangisi ?

10 Gönderi
10 Üyeler
0 Reactions
12.7 K Görüntüleme
(@ahmet-bahadir)
Gönderi: 79
Başlığı açan
 

Merhaba arkadaşlar iyi forumlar.

Ben 12. sınıfa yeni geçmiş bir lise öğrencisiyim. Daha önceden MF (sayısal) bölümünde okuyordum fakat sinemaya olan ilgim benim TS (sözel) bölümüne geçmemi sağladı. Yani 3 yıl gördüğüm fizik,matematik gibi derslerden sonra bir sene içinde edebiyat,türkçe gibi derslerin tamamını bitirmem gerekli. İstersem başarabileceğimi biliyorum. Ama üniversiteler ile ilgili yeterli bilgiye sahip değilim. Forumda en çok şikayet edilen konulardan biri üniversitelerin sinema ve televizyon konusunda yeterli bilgiyi vermemeleri. Abim İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde başka bir bölümde eğitim görmekte. Kendisi benim için okulunun sinema ve televizyon bölümünü araştırdı. Arkadaşları bölümün gayet iyi olduğunu ve her türlü ekipmanı kullanabildiklerini söylemişler. Zaten okul abimin anlattığına göre gayet sosyal ve yurtdışı olanaklarının yüksek olduğu bir yer. Bende bölümü biraz araştırdım. Okul Sinema ve Televizyon bölümünde en yüksek puana sahip. (Şu an tam burslu taban puanı 450 civarında ve sadece 7 kişiyi tam burslu olarak alıyorlar. Yani ilk 1000'e girmem gerekli sözelde.)

Sizce bu üniversite nasıldır ? Daha başka hangi üniversiteler iyi eğitim verir ? Kötü bir üniversitede Sinema TV öğrenimi görmenin dezavantajları nelerdir ?
Bu tarz sorular var aklımda. Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar.

 
Gönderildi : 11/08/2013 5:48 am
(@coldscream07)
Gönderi: 0
 

eskişehir iyi diye duydum ama istanbulda okumak herzaman daha iyidir sonuçta bu işin merkezi istanbul.

 
Gönderildi : 12/08/2013 3:24 pm
(@sinankaracam)
Gönderi: 0
 

Ben bu süreçten yeni geçtiğim için biraz yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

1- Öncelikle ben de bir sözelcinin bilmesi gereken herşeyi 1 sene de öğrendim ve eğer bu 1 yıl içerisinde(8-9 ay) yarıştan hiç kopmazsan rahat rahat ilk bine girebilirsin.

2-Şehir olarak puanın yettiği sürece İstanbul'u düşünmelisin çünkü en basit mantıkla bütün sektör neredeyse burada(arkadaşın bahsettiği gibi)

3-Sınavlar bittikten sonra ben şu şekilde düşünmüştüm: Üniversitenin muhakkak bir kampüs ortamı olmalı. Ve böyle düşününce seçenekler benim için bir anda Koç, Yeditepe, Bilgi' ye düştü. Belki daha da vardır ama en iyileri bunlardı benim gözümde. Sen de şehir üniversitesi mi yoksa kampüsü olan bir üniversite mi diye kararını vermelisin.(Doğa ve huzur adamıysan kampüs akar diyorum)

Not: Ve Koç'da 'Medya ve görsel sanatlar' diye bölümün altında 'sinema-tv' eğitimi veriliyor. Medya ve animasyon gibi dallarla birlikte. Yani bu sektörün barındırdığı dalların hangisinde istersen orada ilerleme imkanı bulabilirsin. En azından ben böyle bir kanıya vardım.

4- Yurtdışı olanakları gezdiğim ve bana anlatılan kadarıyla hep eşit gibi. Sonuçta hepsin de 'Erasmus' var ama tabii bazı üniversiteler ayriyetten de bir şeyler yapmışlar. Mesela Bahçeşehir üni.de hazırlık sınıfını Amerika'da veya Kanada'da okuyabiliyorsun. Ama bu konuyu tercih döneminde düşünmeni öneririm çünkü dediğim gibi hepsi birbiriyle dengede gibi.

5- Ekipman konusunda da vakıf üniversitelerinin birbirinden eksik kalacağını sanmıyorum.(Sorduğumda Bilgi de dahil hepsi aynı cevabı vermişti)

6- Ve en son etken de hedefin ilk 1000 olduğu için üniversitelerin dereceye giren öğrencilere sağladığı imkanlar. Ve bu tamamen senin öznel tercihin olmalı. Bir şey demek gereksiz olur.

After Effects Blog | http://www.sinankaracam.com
http://videohive.net/user/dijihane/portfolio?ref=dijihane

 
Gönderildi : 12/08/2013 4:25 pm
(@homeros)
Gönderi: 0
 

Bir sürü Sinema-TV vb. bölümde okumuş-okuyan tanıdığım, konuştuğum, görüştüğüm insanlar oldu hiçbirinden şu iyiydi diye bir yorum duymadım açıkçası. Maalesef Türkiye'de üniversite eğitmenleri, öğrencilik dönemlerinde genelde en başarısız olan kısımlardan çıkıyor. Başarılı olsa dahi zaten olay sadece eğitim başarısı değil hele hele Sinema eğitimi söz konusuysa. Hocalar ellerinde olduğunca, kendi bildikleri noktalarda seni beslemeye çalışacaklardır ama inan bana %99 sana kalmış bu iş. Hocalar sana ancak leb diyeceklerdir, sen o lebden Çorum'luların tarih boyunca Türk boylarındaki yerinden, orta asyadan tam olarak hangi yolu izleyerek göçmüşlere çıkmak zorundasın emin ol. Aynı yollardan geçmiş ve geçmekte olan senden yaşça biraz büyük biri olarak (Abi olarak değil, o muhabbeti hiç sevmem) sana bunu diyebilirim. Herşeyi öğrenmeye çalış, bilmediği konularda iddia etme asla okul sana %1 verir gerisi sana kalır.

 
Gönderildi : 13/08/2013 2:36 am
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

İyi üniversite yoktur, az vodka vardır.

 
Gönderildi : 13/08/2013 4:29 am
(@halostendap)
Gönderi: 0
 

İyi üniversite yoktur, az vodka vardır.
o sakın "kötü üniversite yoktur az para vardır" olmasın 😀
yok yok, çok iyi yaklaşım muhalefet gibi olmayım 😀 😀

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 13/08/2013 4:36 am
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

Mimar Sinan ve Anadolu en iyi iki üniversite sanırım. Tabi devlet olarak söylüyorum. Marmara da bu ikisinden sonra düşünülebilir. Ayrıca puanları da çok yüksek değil. Yani geçen sene hiç çalışmadan girdim sözelden ve geliyordu. (Tmciydim)

 
Gönderildi : 30/10/2013 6:14 pm
(@selcuk35)
Gönderi: 21
 

işin sende bitiyor. bir üni ye gidersin imkanı çoktur ama sende iş yoktur, bir şey elde edemezsin.
bir üni ye gidersin hiç imkanı yoktur ama sende iş çoktur, bir yerlerden bulup buluşturursun.
ben gazi mezunuyum, beş para etmez bir üniversitedir.

Fotoğraf gerçektir, sinema ise saniye de yirmi dört kere gerçektir.

 
Gönderildi : 14/12/2013 6:18 pm
(@goldera)
Gönderi: 0
 

ege üniversitesi rst hakkında bilgisi olan var mı ?

 
Gönderildi : 14/12/2013 6:24 pm
(@balthazar)
Gönderi: 10
 

mimar sinan üniversitesi

 
Gönderildi : 19/02/2014 2:31 pm
Paylaş: