Forum

Sinema - Televizyon...
 

Sinema - Televizyon okunabilecek en iyi ünüversite neresidir

3 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,703 Görüntüleme
(@jackson)
Gönderi: 1
Başlığı açan
 

Öncelikle iyi günler diyerek başlıyım. Bir çok yerden bilgi sahibi olsamda sizlerin de bilgisini istedim bilenler vardır diye. Sinema - Televizyon okumayı düşünüyorum sözelim çok çok gayet iyi normalde eşit ağırlıkçıyım ancak matematik'ten sıkıntılar çıkıyor. Ve sinemayı,televizyonu sevdiğimden bu bölüme yöneliceğim. En iyi üniversiteler hangileridir bilemiyorum. İyi kampüsü olan ve daha doğrusu seni gelecekte en iyi senaryocu yapabilecek, en iyi yönetmen yapabilecek belki de oyuncu bile olabileceğin üniversite neresidir?

 
Gönderildi : 18/01/2015 5:52 am
(@fayrap)
Gönderi: 0
 

Güzel kardeşim, Yeditepe Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünden mezun olmasına ramak kalan biri olarak şunu söyleyebilirim ki seni iyi "senaryocu" ya da yönetmen yapabilecek bir okul yok. Oyunculuk mevzusuna hiç girmiyorum zira onun bölümle alakası yok. Ne varsa sende var, sen kendini geliştirdin geliştirdin, yoksa Tarkovsky* mezarından kalkıp gelse seni sinemacı yapamaz. Ama işte bizim okulun geniş mi geniş bir kampüsü var, benim ayaklarımı dahi sokmadığım havuzu var, içinde güzel kızların tenis oynadığı kortu var, kütüphanesinde kimsenin okumadığı sinema kitapları var falan filan.

Özet geç dersen; kitap oku, film izle, film çek, senaryo yaz, senaryolarını paylaş fikir al, seni doğrudan sonuca götürecek kurslara git imkanın varsa. Çoğu üniversite ağırlıklı olarak akademik bilgi verir ki bu da ileride akademisyen olacak %5'lik dilimi ilgilendiriyor. Seni beni değil.

* Bir sinemacının adını besmelesiz zikretmeyeceği Tarkovsky'nin ismi koca bölümde ya bir, ya iki kere geçti geçmedi. Var sen oradan hesap et. He ben daha hiç filmini izlemedim o ayrı, çünkü ben auteur yönetmen sevmiyorum ve auteur kelimesini Google'a bakmadan yazamıyorum.

yaşamak mı zor yoksa yuvarlak masa aks mı?

 
Gönderildi : 18/01/2015 7:28 pm
(@alfred-hitch-chicken)
Gönderi: 0
 

Kardeşim bak ben de Sinema - Televizyon için yola çıkmıştım şuan Türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum. Mektepli olup herkes bu işi yapar önemli olan alaylı olup yapabilmektir diye teselli ediyorum kendimi. 🙂 Ama illa da mektepli olacağım diyorsan sözeli fulle ve matematikten hiç yoktan bir 10 net çıkar ve Mimar Sinan'a git.

"Sinema tüm sanatların içinde bizim için en önemli olanıdır."
-Vladimir İlyiç LENİN

 
Gönderildi : 18/01/2015 8:58 pm
Paylaş: