New York, I Love You (2008)
Yönetmenler:
Fatih Akin
Woody Allen
Yvan Attal
Zach Braff
Albert Hughes
Allen Hughes
Wen Jiang
Scarlett Johansson
Joshua Marston
Anthony Minghella
Mira Nair
Chan-wook Park
Brett Ratner
Andrei Zvyagintsev
Randall Balsmeyer
YÖNETMEN FATİH AKIN: "YILDIZLARLA ÇALIŞMAKTAN ÇEKİNİYORUM"
Almanya’da sağladığı başarılardan sonra uluslararası alanda üne kavuşan yönetmen Fatih Akın, “Hollywood yıldızlarıyla çalışmaktan çekindiğini” söyledi.
Akın, “New York, seni seviyorum” (New York, I love you) adlı yeni filmiyle ilgili olarak “Vanity Fair” dergisine yaptığı açıklamada, “Yıldızlarla çalışmaktan çok çekiniyorum” dedi. Marimax film şirketinin kendisine film yıldızları Al Pacino, Robert de Niro ya da Harvey Keitel’i başrol oyuncusu olarak seçebileceği yönünde bir cep telefonu mesajı gönderdiğini belirten Akın, “Ben bunları istemiyorum. Ben Uğur Yücel’i istiyorum. Al Pacino ile nasıl konuşacağım. Nasıl ‘Bay Pacino diğer tarafa geçin’ derim? Bu Uğur’la daha kolay olur” diye konuştu. Akın, 2007 Cannes Film Festivalinde En İyi Senaryo ve Jüri Ödülünü kazanan ve Almanya adına Oscar’a aday gösterilen “Yaşamın kıyısında” filmiyle ilgili olarak da “Benim filmim küreselleşmeyi temsil ediyor. Ben küreselleşmenin kendisiyim. Ben Hamburg’ta evimdeyim. Aynı zamanda Türk bir anne ve babanın oğluyum. Bu da yeni bir şey değil. Scorsese’e bir bakın. O, İtalyan filmleriyle Amerikan sinemasında önemli izler bıraktı” ifadesini kullandı. Cannes Film Festivalindeki başarısından sonra dünya çapında tanınan yönetmen Martin Scorsese’in kendisini ABD’ye davet ettiğini ifade eden Akın, “Benim filmlerim hakkında konuştuk. Bu harika bir şey. Scorsese bir ilah” dedi.
*our AC-130 in the air
evet fatih akın bazı noktalarda haklı olabilir ama dünya üzerinde tanınma oranı hızla artan bir yönetmen olarak bu tip şeyleri aşmalı arrtık.
"Nasıl ‘Bay Pacino diğer tarafa geçin’ derim?" demiş... diyeceksin abi f. akın sın artık sen... hatta diyeceksin ki " paci, abi yarım saatir yırtıyorum kendimi 2 adım sola gel diye... yedin beni yedin... ömrüm gitti be"
çok mu ütopik oldu ne 😀
Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...
Scarlet'i okumuştum da Zach Braff'ın orda olması beni şaşırttı ve mutlu etti. Daha bir merak ettim şimdi. Hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde Woody de orada. Bu arada bu serinin devamı da gelecek, başka şehirler düşünülmeye başlanmış şimdiden.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Tokyo bir sonraki:)
Tokyo, I Love You.
Çok güzel bir seri, umarım Fatih kafalarda Istanbul, I Love You çekilir.
*our AC-130 in the air
12 filmmakers will direct a short film (5 minutes) illustrating the universal theme of encountering love within the five boroughs of New York City
Synopsis:
A collective work of fifteen short films shot by renowned international directors in each of the city''s five boroughs, with the theme of finding love being interwoven between each of the five minute stories.
Status:
Pre-production
Runtime:
110 min
http://www.imdb.com/title/tt0808399/
ve
n/a
sadece "Vozvrashcheniye" nin yönetmeni "Andrei Zvyagintsev" için bile seyredilir. Akın, Braff ve Park ise benim için bonus olmuş.
Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...
kastamonu ,i love you (2011)
Katsumato:)
*our AC-130 in the air