Forum

Kurtlar Vadisi-Elma...
 

Kurtlar Vadisi-Elma Kurdu

17 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
6,749 Görüntüleme
(@tacfilm)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Merhaba,
Kurtlar Vadisi Irak filmi daha baştan hatalı ve aksak dramatik yapıya sahip bir film. Kısaca özetlemek gerekirse; Antik Yunan'dan beri süregelen klasik dramatik yapı gereği bir iyi adam ve bir kötü adam mücadele eder. Bu mücadele dramatik çatışmanın temelini oluşturur ve sonuçta iyi veya kötü kazanır...

Ancak bu filmde kötü ve kötü çatışmasına tanık oluyoruz ki bundan iyi bir sonuç çıkarmak hiç mantığa uygun gözükmüyor. Filmin kötü adamı işgalci abd ordusu, iyi adam ise bir mafya elemanı. Ama hukuk devletinde yaşamasına rağmen hukuk tanımayan, kanunsuzluğu ilke edinmiş, ruhsatsız silah taşıyan bir mafya babası... Bu kadar kanunsuzluğu kabul edip ona "iyi adam" misyonu yüklenmesini kabul etmek hukuk devletinde yazılı hukukun yerini orman kanunlarının alabileceğini kabul etmek demektir...

Ayrıca film, pazarlama sırasında ortaya atılan bir iddia ile sevimli gösterilmeye çalışılıyor. İddia:"Türk askerinin onurunu kurtarmak...vs." İlk etapta oyuna gelmeyenler bunun aslında tam tersine çalışna bir düzenek olduğunu kolayca kavrayabilirler. Yani film onur kurtarmıyor; tam tersine Türk askerini küçük düşürüyor.

Emrine uyulacak, en düşük rütbeli bir komutanın yetişmesi en az 4 yıl sürüyor. Rütbe artması sırasında geçen yıllar da eğitimin arttığını ve bu kişilerin belli disiplin altında yaşayan, insiyatif kullanabilecek zeka düzeyinde olduklarını da gözardı edemeyiz. Nitekim askeri okullara çok zor sınavlar sonucu öğrenci alınıyor... Ama hepsinden önemlisi, bu eğitimi veren askeri okularda "Hukuk" eğitimi veriliyor! Sıradan bir insan için anlam ifade etmeyen bu kavramın önemini bilen biri; askeri ve sivil hukuk eğitimi almış birinin diyalektik düşünebilen, doğru karar verebilen, en azından akla uygun yargıya varabilecek yetkinlikte olduğunu kabul edebilir.

Şimdi böylesine mantıklı düşünüp satranç hamlesi gibi hareket edebilen, karar vermeden önce kafasında bir mevzuyu yargılayan, eğitimli komutanlar hiçbir halt bilmiyor; beceremiyor... Ama yetkilerini kötüye kullanmış devlet elemanları; eli silah tutan, eğitimsiz ve hukuksuz bir grup sözde "mafya" elma kurdu, onların veremediği "HUKUK" mücadelesini kendi kanunlarıyla veriyorlar...

Bunu onaylamak anayasal bir suçtur! Hukuk devletinde hukuka güven azalırsa ve yerini başka şeyler alırsa; işte böyle gişe hasılatına paralel bireysel silahlanma da artar... Metin Uca'nın da dediği gibi "16 yaşında çocuklar ava çıkar..."

Yazıyı bu satırına kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, herkese iyi çalışmalar...

Sertaç KASAPLAR

http://www.tacfilm.net

http://www.izmirfilmatolyesi.com

 
Gönderildi : 14/02/2006 7:36 pm
(@volkanito)
Gönderi: 6
 

Diramatik yapinin klasik olmamasi beni cok rahatsiz etmedi. Katil doganlardada filmin kahramanlari iki tane azili katil. Onemli olan yonetmenin hikayeyi anlatis sekliyle iki azili katili izleyiciyle butunlestirip,onlarin kahramani haline getirebilmesi. Ama toplumdaki olumsuz etkileri konusunda sana katiliyorum. Peki ya teknik boyutu. Yonetmen??? Yani biz sinemayla daha yakindan ilgilenen kisileriz. Filmle ilgili bu yondeki dusunceleriniz neler? Ben yonetmeni aksyon sahnelerinde cok basarisiz buldum. Ozellikle canli bomba sahnesindeki etki cok daha guclu olabilirdi. Planlar uzerinde hic durmamis ve yaraticiligi sifir. Dizi ceker gibi rutin planlarla filmi tamamlamis. Boyle bir film cekmek icin daha 10 firin ekmek yemesi gerek.

 
Gönderildi : 16/02/2006 4:01 am
(@tacfilm)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

selam, değer verip bi de üstüne cevap yazdığın için sağol.. valla ırak'ın yönetmeni serdar akar'i ilk filminden beri takip ediyorum. zaten mimar sinan sinema tv mezunu ve o okulun klişe bir kalıp öğrenci yetiştirme merkezi olduğunu çok iyi biliyorum. gerçi türk sinemasının en eski, tecrübeli üretken adamları hocalık yapıyor ama öğrencilerin filmlerinin hepsi bu eski türk flmi amatörlüğünü de taşıyor.

izmir kısa film festivalinde 3 yıl gösterim sorumlusu olarak çalıştım ve mimar sinan'dan gelen filmlerin yapıları-karakterleri-anlatımları hep dizi mantığı. özgün olmamak onların suçu değil-çünkü ben geçen yıl cinsellik ve tarikat konularını eleştiren bir film yaptığımda oradaki öğrenci arkadaşlar "burada bunu yapman mümkün değil-hocaların kalıplarına uymadığı için kalırsın..vs." gibi yorumlar geldi.

yani serdar akar zaten oldum olası başarısız bir adam, filmdeki başarısızlığı da süpriz değil. hele ki filmin sipariş üzerine yapılmış bir çalışma olduğunu hatırlarsak...

Katil Doğanlar, Bonny ve Clyde, Baba..vs.ye gelince...onların da ana karakterleri kötü ama birbirine benzer olaylar ancak birbiriyle kıyaslanabilir. elma ve armut birbiriyle kıyaslanmaz. bu durumda kuşlar vadisi de bu örneklerle kıyaslanmaz. Karakterlerin tanıtımı farklı, mücadele ettikleri rakipleri farklı ve destekçileri farklı(filmdeki destekçileri), verdikleri mesaj ve sonuç bile birbirinden farklı...Irak filmi çözümü bireysel silahlanma olarak gösteriyor! Bu mantıklı bir çözüm olmadığı için de burada kazanan kötüleri seyirci olarak desteklemek hiç akıl karı değil...

her halükarda ırak filmi daha baştan Dramatik Hataya Sahip...

teşekkürler, iyi çalışmalar... 😯

http://www.tacfilm.net

http://www.izmirfilmatolyesi.com

 
Gönderildi : 17/02/2006 7:10 pm
(@vadart)
Gönderi: 44
 

ne kadar dogru serdar akar'a basarisiz bi adam demek. Adamin gayet onemli filmleri var , bnm de tek izledigim dar alanda kisa paslasmalar, gayet hos bi filmdi bence. Klasik-klise ile kotuyu bi kazanda karistiriyosun gibi.

 
Gönderildi : 19/02/2006 4:39 am
(@tacfilm)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

yanlış anladığın bir durum var, ben serdar akar "kötü film yapıyor" demedim.. nitekim gemide filmi son 10 yıldır izlediğim eniyi yerli ve düşük bütçeli yapımlardan biriydi.

ben serdar akar başarısız dedim! Başarılı veya başarısız olmasına sen-ben karar veremeyiz! Yani adama hayran da olabilirsin, her yaptığını çok da beğenebilirsin ama hiçbir festival tarafından ödüllendirilmediği gibi seyirci tarafından da notu verilmiş işler serdar akarın yaptıkları. Başarı ölçülebilir bir değer..

yani sanatçı olarak da ticari olarak da başarısız! Bunu ben değil, rakamlar söylüyor. Kurtlar vadisi ticari olarak başarılı oldu-serdar akarın başarısıysa bile bu, istikrar sonucu ulaşılmış bir başarı olmadığından; Osman sınavın hazır bıraktığı bir mirası kullandığından tesdüfi bir bir başarıdır...

teşekkürler... 😯

http://www.tacfilm.net

http://www.izmirfilmatolyesi.com

 
Gönderildi : 19/02/2006 6:36 pm
(@vadart)
Gönderi: 44
 

da gemide ile dar alanda kisa paslasmalar odullu filmler, serdar akarin da altin portakali var, kastettigin sadece ticari basarsizliksa tamam derim ama pek bisi ifade etmez ki o da.

 
Gönderildi : 19/02/2006 8:16 pm
(@mushrappa-ous)
Gönderi: 0
 

altın portakal almak çok mu önemli
o kişi iyi bir yönetmen mi oluyo?

bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu

 
Gönderildi : 20/02/2006 3:41 am
(@dv-art)
Gönderi: 0
 

serdar akar iyi isler cikarmis bir yonetmendir,sadece bir seye bakip sonuc cikarmak yanlis, eger oduller,yurtdisinda aldigi olumlu tepkiler ise ve biz buna 'onlarin anlami yok' dersek sadece kendimizi kandirmis oluruz,o zaman oscarli oyunculari,yonetmenleri,altin ayi odullu filmleri de hic sayalim herseyi biz bilelim olurmu?
olmaz. evet kurtlar vadisi berbat bir film olmustur,ama bunda yonetmenden ziyade halkin beklentileri,yapimcilarin ve sponsorlarin istekleride cok baskindir.Mesela sizin begenmediginiz filmin sonunda ayakta alkislayarak hungur hungur aglayan sayisi milyonlari bulan bir topluluk var buna ne diyecegiz? dizinin konsepti yanlisti zaten,osman sinavda bunu anladigi zaman birakti. mesela yine sinema filmi cekilen deli yurek bu kadar fenomen olmamisti,bu kadar sahiplenilmemisti, o yuzden bumerang cehenneminde osman sinav daha ozgurdu.

kisacasi bu filmin amaci diziyi agzinin suyu akarak izleyen (ki film milyonlarca mantik hatasi doluydu,saydirmayin simdi bana tek tek) kitleyi doyurmakti ve basarili oldu,
serdar akar ise yaptigi bagimsiz filmlerle iyi yonetmen oldugunu kanitlamisti,tek kalemde harcamayalim lutfen.

 
Gönderildi : 20/02/2006 4:59 am
(@vadart)
Gönderi: 44
 

altin portakal almak elbette bi yerde onemli ve belirli cevreler tarafindan da tercih edildiginin gostergesi, lakin ne kisinin cokk iyi filmler yaptigini gosterir ne de onemsenmeyecek bir oduldur.

ki tacfilm

"Yani adama hayran da olabilirsin, her yaptэрэnэ зok da beрenebilirsin ama hiзbir festival tarafэndan цdьllendirilmediрi gibi seyirci tarafэndan da notu verilmiю iюler serdar akarэn yaptэklarэ"

demis.

Onun ustune yazmistim.

 
Gönderildi : 20/02/2006 11:28 pm
(@dv-art)
Gönderi: 0
 

bende sana degil acimasizca elestiren kisilere demistim,yanlislikla uzerine alinmissin.

 
Gönderildi : 20/02/2006 11:48 pm
(@vadart)
Gönderi: 44
 

yalnz ben de zaten mushrappa ya demistim 🙂

 
Gönderildi : 21/02/2006 11:41 pm
(@dv-art)
Gönderi: 0
 

karismis o zaman iyice desene 😆
5eksi1 e donmus

 
Gönderildi : 22/02/2006 3:23 am
(@volkanito)
Gönderi: 6
 

Bende S erdar Akar'in Kurtlar Vadisindeki performansini elestirdim. O yuzden daha once yaptigi dusuk butceli filmlerinin basirili olmasinin hic onemi yok. Daha once altin portakal degil Oscar da alsa farketmez. Bu filmi becerememis. Her yonetmenin bir tarzi uslubu var ve buna gore kendilerine uygun projler secer. Keske Serdar Akarda oyle yapsaydi.

 
Gönderildi : 22/02/2006 3:05 pm
(@embpictures)
Gönderi: 0
 

iyi yaw filmi beğendim ben bence çok güzel

 
Gönderildi : 27/02/2006 8:22 pm
(@hassonya)
Gönderi: 0
 

arkadaşlar türk sinemasında birşeyler yapmaya çalışan, bir yerlere gelmeye çalışan iyi film yapmaya uraşan yönetmenleri acımasızca eleştirmeyelim ki bu kişi ödüllü bir yönetmense. unutmayın yarın bigün sizde yönetmen olabilirsiniz....

saygılar...

 
Gönderildi : 27/02/2006 8:36 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş: