Forum

internetten bir fil...
 

internetten bir filmi insanlara nasıl ulaştırırız?

9 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
3,164 Görüntüleme
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 31/07/2014 9:46 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Vimeo ya da Youtube'a yükleyerek...

Ya da başlık tam olarak açık değil. 🙂

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 31/07/2014 10:23 pm
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 

Fulgura hocanın tavsiyesi ilk adım. Sonrası da pazarlama meselesi.

Sosyal medya fena değil bu konuda. Misal bir fb sayfası oluşturup arkadaşlarını davet edeceksin. Özellikle de çok arkadaşı olan arkadaşlarını. Yine çok arkadaşı olan arkadaşlarının tweet atmasını sağlayacaksın. Bunun yanı sıra toplu email atabilirsin. Ortalama %10 tıklama gelir.

Bunları yaparken de çeşitli öneriler var. Maddeler halinde yazmaya çalışayım.
- "Son filmimiz arkadaşlar" gibi sönük bir başlık pek ilgi çekmez. Tıklamak, izlemek için bir sebep vermen lazım.
- Hedef kitleni iyi seçmen lazım. Ona uygun yerlerde paylaşmak doğru olur.
- twitter için en fazla 120 karakterlik tanıtım yaz. hastag kullan. ki retweet için imkan vermiş olursun.
- filmde katkısı olan herkesten yardım iste. Tüm oyuncular, kurgucu, sesçi vs. ve onların arkadaşlarının toplamını hesap et. Yine %10 geri dönüş olur muhtemelen.
- mümkünse bloglarda değerlendirilsin, yorumlansın.
- ilk maddelerden biri aslında ama aklıma şimdi geldi. Filmi bitirdikten sonra hemen paylaşmamakta fayda var. Öncesinde bir trailer veya izleyicileri meraklandıracak şeyler faydalı olur.
- web sayfandan veya fb üzerinden ufak yarışmalar düzenlenebilir. Misal, "filmi izleyenlerden 5 kişiye afişi hediye ediyoruz"

 
Gönderildi : 31/07/2014 11:24 pm
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 01/08/2014 5:40 am
(@homeros)
Gönderi: 0
 

İyi film çekeceksin. İyiyse her türlü insanlara ulaştırırsın zaten. Yoksa Facebook arkadaşlarından, twitter'dan dağıtmak yalan yani. Senin arkadaşın seni tanıyor diye izler paylaşır, onların arkadaşları da onlara geldi diye merak edip bakarlar ama film kötüyse tanımıyorlarsa da seni niye paylaşsınlar? Orada tıkanıp kalır. İyi bir şey çek yürür gider. Kısa film değil belki ama The Man From Earth buna en büyük örnektir. Adamların öyle tanıtım bütçesi falan yok, bir anda patladı film. Geçen gün bunların dizi projesi vardı orada yapımcının dedikleri aklıma geldi şimdi, adam 1 hafta önce bir hiçtik 1 hafta sonra ise herkes bizi konuşuyordu diye. Bir haftada adamların işte bu imdbmeter mıdır nedir hatırlamıyorum ismini %8000 falan gösterdiydi. Adam da onu diyor.

Herkese fırsat tanıyan site kulağa biraz garip geliyor. Arayan bulsun, başka birşey izlerken denk gelsin dersen Youtube'a yüklersin, yok böyle ben havalı takılacağım dersen manasız bir biçimde Vimeo'ya yüklersin (Ki hala daha bu sitenin manasını çözebilmiş değilim, hee profesyonel anam heee.). Morjee diye bir kısa film sitesi var Türkiye çapında daha çok ona yükleyebilirsin ama oradan çok dağılmaz yani.

Oralara koymanın da unutmaya sebebiyet vereceğini pek sanmıyorum açıkçası, unutulmaya sebebiyet veren şey kötü olmasıdır. Eğer böyle bir tecrüben olduysa bunu kabul etmen en iyisi, pek çok kişi çünkü bu yalanın arkasına sığınıyor ve bu şekilde kendini avutuyor ama bu aynı zamanda gelişiminin önünü tıkıyor. Bunları ben de yaşadım ve emin ol bu sitedeki ve dışındaki bu işe el atmış herkes de yaşamıştır ve hatta yaşamaya devam ediyordur. He diyebilirsin ki sanane lan, yok öyle bir şey. Eyvallah der geçerim...

 
Gönderildi : 01/08/2014 11:08 am
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 01/08/2014 5:25 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Eee bizim sitemiz...

 
Gönderildi : 01/08/2014 6:29 pm
(@fastclick)
Gönderi: 102
 

Kaç kişiye ulaştığında hedefine ulaşmış sayacaksın kendini önce bu konuda az çok fikrin olmalı. Mesela GORA 4 milyon gişe yapmış, Kelebeğin Rüyası 2 milyon, Kış uykusu 250 bin, Jin 8 bin izlenmiş sinemalarda. İyi ve kötü arasında bir çizgi yok ne yazikki çünkü bu kavramlar toplumlar nazarında oluşuyor ve son derece gri alanlar. Bu yüzden nasıl film yaptın? Filmin kimlere ulaşmasını istiyorsun? O kimseler nerelerde nasıl yaşıyor? Neleri seviyor neleri sevmiyor? Ve daha bir çok soruya da kafanda cevap hazırlaman gerekir ki bu griliğin neresindesin onu bilesin. Bunları düşünmeden de birsürü insana izletilebilir film ama neye yarar sana ne kazandırır orası da ayrı bir durum. Olsun yinede izlensin diyorsan youtube'a yükle altına binlerce tag yaz, bütün sinema sayfalarında paylaş, sinema forumlarında paylaş. Güzel çalışırsan 1 haftada binlerce izlenme alabilirsin.

 
Gönderildi : 01/08/2014 11:13 pm
(@untouch)
Gönderi: 20
 

Çeşitli forumlarda paylaşabilirsin.

 
Gönderildi : 17/08/2014 7:14 pm
Paylaş: