Forum

Imdb'de En Beğenile...
 

Imdb'de En Beğenilen Filmlerin Ortak Özellikleri

5 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,357 Görüntüleme
(@karatasa)
Gönderi: 2457
Başlığı açan
 

Bilindiği üzere IMDB (International Movie Database) dünyadaki tüm filmlerin bilgilerinin yayınlandığı, bir çok filmin hangi ekipmanlar kullanılarak çekildiği, bütçe bilgileri, teknik ekip ve dahasını barındıran şu an için dünyanın en iyi ve en çok ziyaret edilen sinema sitesi. Bu sitede yer alan Top 250 listesi ise, imdb.com üyelerinin oyları ile belirlenmiş bir film listesi. Bu listede her türden film yer alıyor. Bu liste birçok kişiye film seçme, film ekiplerini tanıma konusunda yardımcı oluyor. Bunun yanında kategorilere göre film listelerini görmek de mümkün. Örneğin en iyi 50 animasyon filmi veya en iyi 50 komedi filmi listesi gibi listeler bu sitede bulunabiliyor.

Başlığı açarken "en iyi" noktasında takılıp kalmamak için imdb kullanıcılarını baz alan bir şekilde açmaya özen gösterdim. Böylelikle farklı beğeniler, farklı görüşleri tartışmak yerine belirli bir kitlenin beğendiği ve bu beğenileri etkileyen kriterleri değerlendirebiliriz. Öte yandan beğenilmek için film yapmak veya samimi olmak gibi tartışmaların da bu başlık altında yer bulması başlığın ana amacına hizmet etmekten çok konuyu başka yerlere taşıyacaktır düşüncesindeyim.

Biz film yapmaya çalışan kişiler olarak, izleyicilerin beğenilerini tespit etme konusunda bu listeden faydalanabiliriz. İnsanların beğenilerini anlamanın yanında en çok oylanan filmlerin ne şekilde meydana geldiğini gözlemleyebiliriz. Örneğin tanınmış bir aktöre başrol vermek, fotoğrafçılıktan gelen bir görüntü yönetmeni ile çalışmak, yönetmenin sinema eğitimi almış olması, senarist ve yönetmenin aynı kişi olması, kitaptan uyarlanan filmler gibi bir çok farklı konuda konuşup çeşitli tespitlerde bulunabiliriz.

Eğer ilgi ve katılım yeterli düzeyde olursa, 250 filmi katılımcı sayısına bölüp filmleri yukarıda saydığım, kitap uyarlamaları, senaryosu yönetmen tarafından yazılan filmler, mutlu sonla biten filmler... gibi çeşitli kriterlere göre istatistiksel veriye dönüştürebiliriz. Bu tip bir bilgi bir çok kişi için oldukça faydalı olacaktır.

 
Gönderildi : 15/12/2009 3:17 am
(@gorkem)
Gönderi: 0
 

Eleştirmen Uygar Şirin, imdb top 250'nin eleştirisini yapıyordu sinema dergisinin bu sayısında. Gerçekten öyle bir listede hiç işi olmayan filmler var orada ne yazık ki.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 16/12/2009 1:59 am
(@red_thermite)
Gönderi: 381
 

çok fazla polisiye var benim bildiğim ... ve tarz filmlerden çok herkesin sevebileceği filmler var .tabi buda bir tarz olabilir:D

http://cirkinadamlar.blogspot.com/

 
Gönderildi : 21/01/2010 5:09 am
(@btatar)
Gönderi: 115
 

Bir de ben listede hiç Rus filmine rastlamadım.

http://www.birkantatar.com

 
Gönderildi : 26/01/2010 11:23 pm
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

Bir de ben listede hiç Rus filmine rastlamadım.

Bu da bir ortak noktadır 🙂

 
Gönderildi : 27/01/2010 3:50 am
Paylaş: