Forum

İletişim Fakültesi ...
 

İletişim Fakültesi mi Güzel Sanatlar Fakültesi mi

12 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
5,879 Görüntüleme
(@aliygt)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Arkadaşlar ben 12. Sınıf öğrencisiyim ygsye 1 ay kala tmden sözele geçtim. Bazi radyo televizyon sinema mezunlarıyla tanıştım. Marmara Üniversitesi iletişim fakültesinde okumuş memleketinde taksicilik yapıyor. İletişim Fakültesi yazmamami gerekirse güzel sanatlar Fakültesinde okumami söyledi. Sinema Televizyon Yazmalı mıyım yazacaksam hangi fakülte olsun? Yorumlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 25/04/2013 3:04 pm
(@sentetix)
Gönderi: 0
 

güzel sanatlar sinema televizyon yaz eğer olursa 😉

Kafalar paylaştıkça güzelleşir. @beta

 
Gönderildi : 25/04/2013 3:57 pm
 Vlad
(@vlad)
Gönderi: 0
 

yaz tabi.. niye yazmıyasın ki.. kral bölüm ama okul sonrası bol şans umarım iyi bir çevre ve kendi gelişimini okula bırakmayıp kendin yapman işin bence kırılma noktası.

 
Gönderildi : 26/04/2013 3:15 am
(@gasteci)
Gönderi: 0
 

onları diyenler kişisel ilgileri olmayıp okulun verdiğiyle para kazanmayı planlayan kişiler. Bir kere şunu unutma sinema dizi sektöründe kimse sana diploma sormaz. Sen ne yaptın ne yaparsın onu göstermen gerekir. Adam kısa filmler çekip yarışmalara katılmadıysa belgeselleri festivallerde gösterilmediyse yada bunları bırak kamera ile çalışmadıysa okul hayatı boyunca o kağıt parçası bir işe yaramaz. Bak ben ikinci üniversite olarak radyo tv programcılığı okuyorum çukurovada pişman değilim. okulun bana kattı bişey yok hatta ben ders veriyorum atölyede sınıfta stüdyoda ama ben burada iş yapabileceğim film çekebileceğim bir çevre oluşturmaya çalışıyorum. Ki iki yıllık okulun diplomasıyla yüksek lisans yapmış bi sinema öğrencisinden daha iyi işlerde çalışabileceğimi biliyorum çünkü sektörü tanıyorum. Sen o taksicilik yapan abilerinin yanına git bir kaç teknik terim sor bakalım söyleyebilecekler mi ? ders notlarıma bakmam lazım derler. Sektörden bihaberler. Aldanma onlara hatta ekibin varsa okula bile gitme sürekli olarak pratik yapman sana okulun katacağından bin kat fazla şey katar hatta okuldan bişey bekleme sen okula ekleme yap. Hocaların seni parmakla göstersin o zaman bu işte ilerlersin.

http://www.kromfilm.com
http://www.nazmi.info

 
Gönderildi : 26/04/2013 8:32 am
(@aliygt)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Bi ekibim yok. Bundan bi hafta öncesine kadar ilk 3000e girip pratik yapabileceğim bi vakıf üniversitesini tam burslu yazmayı düşünüyordum. Bu olayların üstüne boşladım iyice ve AstSb. MYOya başvuru yapmıştım. Ama tempoma geri dönecek gibiyim. Hayallerimi düzenli maaş ve sigortaya satmamın saçma olduğunu anladım. Sinema televizyon yazıcam mutlaka.

Bir de İzmir ekonomi üni.de sinema ve dijital medya varmış, o da olsun mu tercihlerim arasında?

 
Gönderildi : 26/04/2013 7:33 pm
(@gasteci)
Gönderi: 0
 

Ali bölümünün ne olduğu fark etmiyor. Selçuk Aydemir Uçak Mühendisi, Burak Aksak'da bişey mühendisi hatırlamıyorum şimdi. Benim işletme okurken tiyatrocu olan arkadaşlarım var. Tarık Taştekin var arkadaşım oda bu forumda tıp okuyor iyi bir yönetmen. Bölüme bu kadar takma. Grafik seç, film yapımı seç, sinema seç, gazetecilik seç, istersen fizik mühendisliği seç önemli olan bişeyleri yaparak pratikten bilgi sahibi olabilmek. Emin olsa okul sana en fazla sinema tarihi katar ekstra olarak ki zaten sen pratik yaparken öğrenme araştırma safhasında işine yarayacakları çoktan öğreniyorsun.

http://www.kromfilm.com
http://www.nazmi.info

 
Gönderildi : 26/04/2013 8:35 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

Arkadaşların da belirttiği gibi ben de İletişim Fakültesini bırakmış birisi olarak yorum yapmak isterim.Öncelikle sinema ve tv güzel sanatlarda olduğundan dolayı başlıca ayrılır İletişim fakültesindeki rts bölümünden.İletişim de seni sinema ile alakasız dersler bekliyor olacak.Diyeceksin ben sinemacı olmaya geldim iplenmeyeceksin.O dersleri zorla alacaksın.Bırakın bizi izin verin film çekelim imza almayın diyeceksin.Hafta sonu çek diyecekler.Sonra benim gibi olmayacaksan okula devam edip okulu bitireceksin.Ben şahsen dayanamadım bıraktım.
Güzel sanatlar fakültesinde o fakültenin en prestijli ve saygı duyulan bölümünü okuyacaksın.(6 sanatın birleşimi 7.sanatı okuduğundan)Heykelden,resimden ve diğer bölümlerden arkadaş edineceksin.Hemen ulaşabileceğin yerde olduğundan resim sanatını sürekli görecek,tarzları bilecek ve nasıl çerçeve yapılır?dersini film karelerinde filmini izleyenlere ders olarak göstereceksin.
Peki buralara gelmeden sinema yapılır mı?Evet bal gibi yapılır.Şu anda yapanların büyük büyük bir bölümü usta-çırak ilişkisiyle setlerde büyümüş insanlar.Ama alttan gelen bir nesil varki bu nesil şu anda 20-27 yaşlarında bu nesin Gsf'lerinden yetişiyor.Su götürmeyen bir gerçeklik var.Üniversite sana kültür katar.Sana farklı insanları gözlemleme şansı verir.Bol bol boş zamanın olur.Kitap okursun film izlersin.Tabii saydıklarımı yapman senin kişisel düşüncendir.Bunları yapmayanlar saçma sapan film çekiyor,hayatımızdan dakikalar çalıyorlar.
Film izlemenin de bir adabı var tabii (Bir hocam böyle izlediği filmleri anlatan ama sinema adına üretmeyen sınıf arkadaşlarıma -çok film izlemeyle iyi yönetmen olunsaydı makinistler dünyanın en iyi yönetmenleri olurdu derdi,hala da diyor haklı ama 🙂 )

 
Gönderildi : 07/05/2013 6:56 am
(@animator)
Gönderi: 0
 

Saydığın bölümlerin kulvarları farklı.

Sinema alanında kendini geliştirmek istiyorsan: GSF derim. Ama oraya girmene sen değil özel yetenekl sınavı ve mülakat ile karar veriyorlar. Daha sonra da bir kaç bilgisayar programı ve ingilizceni geliştir yurt dışındaki iş imkanlarını araştır derim.

Sinema TV alanına gelince; Amatör olarak kendini bir yerlere taşıdıktan sonra işletme mezunu bile olsan özel sektörde iyi bir yer edineceğine inanıyorum. Yani sinema sevdası için mutlaka ama mutlaka bu bölümü bitirmen gerekir diyemiyorum. En güzel örneğini sen vermişsin zaten. Önemli olan ayakları yere basan bir karar vermen ve uygulaman. Umarım kolay yoldan tecrübe edersin. Başarılar.

 
Gönderildi : 07/05/2013 7:23 pm
(@morpheus)
Gönderi: 0
 

Gsf doğru bi seçim olur ama gsf'ye girmek kolay değil. Lys'yle almıyolar, barajı geçmen yetiyor yetenek sınavına girmen için. Atıyorum 100 kişi başvuruyor 10 kişi alıyolar, seçmece. En basitinden yaşı küçük olana öncelik tanıyolar, o yönden şanslısın bu sene girdin girdin 🙂 Ayrıyeten bi sürü sınava tabi tutuyolar, aşamaları var, sonra torpil meselesi var misal, küçük torpil ilk aşamayı geçirtirken büyük torpil iki aşamayıda geçirtip yerleştiriyor yerine göre. Kendi çabanla girmeye çalışırsan, girmek istediğin fakültede her yıl bu sınavlara hazırlık kursları oluyodur muhakkak, onlara kesin git.

 
Gönderildi : 07/05/2013 10:32 pm
 SSP
(@ssp)
Gönderi: 18
 

yaş olayı sadece kağıtda yazan bir hatırlatma,
msgsu ve degsf i bilen bilir zaten 18,19 yaşında kimseye rastlayamazsınız

 
Gönderildi : 07/05/2013 11:18 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

Gsf'lerde Sinema ve Televizyon bölümüne Lys sınavı ile alıyor.2000 yılından beri böyle.Mulakatlı geçiş eskidendi.O sisteme devam eden tek bir okul kaldı sinema ve televizyon bölümünde o da İzmir Dokuz Eylül.
Mimar Sinan:1780
MarmaraGsf:3940 sıralamalardaydı geçen yıl

 
Gönderildi : 08/05/2013 12:22 am
(@aliygt)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Çok teşekkürler görüş ve yardımlar için.

 
Gönderildi : 15/05/2013 3:16 pm
Paylaş: