Forum

Filmi Daha Cekilmem...
 

Filmi Daha Cekilmemis ama Cekilesi Hikayeler ve Romanlar

27 Gönderi
19 Üyeler
0 Reactions
5,820 Görüntüleme
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

Yusuf Atılgan - Aylak Adam
Orhan Pamuk - Yeni Hayat

Bu ikisinin sinemaya uyarlanması imkansız gibi gözüküyor ama acaba nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim. Özellikle Yeni Hayat.

 
Gönderildi : 10/03/2009 2:51 am
(@red_thermite)
Gönderi: 0
 

ben çekildi bilmiyorum ama İNCE MEMED serisinden guzel bi üçleme çıkar bence harika betimlemeler var yasar kemal gerçekten inanılmaz bi adam ..birde kısafilme uygun olark sartre in oykulerinden iş işten geçti çok uygun....

http://cirkinadamlar.blogspot.com/

 
Gönderildi : 11/03/2009 1:58 am
(@aygunb)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

"Filmi cekilemez roman" diye senelerce pesinden kosturulan "Perfume" vardi Susskind'in yani onu da cekti Tom Tykwer 3 sene evvel. Kitabi okumadim ama filmi begendim. Abartilacak ne varmis bu kadar yani. Belki kitabi okuyanlar benim kadar zevk alamadilar filmden ama bu filme olumsuz bakmak icin yeterli sebep degil bence.

Cekilemez demek biraz fazla zorlama geliyor bana. Kitaptan aldigin zevki alamazsin filmden ama bu demek degil ki sinema filmi olmamis. Ayni varligin biri edebiyat digeri sinema ile disa vurulan yansimalarini hissediyoruz. Bir yansima digerine gore bizi daha bir hos edebilir ama bu demek degil ki obur yansima yanlistir.

Garip bir benzetme olacak ama cevizi icli koftenin icine de, ayva tatlisina da koyuyoruz yani. Cevizin iki farkli yorumu. Her iki yoruma da rasyonel bir gozle bakip ona gore "icli kofte cevizli olmaz" ya da "tatliya ceviz mi konur hayatim" dememek lazim. Ha filmi kendi icinde sorgulayip, sinemasal kriterlere gore degerlendirip sonra "dar agacina" asabiliriz.

"It seemed the world was divided into good and bad people. The good ones slept better... while the bad ones seemed to enjoy the waking hours much more" - Woody Allen

Bayram Aygun

http://www.bayramaygun.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 13/03/2009 10:24 am
(@alice)
Gönderi: 0
 

yalçın menteş-dublörün dilemması
guy ritchie çeksin 🙂

i've been twelve forever

 
Gönderildi : 13/03/2009 12:38 pm
(@kara_brk)
Gönderi: 47
 

sulhi dölek _ korugan

tam reha erdemlik bir hikaye

 
Gönderildi : 16/03/2009 3:23 pm
(@mobidik)
Gönderi: 0
 

Peyami Safa-Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
Okuduğumda bu kitabın filmi ne güzel olur aslında diye hep düşünmüştüm. Ki şimdi baktım filminin çekildiği yazıyor:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dokuzuncu_Hariciye_Ko%C4%9Fu%C5%9Fu
Bir bakalım netten merak ettim doğrusu.

1967 Yılı yapımı. Başroller: Hülya Koçyiğit-Kartal Tibet
http://www.sinemalar.com/film/7325/Dokuzuncu-Hariciye-Kogusu/

Olsun yine de tekrar çekilmesini isterim 🙂

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

 
Gönderildi : 19/04/2009 7:08 pm
 ili
(@ili)
Gönderi: 0
 

Tabii ki Puslu Kıtalar Atlası. Altıoklar'da sanırım film hakları.. Ben çekecektim ama 🙁

Şimdiden para biriktirsem 60 yaşında çekerim ben onu :), İhsan Oktay ANAR' a bu ülkede prodüksüyon yetmez, ah keşke olsa, benimde ilk aklıma gelen Puslu Kıtalar Atlası, sonra Hakan GÜNDAY "Zargana".

Amatör set işçisi.

 
Gönderildi : 20/04/2009 4:35 am
(@gorkem)
Gönderi: 0
 

Şibumi'den bahsedilmiş, okuyanlar için ilk akla gelecek romandır. Ben çoook kez okuduğum ve neredeyse ezberlediğim için bu romanla ilgili bir iki şey söyleyeyim: yine arkadaşlar söylemiş, "çekilemeyecek roman olmaz". Evet, bu doğru bir önerme gibi göünüyor ama sorun şu: "Aslına sadık olarak çekilebilir mi?"

Bazı arkadaşlar bilmiyor olabilir, Şibumi inanılamayacak kadar ilerici bir romandır. 1976'da yazılmıştır ve bilgisayar denen icadın günümüzdeki gücüne erişmesinden uzun süre önce yazılmıştır ancak buna rağmen romandaki en büyük güç (Hel hariç diyelim) bir bilgisayardır. Günümüz ajan filmlerinin ve romanlarının kullandığı entrikaları, ajanların yönetmlerini falan ta o zamanlar en iyi biçimde kullanmıştır aynı zamanda. Filmi alınabilecek herşeyi bulmada emsalsiz hollywood, bu filmi çekmek için 35 yıl beklemez dostlar. BU filmi en az 20 hollywoodlu çekmeye niyetlenmiştir, bu kesin. Ama olmaz, yapamazlar. Çünkü Şibumi, şaşılası bir Amerikan dişmanlığı içerir. Yani çekilememesindeki sebebp bütçe ya da sinematografik içeriğinin olmaması falan değildir. Aksine bu hikayeden enfes bir "büyük bütçeli bir biyografi" filmi çıkar. Ama o biyografinin sahibi hollywooda uygun değildir. Jarmusch demişsiniz ama emin olun ki Jarmusch gibi bir minimalistin sinemaya ve hayata bakışı, Hel'i anlatmaya uygun değildir.

Özetle.... Olmaz mı? Çekilemez mi? OLur, çekilir. Ama özüne sadık olması olanaksızdır.

Esas.... Esas filme çekilmemiş bombalar bombası bir isim ve romanları var. Tabii ki William Gibson. Daha önce bundan bahsetmiştim. Siberpunk bilimkurgunun mucidi, eşsiz şahsiyet. Bir iki öyküsü filme alındı, yapıldı ama en aptal yapımlarla ve isimlerle. Büyük hata. Zaten filmler de kötüydü. (Johnny Mnemonic) Gibson'ın Sprawl üçlemesi devasa bütçeyle, en baba yönetmenlerin yönetiminde (Bence en uygun isimler Wachowskiler ya da James Cameron) yapılmalı. İÇinde bulunduğumuz dönm öylesine uygun ki: Efekt: gırla. Anti kahramanlar: çok popüler. Bilimkurgunun yeni trendi: siberpunk. Bakir ve keşfedilmeyi bekleyen mecra: Hacker kültürü Sevilen alttür: Soygun filmleri. Gecikilmiş gündem: Hackerler kimdir? Nasıl çalışırlar?

Deli gibi bekliyorum Gibson'ın uyarlamalarını.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 21/04/2009 2:24 am
(@mr-badii)
Gönderi: 0
 

Edebiyatın sinemaya uyarlanmasını (şimdiye kadar okuduklarım için söylüyorum) bir türlü sevemedim. Bu konuda ön yargılı davranıyorum. Bunun temel sebebi, hayalimdeki eser ile sinemaya uyarlanan eser arasında farklılık olmasından, bir nevi hayal kırıklığı yaşamamdan kaynaklanıyor. Bırakayım o öykü hayal ettiğim şekilde kalsın, etkisini yitirmesin.

 
Gönderildi : 15/05/2009 9:47 pm
(@franc)
Gönderi: 0
 

Türk sinemasında, kadın karakter veya baş rol yok diye çok ağlayıp, zırlıyorlar bazen. Ayşe Kulin'in Adı Aylin'i adam gibi çekilirse, dünyada bile oldukça ilgi uyandırır diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?

 
Gönderildi : 16/05/2009 4:08 am
(@osmanxx)
Gönderi: 0
 

Görkem sana bir müjde! İstediğin olacak gibi. Gibson'un üçlemesi çekilecek, ilk film 2011'de. Şuan da benim anladığıma göre Torque'yi yöneten Joseph Kahn ve Michale Bay'in filmle adı anılıyor. Bende senin dediğin gibi James Cameron'un çekmesini çok isterdim ama yönetmeliğe Joseph Kahn olacakmış gibi wikide öyle yazıyor ( http://en.wikipedia.org/wiki/Neuromancer ) Senaristler ise belli gibi ( http://www.imdb.com/name/nm0751080/ ve http://www.imdb.com/name/nm0192260/ )

Kıyamoğlu Sancaktar'ın Çeçen Serisi...

Moskof mezarlığı
Özgürlük savaşçıları
Zaferin bedeli

Bir tane daha var ama onu söylemem... Ben çekecem 😈 😈 😈

 
Gönderildi : 16/05/2009 6:05 am
(@gorkem)
Gönderi: 0
 

Görkem sana bir müjde! İstediğin olacak gibi. Gibson'un üçlemesi çekilecek, ilk film 2011'de. Şuan da benim anladığıma göre Torque'yi yöneten Joseph Kahn ve Michale Bay'in filmle adı anılıyor. Bende senin dediğin gibi James Cameron'un çekmesini çok isterdim ama yönetmeliğe Joseph Kahn olacakmış gibi wikide öyle yazıyor ( http://en.wikipedia.org/wiki/Neuromancer ) Senaristler ise belli gibi ( http://www.imdb.com/name/nm0751080/ ve http://www.imdb.com/name/nm0192260/ )

Valla arkadaşım, haber için sağol ama Neuromancer için çok kez girişim oldu ve belirtilen isimlerin çekmesindense hiç çekilmesin daha iyi derim. Hele hele Michael Bay o filmi çekerse bir hazine daha çöplüğü boylar, bu kesin.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 16/05/2009 5:10 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: