Forum

film sektöründe iş ...
 

film sektöründe iş bulmak

13 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
5,029 Görüntüleme
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 13/05/2013 6:32 pm
(@paciente)
Gönderi: 2474
 

Giriş şekliniz pek hoş olmamış. Kindar nesil gibi olmuş 🙂

Sorunuza gelince: Muhabirken bu sektörde tanıştığım insanlardan yola çıkarak şunu söyleyebilirim. Tripod taşıyarak, karın tokluğuna da olsa sektörün bir tarafından tutmak gerekiyor 🙂 Yeteri kadar bilgi ve tecrübeye ulaştıktan sonra her şey kendiliğinden gelişmeye başlıyor. Tabi çok çalışmak şart, her sektörde olduğu gibi. Film işleri tanıdık vasıtasıyla pek olmuyor çünkü ciddi beceri gerektiren bir iş. Sektörde çalışanlar daha farklı yaklaşabilirler tabi.

 
Gönderildi : 31/05/2013 3:59 pm
 Vlad
(@vlad)
Gönderi: 0
 

Setlerde işler umulanın aksine çok daha farklı ilerliyor. Ne kadar bu işte iyiyim de deseniz sette işler değişiyor. Yani farklı ve fabrikasyon bir işleyiş var orada ve o yüzden deneyim çok iyi olmalı. Bu yüzden tanıdık vasıtasıyla bi yere girip para almadan ufak yardımcılaklarla bu işe başlamak en iyisi..

 
Gönderildi : 31/05/2013 7:44 pm
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 01/06/2013 3:06 am
(@animator)
Gönderi: 0
 

@serkanoca kindarlıktan değil ama forum ölü hemen hemen. 😀 gelende işini görüp kaçıyor, 3-5 mesaj sonra hop yok.
@vlad ve @serkanoca sorumu cevapladığınız için ise teşekkürler.
kısmen doğru.

Üye listesini atılan mesajlara göre büyükten küçüğe sıralayın. 1000'den fazla mesajı olup forumu bırakanlar var. Son aktif olma zamanından anlaşılır. Ben işimi halletmek için üye olmadım. Gülünç durumlara düşeceğimi göze alarak bulunduğum konumu anlamak istedim.

Bir negatiflik var.

 
Gönderildi : 02/06/2013 12:41 am
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

bu yıl forum daha canlı arkadaşlar, geçen yıl çok daha kötüydü, öyle kötüydü ki 5-6 yıl önceki mesajları okumaya başlamıştım 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 02/06/2013 1:00 am
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 02/06/2013 6:20 pm
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 02/06/2013 8:23 pm
(@animator)
Gönderi: 0
 

forum.donanimhaber çok kapsamlı bir forumdur.

 
Gönderildi : 02/06/2013 10:18 pm
(@copen)
Gönderi: 911
 

sektore nasıl girilecek hmmmm öncelikle surekli yaratacaksin onun bunun yanında işe başlayıp deneyimlenmek diye bir sey yok kimse kendini kandırmasın, amelelik olyında deneyimlenmekse ok bir tek bu konuda deneyimlenebilirsin. Çalışacaksın - üreteceksin - yaratıcılık için kendini zorlayacaksın - az da olsa sanat ve ekonomi akademik eğitim ile ilgileneceksin, takip edeceksin bakacaksın dünya da ne oluyor sonrasında sektordesin demektir. Sektore girmek demek gidip bir yapım firmasında ya da bir sette çalışmak demek değildir, o zaman sektorde maaş alan adam olursun niyeyse sinirlendim ama sanırım sizinle alakası yok :))

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

 
Gönderildi : 03/06/2013 9:12 pm
(@insanevladi)
Gönderi: 73
 

Sektore girmek demek gidip bir yapım firmasında ya da bir sette çalışmak demek değildir, o zaman sektorde maaş alan adam olursun niyeyse sinirlendim ama sanırım sizinle alakası yok :))

Sinirlenmenize gerek yok aslında. Ben de mesela kafamda başlıktakiyle benzer sorular taşıyorum. Üretici konumunda bulunmak istiyorum bu işin ama aynı andan da kel alaka bir meslek yapmak istemiyorum. Bu benim yönetmenlik hayalime daha gevşek sarılmama sebep olur. Daha az kafa yormama yol açar. Daha az vakit ayırmama sebep olur.

Amele kontenjanından da olsa sinema, televizyon sektörünün içinde olmanın bize bir katkısı olacağını düşünüyorum.

 
Gönderildi : 03/06/2013 9:23 pm
(@aleste)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Bye

oh be 😀

 
Gönderildi : 04/06/2013 5:49 am
 ied
(@ied)
Gönderi: 83
 

abiler konuşuyorlar burada ama bende nacizane fikirlerimi söylemek istiyorum. geçenler bir görüntü yönetmeniyle yaptığımız muhabbetde dediği şuydu; artık sette kimse onun bunun yeğenini istemiyor artık herkes okullu istiyor dedi. evet çok doğru ve mantıklı bence... mühendisin rakibi mühendistir doktorun rakibi doktordur öğretmenin rakibi öğretmendir ama bizim iş öyle değil sokaktaki adam bizim rakibimiz. yani heran bir sete girip birkaç ay takılıp bir işin ucundan tutabilir bu sebepten dolayı artık bu sektörde çalışanların okuyanlar olması çalışması başlıcak ülkede ve ileride herkes okullu olucak buna inanın... olmalıda zaten... Lütüdüt dediğinde herkes bön bön bakıyor... yani sette kimse sana bunu öğretmez... sette bir birime bağlanır ve onu öğrenirsin gerisini bilmezsin. ama okul sana kamera ses ışık oyuncu yönetimi görüntü yönetimi senaryo kurgu gibi bütün konuları kaba taslakda olsa öğretir... ve işte o zaman senin o sokaktaki adamla aranda bir fark oluşur. şimdi sen bir sete girdiğinde de sen aynı sıkıntıyı yaşıcaksın yine kısa filmlere sarılıp kendini ispatlama kanıtlama derdine düşüceksin emin ol. çalışma şartları en zor mesleklerden biridir bu sektör bence hani seven bile değil aşık olmayan yapamaz yapamıyorda zaten sette biraz takılıp kaçıyor sonra.

İZLEMEK İSTEDİĞİ FİLMİ YÖNETMEYİ BEKLEYEN BİR YÖNETMEN

 
Gönderildi : 18/11/2013 6:23 pm
Paylaş: