Forum

Doğa İçin Çek

12 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
3,515 Görüntüleme
(@tsiranes)
Gönderi: 34
Başlığı açan
 

Merhaba Arkadaşlar,

Bir fikrimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Doğa için çal videolarını çoğumuz biliyordur bilmeyenler için. Aşağıda bir tanesini veriyorum. Bundan birkaç farklı versiyon çekildi ve benim izlediklerimin hepsi çok kaliteliydi.

Fikrime gelince burada her şehirden arkadaşlar var. Hatta yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız da var. Biz de böyle farklı yerlerde geçen bir film çeksek ? Hem kollektif çalışmanın zevkine varırız hem de doğa için küçük de olsa bir bilinçlendirme yapabiliriz. Doğa İçin Çal'da müzikle arkadaşlar güzel işler yapmış ama [..REKLAM..] kısa filmciler olarak mesaj vermek bizim işimiz. [..REKLAM..]

Aramızdaki deneyimli arkadaşlardan birini veya birkaçını genel yönetmen olarak belirleriz. Herkes ana konuya bağlı kalmak koşuluyla kendi kısmını kendi yorumu ile özgürce çeker. Orada Mesela ben bir kısım çektim. Genel yönetmen beğenmedi. Benden tekrar çekim isteyebilir. Ya da teşekkür edip benim çektiğim kısmı kullanmayabilir ya da kafasına göre montajlayabilir.

Hikaye'ye gelince... Bir saksıya bir meşe palamudu ekilir. Saksı o şekilde birkaç farklı şehirde sulanır. En sonunda filiz verir. Filiz de biraz dolanır sonra ekildiği yerde çorak bir yere ekilip sulanır.

Herkes bir bölümünü çeker. saksıyı aldığı onunla vakit geçirdiği ve geri yolladığı kısmı çekip kendi kısmını bitirir. Sonra o kutuya alan mesela saksıyı sular saksıyla atıyorum metrobüse biner 🙂 Ya da saksıyla yalnızlığını paylaşır. Bir masa kurar saksıya 🙂 Ya da bulunduğu şehrin güzel bir yerine gider. Konu serbest. Sadece saksıyı alma ve gönderme kısmını genel yönetmenin istediği gibi yapacak.

Saksı için Türkiye'de her yerde bulunabilecek standart bir plastik saksı seçeriz. Daha kolay olur. Ağacın belli bir boyutta olduğu kısımlar yakın illerde çekilebilir diğer illerde başka boyutu çekilebilir. Veya plastik bir şey kullanılabilir. Burada herkes fikrini açıklayabilir.

Kısaca fikrim budur arkadaşlar. Sizce oluru var mı?

 
Gönderildi : 05/03/2013 4:45 pm
(@paciente)
Gönderi: 2474
 

Bence çok iyi fikir. Çekimler kaliteli olursa ve söylediğiniz gibi siteden tecrübeli bir arkadaşın elinden geçerse ses de getirir.

 
Gönderildi : 05/03/2013 7:17 pm
(@ulaskoseoglu)
Gönderi: 0
 

Çok iyi bir fikir kolay gelsin şimdiden 🙂

 
Gönderildi : 05/03/2013 8:02 pm
(@tariktastekin)
Gönderi: 368
 

elimden geleni yaparım başarılı ve keyifli bir çalışma olacak 🙂 daha çok destek olmalı bi çok ilden üye var.

 
Gönderildi : 07/03/2013 4:15 am
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

bir kısa film yarışması olsa doğa konulu daha iyi olmaz mı?
filmleri de facede youtube de vs. de yayınlarız, ödül de Doğa için çekmenin mutluluğu olur 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 07/03/2013 11:30 am
(@tsiranes)
Gönderi: 34
Başlığı açan
 

bir kısa film yarışması olsa doğa konulu daha iyi olmaz mı?
filmleri de facede youtube de vs. de yayınlarız, ödül de Doğa için çekmenin mutluluğu olur 🙂

Bence bunu yarışma formatına sokmasak daha iyi olur. Aslında istediğim şey birlikte bir şeyler yapabilmek.İlla bir yarışma olacaksa forum üyeleri olarak en güzel bölümü oylayabiliriz kazanan üye forum imzasına altın meşe palamudu ekler 🙂

Çok yetenekli ve çok hevesli arkadaşlar var. Hep birlikte güzel bir iş çıkarabilirsek bence en büyük ödül o olur.

 
Gönderildi : 07/03/2013 12:30 pm
(@siyah-ok)
Gönderi: 211
 

Kabul görürse....güzel fikir...lakin dolaşan tek saksı...hmmm...bilemedim....hani daha farklı olabilir gibi sanki...devamlılığı sağlamak zor olabilir...ve 2-3 kişinin yollayacağı çekimle olmaz..katılımın yüksek olması gerekir...Genel Yönetmenin bu işe zaman ayırması gerek...geçen aylarda ki buluşma organizasyonunu hatırladığımda...böylesi bir konsantrasyonun nasıl olacağını merak ediyorum 🙂 kendi adıma ben varım....

Bu arada ,tam doğa olmasa da...sokak hayvanları ile ilgili bir yasa teklifi değişikliği var... (5199 sayılı hayvanları koruma kanunu) yeni anayasa süreci içerisinde buda kanunlaşacak ve sokaklarda ki bütün kedi ve köpekler toplanacak...akıbetleri nihayetinde ölüm olacak...bununla ilgi hayvan severler pek çok yürüş yaptılar...30 Eylül 2012 tarihindeki yürüşte 100 bini aşkın bir katılım sağlandı...Galatasaray lisesinin önünden meydana yürünecekti...yürünemedi...çünkü Galatasaray lisesinin önünden meydana kadar tamamen hayvan severler le dolu idi...Çektiğim 2 fotoyu ekliyorum...Yani demem o ki...bu konu hala gündemde..yürüş ler devam ediyor...İstanbul un tarihinde bir hayırsız ada vakası vardır..amaç bunun tekrarının olmaması....
Meşede elbet çok çok önemlidir...yapılırsa ben varım....lakin hazırladığımız meşe palamudu temalı video kaç kişiye ulaşacak_?

Benim nacizane teklifim...herkes kendi sokağındaki..kedi veya köpekleri çekse...genel yönetmene yollansa... videonun sonunda da ''ONLAR BİZİMLE,BİZDE ONLARLA MUTLUYUZ'' gibi bir mesajla bitirsek....hazırlayacağımız bu video eminim ki binlerce kişiye ulaşacaktır...böyle bir şey yapabilirsek...(bence) güzel bir amaca hizmet etmiş oluruz...hemde ortaya koyduğumuz eser çok fazla kişiye ulaşır...Bu tema yı seçersek ben...çekimdi ...montaj dı...orjinal yeni müzikti...vs hepsini seve seve yaparım...ne dersiniz_?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

yasına Siyah'ım...

 
Gönderildi : 07/03/2013 12:44 pm
(@tariktastekin)
Gönderi: 368
 

bi projeye katılanlar kimler belirlensin de önce senaryo gerekirse düzenlenebilir. Farklı şehirlerden, bir sürü ekibin katıldığı böyle bir projede yapıcı eleştiriler çok daha önemli.

 
Gönderildi : 07/03/2013 1:27 pm
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

ben de böyle bi projede yer almak isterim ama çok fazla da kendime güvenemiyorum açıkçası...

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 07/03/2013 2:09 pm
(@karatasa)
Gönderi: 2457
 

Bence konsept tasarımı için MelihK'dan fikir almak başlangıç için güzel bir adım olabilir.

 
Gönderildi : 07/03/2013 2:45 pm
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

Bence konsept tasarımı için MelihK'dan fikir almak başlangıç için güzel bir adım olabilir.

+1

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 07/03/2013 2:48 pm
(@lg)
Gönderi: 115
 

çok güzel fikir. bende kayseriden katılmak isterim. profesyonel olacaksa yoksayın ama amatörce, elimden geldiğince bir kaç çekim yaparım.

dünya cesurlarındır!

 
Gönderildi : 08/03/2013 3:26 am
Paylaş: