2007nin sinema açısından başarılı bir yıl olduğunu pek düşünmemiştim. 2000den sonraki normal yıllardan biri gibi gelmişti ama imdb250'ye bakınca öyle olmadığını farkettim ve oldukça şaşırdım. (İmdb 250'yi uzun süredir takip ederim, halkın oyuyla oluşan bir liste olduğu için severim de, ki ayrıca burada halk diye bahsedilen kişiler site oylama sırasında üyelik gerektirdiği için çok da halk olmayan kesimden. "hiç değilse malierbil filmlerinin bu sitede bottom 100de yer alması bile benim için iyi bir kıstasdır")) .
Neyse, kısaca; Son günlerde baktığımda ise şu listeyi görüyorum:
42. 8.5 There Will Be Blood (2007)
53. 8.4 No Country for Old Men (2007)
123. 8.2 Ratatouille (2007)
126. 8.2 Into the Wild (2007)
128. 8.2 The Bourne Ultimatum (2007)
165. 8.1 Juno (2007)
187. 8.0 American Gangster (2007)
217. 8.0 Grindhouse (2007)
233. 7.9 Hot Fuzz (2007)
237. 7.9 3:10 to Yuma (2007)
Siz neler düşünüyorsunuz. Hem imdb hem de 2007 hakkında.
Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...
2007'yi ben de öyle süpersonik bir yıl olarak değerlendirmiyordum ta ki No Country for Old Men ve The Assassination of Jesse James'i izleyene kadar. (İkisini de 2008'de izledim.) Bu iki film benim çok sevdiğim filmler arasında yerlerini aldılar hemen... 2006 için bu durum, sadece Cachê ve Kader için geçerliydi hatırladığım kadarıyla... Her sene Top List'ime iki film katıyor gibi anlamsız bir sonuca varırsak burada 2007 benim açımdan çok da kısır geçmemiş sanki...
Ama Top-List dışı düşünüp, iyi bulduğum filmler açısından bakarsak 2007 çok kısır benim için... 2006'da bu şekilde daha fazla film vardı. Mesela 5 vakit, Match Point, Science of Sleep ilk aklıma gelenler...
Ratatouille ve Bourne hakediyor diye düşünüyorum ama bi serinin 3.ü filminin girmesi ilginç tabi:) Juno'yu indirdim ama izlemedim daha pek matah durmuyor açıkcası.
Diğerlerini de kısa dönemde izlemeye çalışıcam zaten.
Ama 07 çaktırmadan da olsa güzel filmler çıkarttı.Belki de sadece beklediğimiz filmler gelmediği için sönük yıl oldu.
*our AC-130 in the air
O listeye yazdığınız filmlerin çoğunun Amerikan Bağımsızları olduklarına dikkat etmişsinizdir umarım. 2007de çıkmış daha çok taş Amerikan Bağımsızları var.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
.................
2007 sonunda greve girdiklerinden hiçbir alakası yok. 2008 başlarına yansıdı yazarlar grevi sendromu pek çok film de ertelendi o nedenle ama o kriz de aşıldı şimdi. Çok aşırı büyük bit etkisi olmadı yani.. Sinemadan çok dizi dünyasını vurdu yazarlar grevi zaten, bu sezonu batırdı resmen neredeyse tüm diziler için. Yaz sonu toparlanır onlar da.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.