Forum

Tanışma ve Bir Çok ...
 

Tanışma ve Bir Çok Soruyla Geldim

6 Gönderi
5 Üyeler
0 Likes
3,006 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Merhabalar
Sitenizi bu gece gördüm ve benim için biçilmiş bir kaftan olduğunu farkettim.
Hep merak ettiğim birşey var.Burada amatör profesyonel sinema ile uğraşan pek çok insan var.Üniversitelerde sinema-televizyon okuyan arkadaşlar ileride yönetmen yada senarist olup para kazanacaklarına inanıyorlar mı?Kesinlikle aşağılamak için değil gerçekten merak ettiğim için soruyorum.Benim hayatımda yapmak istediğim tek şey bir film çekmek olurdu.İleride egomu tatmin etmek için bir kısa film yaparım kuşkusuz ama benim gibi hayalleri olupta ileride ciddi ciddi yönetmen olup kendini sinemaya adayıp para kazanabiliniyormu Türkiye'de çok merak ettim.
Belki yüzlerce kez sorulmuştur bu sorular ama yine de cevap verirseniz çok sevinirim...

 
Gönderildi : 15/04/2011 5:51 am
(@gorkem)
Gönderi: 0
 

Alper hoşgeldin aramıza....

Sorduğun soru biraz garip geldi bana. Yani "Üniversitelerde sinema-tv okuyan arkadaşlar ileride yönetmen ya da senarist olup para kazanacaklarına inanıyorlar mı?" sorusu biraz garip. Aşağılamak için sormuyor olabilirsin tamam ama, insanlar neden bu işten para kazanmasınlar ki? İleriyi bırak, şu an bile bu işten para kazanan birçok üyemiz var. Bunda garip birşey, ilginç birşey yok yani. Artı, para kazananlar ya da para kazanacak olanların hepsi üniversite eğitimine sahip de değiller.

Ama bunun da ötesinde bir durum soz konusu ki, bu işten para kazanmak dışında motivasyonlarla da buradayız bazılarımız. İki amaç da, iki motivasyon da mevcut. Ve biri, diğerine üstün değil. Profesyonel bir sinemacı olmadan önce amatör işlere imza atmamış isim yok gibi birşeydir. BUrası da amatör sinemacıların, kısa filmcilerin buluşma noktası. Bırak para kazanmayı, ileride ilk oskar alacak isim bile aramızdan çıkabilir. Şu an 18 yaşında olup gayet tatminkar filmlere imza atan biri neden belirli bir olgunluğa geldiğinde büyük başarılara imza atmasın ki?

Ve emin ol, bu sorunun, en azından bu şekilde ilk kez sorulduğunu görüyorum. Daha önce sorulduğunu hatırlamıyorum.

Ve küçük bir not.... Yazılarını kalın harflerle yazmana gerek yok, düzeltirsen sevinirim. Forum kurallarına göre hareket etmeni rica ediyorum....

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 15/04/2011 12:02 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

çok sağolun cevap için.Ülkede adından söz ettiren yönetmen sayısı oldukça az.Bir nuri bilge ceylan boğaziçi ee mezunu.O hayatı ekonomik olarak kazanmış kaybedecek birşeyi yok artık.Ama sanırım ülkemizde yönetmen olupta para kazanan çok az insan var diye zanlediyorum.Belki yanlış biliyor da olabilirim.Benimki tamamen önyargı da olabilir.

 
Gönderildi : 15/04/2011 2:21 pm
(@homeros)
Gönderi: 0
 

Çalışan, üstüne düşen adam yapıyor abi. aydemirse (Bkz:Selçuk Aydemir) filmini hafta içleri günlük işinde çalışıp hafta sonları seti çekim yaparak bitirmiş. Öte yandan Christopher Nolan "Following"in senaryosunu 3-5 şirkete götürmüş ya beğenmemişler ya da sen ver bizim şu yönetmen çeksin demişler adam da inat etmiş sadece 6 bin Pound'a filmini çekmiş, eşi, arkadaşları, babası, bacısı artık kim var kim yoksa ya sette çalışmılar ya da oyunculuk yapmışlar, bazen her ikisi de. Ayrıca günümüz dünyasında artık sinema-dizi sektöründen para kazanmadığı halde devam eden çok kişi yok diye zannediyorum. Filmi izlenmeyecek olsa bile Kültür Bakanlığı Destekleme Fonu sayesinde geçinen yönetmen-yapımcılar da yok değil tabi.

 
Gönderildi : 15/04/2011 2:35 pm
(@toker)
Gönderi: 0
 

aydemirse daha geçen bana ayfon 4 var bende dedi ama bilemiycem tabi.

 
Gönderildi : 15/04/2011 10:08 pm
(@baroka)
Gönderi: 152
 

robert rodrıguez'in EKİPSİZ ASİ adlı kitabı;eminim bir çok kişi okumuştur,okumayanlar bile içeriğini biliyordur,tekrar tekrar okunması gereken bir kitap.

 
Gönderildi : 16/04/2011 12:33 pm
Paylaş: