Forum

Fare, fare kapanında -ölü bir kedi- gördüğünden bu yana...

4 Gönderi
4 Üyeler
0 Likes
2,822 Görüntüleme
(@volverin)
Gönderi: 8
Başlığı açan
 

Kendisini -Dünyanın en iyi sinemacısı (yönetmen-senarist-aktör) olmak- payesiyle hedeflendirmiş bir adamım. Bazılarınız "Yine siteye, oscar heykelciğini rüyasında kaldırdığını gören; ama daha hangi kategoride kaldırdığını bile anlamadan uyanıp, `ben film çekmeliyim’ diyen bir hayalperest dadandı” diyebilirsiniz. Açıkçası hiçte alınmam; çünkü beni daha tanımıyorsunuz. Hâl böyleyken, kısa filmin pirlerinin, benim gibi kısa film çekmeye heveslenenlerin bilmeleri gereken -altın değerindeki nasihatimsi kurallardan- bahsettiklerini hepimiz biliriz. Hiç kuşkusuz bunların en katı olanı: Kısa filmin, uzun metraja geçiş olarak algılanmaması gerektiği… Yani kısaca, “Kısa film araç değil, amaç olmalı.” Düsturudur. Buna çok büyük saygı duyuyorum; fakat dünyanın en büyük yönetmenleri, büyük sıfatını almadan önce, sinemaya hep bir kısa filmle adım atmışlardır. Christopher Nolan (Tarantella, Doodlebug), Steven Spielberg (Escape to Nowhere, Amblin) ve daha birçoğu… Elbette, dünyanın en iyi kısa filmlerini yapmadılar. Sadece -dünyanın en iyi filmlerini yapabilme potansiyelini gösterme fırsatı- buldular. Görüldüğü gibi kısa film, araç da olabiliyormuş.

Kısa filmcileri de çok iyi anlamak gerekiyor. Bu sektörü, daha büyük bir sektör haline dönüştürmeye çalışıyorlar. (Kesinlikle katılıyorum) Buna ulaşmak için bir devrimciye ihtiyaç olacaktır. Bunu bir örnekle açıklayayım: Kısa filmi beğenilen bir yönetmene, uzun metraj bir film teklifi yapsalar; kabul eder mi, etmez mi? Genelde herkes kabul eder. Ya kabul etmezse… İşte o zaman bu sektör, bir devrimci kazanmış olur. Ne yazık ki bu devrimci ben değilim; ama bir gün mutlaka çıkacaktır. Ben sadece, uzun metrajın da bir devrime ihtiyacı olduğunu düşünen ve kısa filmi araç olarak kullanmak isteyen bir sinemacı adayıyım. (Affınıza sığınarak…)

Kısa film projemden bahsetmem gerekirse, ilk cümlemdeki gibi bir hedef koyuyorsanız kendinize, seçtiğiniz konu, güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyecek sağlam bir konu olmalıdır. Ben de bunu başarıyla yaptığımı düşünüyorum. Bu, ‘inşallah’ ilk ve son kısa filmim olacak. Bu yolda “You’ll never walk alone” diyecek arkadaşlar arıyorum. Tamamıyla gönül verme meselesidir. Para, ikinci planda dahi değildir.

Kurgu ve efekt uzmanı

Sesçi

Kameraman

Makyöz/Makyör (Yaşlandırma yapacak düzeyde)

5 kişilik oyuncu grubuna: Yirmili yaşlarda bir bayan ve bir de erkek oyuncuya ihtiyaç olacaktır. Diğer üç oyuncu hazırdır.

Bu pozisyonların dışında; ışıkçılık, asistanlık vb. konularda yardım etmek isteyen arkadaşlar da olursa, onlara da kapımız açıktır.

Şimdi, “Ya, o kadar şey söyledin; insan en azından bir sinopsis yazar şuraya!...” Diyebilirsiniz. Prensip olarak, içeriği paylaşmayı doğru bulmuyorum. Detaylı bilgiler, başvuranlarla paylaşılacaktır.

Fare, fare kapanında -ölü bir kedi- gördüğünden bu yana, devrim planları yapmakta! ( ERICH FRIED )

Bir insanı bulunduğu mevki ile değil, göz koyduğu mevki ile ölçmek gerekir. ( LEV N. TOLSTOY )

 
Gönderildi : 24/03/2011 3:25 pm
(@sedatix)
Gönderi: 0
 

Bilmiyorum ama bu yazıyı geri gelip-gelip okuyorum..rahatlıyorum..:)) Tebessüm ettiriyor..Dimağına sağlık Tarantino..Arada yaz...

‎'Kaderin sadece seçtiğin yolun üzerindedir..Ondan kaçmaya çalışsanda,Genede gider o Yolu seçersin !!!

 
Gönderildi : 09/04/2011 10:40 pm
(@mecayonur)
Gönderi: 830
 

heyecanlandım yine 😀

Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )

 
Gönderildi : 12/04/2011 10:23 pm
(@gbafilm)
Gönderi: 36
 

heyecanlandım yine 😀

Bende 😀 Çok etkileyici yazmış gerçekten. 🙂

 
Gönderildi : 14/04/2011 2:13 am
Paylaş: