Forum

Chrome Kullanıcılar...
 

Chrome Kullanıcıları için Bilgilendirme

2 Gönderi
2 Üyeler
0 Likes
2,690 Görüntüleme
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
Başlığı açan
 

Google Chrome kullananlar, foruma geldiklerinde adres çubuğunun sol tarafında "Güvenli değil" diye bir ibare görüyorlar. Bu değişikliğin sebebi google. Eskiden https kullanan siteler için "Güvenli" yazılır, diğer sitelerde ekstra bir şey olmazdı. Yeni aldıkları kararla birkaç aydır http şeklinde başlayan ve içeriğinde bir giriş formu olan sayfalar için güvenli değil uyarısı çıkıyor.

Https olduğu zaman sizin bilgisayarınızla bizim server arasında gidip gelen veriler ekstra şifreleniyor ve bunların kırılması imkansıza yakın. Yani bu, özellikle kredi kartı bilgilerinizi alan alışveriş siteleri için şart. Belki kanuni zorunlulukları da var ama orasını bilmiyorum. Ancak google, kredi kartı formuyla sadece kullanıcı adı ve şifre yazılan formları ayırt etmeden hepsini bir tutuyor. Bu nedenle endişe edecek bir durum yok.

Kısacası, güvenli değil ibaresi önemli bilgilerinizi girerken dikkatli olun manasında. Siteden kaçın gidin olarak algılanmasın diye bilgilendirme gereği duydum 🙂 Yoksa şifreleriniz bizim server'larda da şifrelenmiş olarak duruyor.

 
Gönderildi : 09/03/2017 1:55 pm
(@aydinozer)
Gönderi: 17
 

🙂

Teşekkürler.

https://www.filmburosu.com
https://www.filmburosu.com/tanitim-filmi

 
Gönderildi : 09/03/2017 7:09 pm
Paylaş: