Forum

Kısaİyidir

27 Gönderi
12 Üyeler
0 Reactions
5,827 Görüntüleme
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

@paul.newman bir sitenin kapanmasıyla bir intiharı kıyaslamak epey zorlayıcı olmuş 😀 ergenler de dünyanın kokuşmuşluğunu düşünürken haksız sayılmazlar sadece intiharın bekledikleri etkiyi yaratması konusunda fazla beklenti içinde oluyorlar. arkalarından sadece salak çocuk niye intihar etti ki yediği önünde yemediği arkasındaydı türünden oldukça hafife alındıkları bir yas bırakacaklar çünkü.
muhtemelen bu sitenin kapanması da bir çok zihinde bunu bıraktı. bir sitenin onu finanse eden insanların beklentilerini karşılamadığında kapanması kadar doğal bir şey olamaz. mesela ben- konuyu hep kendime getiriyorum, ergenlik budur- yazalimcekelim i neden kapattım, ilgi görmemesi kadar ilgi gösterenlerin ekledikleri senaryoların da pek senaryoya benzememesi-istisnalar hariç- ve sitenin altyapısını istediğim kaliteye bir türlü getirememiş olmam ve buna ayıracak zamanımın kalmaması. bu kısaiyidir'in de bi zaman sorunu yaşadıkları yazdıkları yazıdan belli. aslında bu sitenin istedikleri iş yoğunluğu konusunda bir katkı sağladığı anlamı çıkabilir. bunları niye yazdım bilmiyorum sabah sabah...intiharı filan görünce dayanamadım sanırım.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 20/01/2018 12:35 pm
(@desert333)
Gönderi: 698
 

Ben Kısa Kafası adlı YouTube kanalından öğrenmiştim. Girip üye bile olmuştum yakın zamanda. Güzeldi en güzeli de kısa film izliyorduk belgesel izliyorduk festivallerden filan haberdar oluyorduk. Ne bu şimdi!

 
Gönderildi : 20/01/2018 12:48 pm
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

Üç sayfa yazı yazacaklarına "uğraşamıyoruz artık, işimize gücümüze bakacağız, siteyi almak isteyen masrafıyla alsın" deseler samimi olacaklarmış sanki. Ben de yeni tanımıştım bu siteyi. Büyük kayıp olduğunu da sanmıyorum.

 
Gönderildi : 20/01/2018 1:13 pm
(@emre_)
Gönderi: 73
Başlığı açan
 

Bağımsız +1
Büyük kayıp değil ama büyüyen bir kayıp olabilir. Hali hazırda aynı hizmetleri veren çok fazla rakip var. Ama bu site hem tasarım hem hizmet biçimi hemde içerik açısından sanki ideale daha yakındı.

[?]Zihninde dolaşan sorulara cevap arıyorsan:
http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=3&p=185301#p185301

 
Gönderildi : 20/01/2018 4:38 pm
(@emre_)
Gönderi: 73
Başlığı açan
 

Ben üye falan değildim, kimseyi tanımam etmem ama zamanında sevdiğim siteler kapandığında veya çok değişik bir hale büründüğünde hiç hoşuma gitmemişti. İnsanlar güvenip emek harcıyorlar, arkadaş ediniyorlar, iyi kötü bir sürü anı toplanıyor. O topluluk artık kurucuyla beraber başka kişilere de ait oluyor. Bir anda kestirip atmak diğer kişilere saygısızlık benim kanatimce.

Şimdi baktım, bir tweetleri var.
https://twitter.com/kisaiyidir/status/953948403523817472

Domainlerinin süresinin dolmasına da 1 ay varmış. Yenilemek istememişler muhtemelen.

Alexa verileri de çok iyiymiş. Kapatmak bunca emeği çöpe atmaktır. Yazık!

[?]Zihninde dolaşan sorulara cevap arıyorsan:
http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=3&p=185301#p185301

 
Gönderildi : 20/01/2018 4:41 pm
(@alfred-hitch-chicken)
Gönderi: 0
 

Cidden bunu yazıp yazmamak konusunda çok kararsız kaldım ama yazmazsam kendime ayıp edecektim o yüzden yazıyorum. Ya siz ne kadar bilip bilmeden konuşan ne kadar işin iç yüzünü bilmeden dış cephe kaplama yapmasını seven ne kadar yaftalamaktan zevk alan insanlar olmuşsunuz. Normal bir insan bir olayı yargılamadan önce bir araştırır bir bakar bir tartar ki niye böyle bir karar almışlar ne olmuş da bu sonuca varmışlar diye. O zaman sizin eleştiri düsturunuzla sizi eleştirmeli ki empati öğrenin biraz. Öyle bir yazıyı okuduktan sonra, yok kolpacılık gibi geldi bana yok ergenlik yapmışlar gibi sonuçlar çıkarmak da şizofrence geldi bana. Belki fazla ağır konuşmuş oldum ama düşüncem budur.

"Sinema tüm sanatların içinde bizim için en önemli olanıdır."
-Vladimir İlyiç LENİN

 
Gönderildi : 22/01/2018 6:31 am
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

Alfred Hitch-Chicken Sen olayın iç yüzünü araştırdın mı ki böyle ileri geri konuşabiliyorsun? Ya da burada sana göre sallayanları ne kadar tanıyorsun ki şizofren diye atıp tutabiliyorsun? Olayın iç yüzünü bilmek lazımmış o konuda bir şeyler söyleyebilmek için. Ülkede o kadar sorumsuzluğa dayalı, can vermeyle sonuçlanan olaylar oluyor mesela. Hepsinin iç yüzünü bilerek mi konuşuyoruz harika medya sayesinde? Ayrıca o siteyle sınırlı değil, yarın bir gün bu site de bu şekilde kapanırsa fikirlerim aynı olacaktır. İyi vallahi üç sayfa yaz, bütün sorumluluğundan kurtul, nasıl olsa savunan, eleştirene atıp tutup şizofren diyen birileri olacak. Ne güzel rahatlık, ne güzel memleket. Yaptığından sorumlu da değilsin, iki kelam fikir söylemeye de gelemiyorsun.

 
Gönderildi : 22/01/2018 8:33 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Şimdi bu konuda, kısa iyidir sitesinin içeriğini bilmeden konuşuyorum, eğer o site kolektif bir katılımla oluşturulan bir siteyse, yani insanların yazıp çizdikleri içerikler varsa ve kapanması konusunda bu insanlar irade göstermiyorlarsa, o siteyi kapatmak bence de ahlaklı bir davranış olmaz. Bu yaşandı daha önce. Sanıyorum benimsinemalarım'da benzer bir hadise vardı. Sitenin sahibi onca birikmiş içeriği dikkate almadan hop kapatıyorum demişti. O olayın iç yüzünü bilmiyorum ama neticesi buydu. İnsanlar da haklı olarak tepki gösterdi. Dolayısıyla bu çok kritik bir mesele. Örneğin Kadir Köymen'in forumuydu bu forum, o ilgilenemeyince beetlejuice'e verdi, kapatmadı, isim değiştirdi. İşin esas ahlaklı yöntemi budur. Binlerce, on binlerce mesaj var burada, yıllarımızı vermişiz, bir kişi gelip de hadi kapattım diyemez, diyememeli. Hukuki hiçbir yaptırımı olmayabilir, ama ahlaken büyük sorumluluk. Eğer bağımsız'ın görüşü de benzer bir noktadan kaynaklanıyorsa, bu olayda sonuna kadar haklı. En kötü kapatıyorsan, sitenin yedeklerini devredersin, başka bir alan adıyla açar insanlar. Bu öyle yazdıklarınızın kopyalarını alın diyerek de kurtulabileceğiniz bir şey değil. Çünkü yazılanların çoğu interaktif ve o şekilde üretiliyor, bağımsız olarak anlamları kalmıyor pek.

 
Gönderildi : 22/01/2018 2:02 pm
(@paciente)
Gönderi: 2474
 

Ben de Bağımsız ve KEzzAP gibi düşünüyorum bu konuda.
Şöyle bir cümle var:
“Filminin tanıtımını yaptığımız yönetmenler bize selam vermiyorlar”
Şimdi yukarıdaki cümleyi tekrar tekrar okumakta fayda var.
Tamam onlar selam vermeyebilir ama siteyi takip eden, zaman zaman paylaşım yapan yüzlerce, binlerce kişiyi neden yok sayıyorsunuz ki?
Şimdi bu tavırları ne kadar normal karşılanabilir?
Siz binlerce insanı yok sayıp bi kaç yönetmen selam vermiyor diye site kapatırsanız arkanızdan “ergen” derler tabi.
Hazal ve Selçuk cidden kendini iyi yetiştirmiş sinemacılar ve birikimlerini cömertçe paylaşıyorlardı ona lafım yok elbette.
İnsan kendini kötü hissediyor be kardeşim. O kadar kişi bir araya gelip kısa film üzerine kafa patlatsın, bir sabah bir baksın site uçmuş.

 
Gönderildi : 22/01/2018 2:52 pm
(@alfred-hitch-chicken)
Gönderi: 0
 

Sizler birbirinizi destekleyebilirsiniz elbette buna bir şey diyemem lakin ben işin iç yüzünü biliyor olmasam senin gibi ileri geri konuşmam merak etme. Hazal'ın da yaşadığı olaylar neticesinde üzgün olduğunu biliyorum. Benim tavrım ve öfkem yaşananları bilmeden kolpacılık, ahlaksızlık vs diyerek insanları yargılayanlara. Bu sadece bu olay için de değil, bu ülkede ne yaşandıysa kötüden yana bilip bilmeden konuşan, yargılayan insanlar yüzünden oldu. Ne kadar bu ülkeyi seversek sevelim bağnaz ve yobaz bir kesimin varlığını kabul etmeliyiz. İste bu kesimin özelliği bu arkadaşlar. Bunu hepimiz biliyoruz ama yine de yaşananların gerçek yüzünü bilmeden yorum yapmaya çalışıyorsunuz. -Evet ana akım medya sayesinde gerceklerden hepimiz uzaklaştık ama sosyal medya var, sosyal medyada yayılan haberleri teyit eden bir site var belgeleriyle takip etmenizi öneririm.- Ne olaylari biliyorsun ne sitenin içeriğini biliyorsun (paciente dışında) "varsayalım" ile ilerliyorsun ondan sonra eleştirilerine saygı bekliyorsun. Neyse ben bu konuyu daha fazla uzatmayacağım. Hepimizin uğraşacak daha önemli işleri vardır.

"Sinema tüm sanatların içinde bizim için en önemli olanıdır."
-Vladimir İlyiç LENİN

 
Gönderildi : 22/01/2018 5:00 pm
(@paul-newman)
Gönderi: 68
 

Arkadaş eleştiriyi direkt bana yöneltmiş. Bağımsız üstüne alınmış sanırım ama muhtemelen sadece beni düşünerek yazmış arkadaş yazıyı.

Yazıyı okurken de gözümde buram buram Türkiye manzarası canlandı. Bizim kadar kendi sesine aykırı, kendisini mutsuz eden görüşü susturma sevdalısı bir millet daha yok. Bu özellik de en tepeden en tabana kadar, siyasal yelpazenin her noktasında hakim. En taban şu mesela: Adam bir film çekiyor, eleştirmen filmi beğenmeyince eleştirmene dava açıyor sen nasıl yazarsın o yazıyı diye. En uç noktamız da Böhmermann olayları zaten. Kendini ifade yetkisine tahammülsüzlükte dünyaya nam saldık. Hep de mantıklı(!) sebepler buluruz karşı tarafın susması için. Mesela film eleştirisi yaparken aslında ekonomik zarar vermiştir eleştirmen. Veya yabancı devlet büyüğüne hakaret edilir mi hiç?

Bu arkadaş da benim susmam için çok meşru sebepler sunmuş: Olayı ince noktalarına kadar araştırmam gerekirmiş, empati yapmayı öğrenmem gerekirmiş ilk önce, bir de şizofreniden kurtulmam lazımmmış. "Yazdığını beğenmedim. Bir daha beni mutsuz etme" demek daha samimi olurdu bence.

 
Gönderildi : 22/01/2018 5:09 pm
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

Alfred Hitch-Chicken Bahsettiğin o bağnaz ve yobaz kesim, birilerinin, "biz bunların ne olduğunu biliyoruz, başımıza musallat etmeyin" demelerine rağmen senin gibi araya girip "yargılamadan önce düşünün" diyenlerin kazandırdığı zamanla bu kadar büyüdü. Kimsenin konu hakkında fikrini söylemesine engel olamazsın. Lak diye kapatılmış ortak paylaşımlı bir site var ortada. Bunun hakkında, sonrası yapılan açıklama hakkında insanlar fikrini söyler. Yok Hazal üzgünmüş, ağlıyormuş falan filan. Olay belli, açıklama belli. Fikir beyan etmek için Hazal'la arkadaş mı olmak lazım sadece? Site hakkında da bilgim var merak etme ama daha önce de dediğim gibi büyük kayıp değil.

paul.newman Üstüme alındığım için değil, bu tür engellemelerin bu tür ortamlara yakışmadığını düşündüğüm için yazdım.

 
Gönderildi : 22/01/2018 5:40 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: