Katılınası festivaller, organizasyonlar, konserler, toplantılar, seminerler...
Bu başlık altında toplayalım, beraber gidelim.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
İlk duyurum geliyor:
Korku Anlatıları Konferansı
http://www.istanbul.edu.tr/hnc/ " onclick="window.open(this.href);return false;
Edebiyat ağırlıklı ancak yine de katılınabilinir sanki. Gitmeyi düşünen olursa ben de gidebilirim. Kararsızım.
4 ve 5 Kasım'da Brazzaville İstanbul Babylon'da. Ona çok çok büyük olasılıkla gideceğim, gidecek olan varsa aranızda bekleriz.
12 Kasım'da da God is an Astronaut Jolly Joker'da. Onun biletini aldım bile. Ona da gidecek olan varsa.. Anladınız artık.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Tüyap Kitap Fuarınada gidilebilir.
Tüyap'ta her sene olduğu gibi bu sene de bir cacık olmayacağından gidilmese de olur.
Şöyle bir posta geldi bugün. Ben katılmayı düşünüyorum. Başka ilgilenenler de varsa haber edelim:
FESTİLAB (FESTİVAL LABORATUVARI) ÇAĞRI METNİ
Festilab bir Video/Film Üretim Laboratuarı girişimidir. 21. Festival’den başlayarak Ankara’da yıl boyunca ses ve görüntü üretimi konusunda yurtiçinden ve yurtdışından gelecek konukların katılımıyla düzenlenecek bir dizi laboratuar-atölye çalışmasının, bir üretim bürosunun çatı-ismidir. Üretilen işleri periyodik olarak yayınlanacak bir Videozine yoluyla bağımsız dolaşımının sağlanacağı, bir dahaki festivalde gösteriminin yapılacağı bir dağıtım-gösterim ağı projesidir. Festivaller artık gösterim işlevlerinin ötesinde kendi izleyicisini yetiştirme, onu bir üreticiye dönüştürme noktasına sıçramak zorundadır. Sanatsal üretim genel olarak ayrıcalıklı bir sınıf tarafından düşünülmüş ve kurulmuş olan bir üretimi, yani ayrıcalıklı sınıf tarafından çoğunluk için düşünülmüşü sürdürmek istiyor. Festilab bunun tersine herkes tarafından herkes için yapılan bir Video/Film üretiminden yanadır ve burada sinemacı çevrenini saran kutsallaştırılmış şeylerden sıyrılırken, seyirci de artık Video/Film karşısındaki edilgen konumundan kendini kurtaracak, Video/Filmin ortak yaratıcısı, ortak sorumlusu olacaktır.
11–21 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek 21. Ankara Uluslararası Film Festivali çerçevesinde toplam dokuz atölye çalışması düzenlenecektir. Aşağıda açıklamaları yer alan üç atölyeye katılım sınırlıdır. Atölyelerin yeterli/doğru sayıda katılımcıyla aksamadan yürütülmesi amacıyla bu üç atölyeye katılım, tarafımıza yapacağınız başvuruların değerlendirilmesi yoluyla gerçekleşecektir. Atölyeler Alman Kültür Merkezi'nde (Goethe Institut) yapılacaktır. Katılımcılara Festival sonunda sertifika verilecektir.
Lütfen katılmak istediğiniz atölyeleri, [email protected] e-posta adresine kendinizi ve atölyelere katılım niyetinizi anlatan kısa bir metinle birlikte gönderiniz. İrtibat bilgilerinizi eklemeyi unutmayınız.
Yapılacak değerlendirmeden sonra tarafınıza bilgi verilecektir.
ATÖLYELER
1. PIERRE BISMUTH ATÖLYE ÇALIŞMASI
16–17–18 Mart 2010 / 11.00 – 14.00
Brüksel asıllı ünlü Fransız görsel sanatçı. Kültürel ürünleri yapıbozuma uğratarak çoğu zaman "esprili" bir şekilde tekrar inşa etmesiyle tanınır. 2005'te senaristliğini yaptığı Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) filmiyle Michel Gondry ve Charlie Kaufman ile birlikte Oscar kazanmıştır. Bismuth, atölye çalışmasında yeniden kurguladığı Hollywood filmlerini, bazı video işlerini ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind üzerine çektiği bir kısa filmi göstererek, kurgu üzerine konuşacak.
2. SANDY LIEBERSON ATÖLYE ÇALIŞMASI
17 Mart 2010 / 15.00 – 18.00
Amerikalı ünlü yapımcı. Yapımcısı olduğu filmler arasında; Jabberwocky (Terry Gilliam), Performance (Nicolas Roeg), The Rolling Stones Rock and Roll Circus (Michael Lindsay-Hogg) gibi filmler vardır. Ayrıca Bertolucci'nin 1900, Ridley Scott'ın Alien, Werner Herzog'un Nosferatu, Nicolas Roeg'in Bad Timing, George Lucas'ın Star Wars ve The Empire Strikes Back gibi filmlerine danışmanlık yapmıştır. Halen Londra Film Okulu ve İspanya'daki ulusal film okullarında dersler vermekte ve Berlin Film Festivali Talent Campus ile Londra Film Okulu'nda danışmanlık yapmaktadır. Sandy Lieberson film yapımı üzerine bir atölye çalışması yapacak.
3. GERARD LABADY ATÖLYE ÇALIŞMASI
20 Mart 2010 / 11.00 – 14.00
Fransız besteci ve ses tasarımcısı. Yüksek Müzik Konservatuar’ında (CNSM) aldığı bestecilik eğitiminin ardından araştırmalarına devam etti ve nihayetinde Müzik Araştırmaları ve Tanıtma (Connaissance et recherche musicale) merkezini kurdu ve yöneticiliğini yaptı. Ünlü yapımcılar ile yakın temas içinde geçen mesleki kariyeri gitgide “görüntü/ses” ilişkisi çevresinde yoğunlaşmaya başladı. Bunu takiben bilgisayar müziğinin yanı sıra ses ile ilgili tekniklerin öğrenilmesi ve edinilmesi gerektiğine inandı. A2, Fr3, Canal+, BBC, Gallimard, Philips, la Fabrique, Praxinos, Procidis, Antefims, les Armateurs, Folimage gibi kurumlarda ses tasarımcısı olarak çalıştı. Labady, sinemada ses kullanımı üzerine bir atölye gerçekleştirecek. Çalışma 2,5 – 3,5 saat arasında sürecek.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Üyesi olduğum için sürekli Kültür - Sanat etkinlik bilgileri geliyor... Formuda bu konuda bilgilendirmek için bundan sonra sürekli yayınlayacağım...
Caz Günleri - Mich Gerber
23 Haziran Çarşamba Saat: 20.30 / The Seed - Sakıp Sabancı Müzesi
24 Haziran Perşembe Saat: 20.00 / Akbank Sanat
Mich Gerber, kontrbas
Gert Stäuble, davul
Fredrik Gille, perküsyon
Joy Frempong, vokal
Müziğinde tekrarlar ve katmanlar kullanarak büyüleyici armoniler ve inanılmaz bir canlı performans dinamizmi yakalayan Mich Gerber, kontrbası vurmalı bir saz gibi kullanarak enstrümanının sınırlarını zorluyor. Müziğinde sofistike bir füzyon yaratan sanatçı klasik müzik, avant-garde deneyimler ve teknolojinin ulaştığı noktalar arasındaki gizli köprüleri keşfediyor.
Kendine özgü sesi yaratmak için eski ton sistemlerini de inceleyen sanatçının bestelerindeki soyut ve doğuya has dokunuşlar, dinleyiciler için farklı atmosferlerin kapılarını aralar. Enstrümanının etrafında dans ederek yaptığı bedensel oyunlar, 200 yıllık kontrbasına kendi kişiliği olan bir partner gibi davranan Mich Gerber'in konserlerine teatral bir hava katıyor. "Mystery Bay" ve "Amor Fati" albümleri, "The Endless String" toplaması ve José Padilla (Café del Mar), Imogen Heap (Urban Species) gibi ünlü isimlerle yaptığı ortak çalışmalarla Gerber, gelecek ve geçmişi sanatın sınırsızlığı içinde buluşturuyor.
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL
Kaynak: Akbank Sanat
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Akbank 6. Kısa Film Festivali'nden Seçkiler
Film Gösterimi:18 Ağustos Çarşamba, Saat: 15.00
Omega Tilki - 14'
Tek Notalık Adam - 14'
Modern - 9'
Polis - 7'
Oyuncağımı İnekler Yemesin - 19' 29
Saat: 18.00
Sardunya - 18'
Bekleyiş - 14'
Sapak - 15'
Yıldızlar Sönerken - 8'
Bir İnat Uğruna - 26'
Film Gösterimi:19 Ağustos Perşembe, Saat: 15.00
Acar - 5'
Pembe İnek - 14' 54''
Süt ve Çikolata - 20'
Baloncuk - 3' 20''
Peki Ya Londra - 30'
Saat: 18.00
Son Savaşçı - 17'
Bhutan - 20'
Hip Hop ve Tarifesi - 11' 53''
Sinopenin Yolculuğu - 14' 50'
Film Gösterimi:25 Ağustos Çarşamba, Saat: 15.00
Üçte Bir - 10'
Hamam - 12'
Rapunzel - 18'
Bu Sahilde - 21'
Lady Muhtar - 21'
Saat: 18.00
Aynur - 19'
Güven Bana - 10'
Small Talk - 7'
Mezra Ezidiya - 27'
İçimizden Biri - 19'
Film Gösterimi: 26 Ağustos Perşembe, Saat: 15.00
Derin - 12'
Maşuk - 15'
Metroist - 4'
Hayali Tacettin Diker - 30'
Sessizlik İçinde - 15'
26 Ağustos Perşembe, Saat: 18.00
Siyah - 15'
Çamur - 12'
Terlik - 7'
Dönüş - 18'
Duvar - 30'
Etkinlikler ücretsizdir.
http://www.akbanksanat.com " onclick="window.open(this.href);return false;
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
8. Kadiköy Belediyesi Tiyatro Festivali
Kadıköy Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, açık havada tiyatro seyretme keyfini yaşattığı Tiyatro Festivali başlıyor. Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan Kadıköy Belediyesi’nin yetişkinlere yönelik düzenlemiş olduğu Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, usta oyuncuların oynadığı birbirinden güzel 15 oyunla seyircisiyle buluşuyor ve izleyicileri tiyatroyla renkli dünyaları keşfetmeye çağırıyor.
Kadıköy Belediyesi Özgürlük Parkı’nda bulunan anfi tiyatro da 27 Temmuz-10 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kadıköy Belediyesi tiyatro festivalinde, Cihan Ünal’dan Nevra Serezli’ye, Nurseli İdiz’den Can Gürzap’a, Tamer Karadağlı, Hale Soygazi, Cem Davran, Levent Üzümcü, Yavuz Bingöl, Erkan Can, Azra Akın, Kerem Alışık, Ali Poyrazoğlu, Nilgün Belgün, Enis Fosforoğlu, Şenay Gürler, Sadet Işıl Aksoy ve Suna Keskin gibi ünlü oyuncular da seyircisiyle buluşacak. Bu yıl sevilen ve klasikleşmiş oyunların da bulunduğu 15 ayrı tiyatro oyununu seyirciyle buluşturacak olan Festivaldeki tüm oyunlara, önceki yıllarda olduğu gibi ücretsiz.İlk olarak 27 Temmuz Salı günü saat 21.00 de sahnelenen olan ‘SİL BAŞTAN’ adlı oyunla perde açan festival, 10 Ağustos da son bulacak. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’nin geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Tamamen ücretsiz gerçekleşecek festivalde seyircilerin yaş sınırını dikkate almaları önemle rica ediliyor.
Festivalin Programı ve Yaş Sınırları :
27 Temmuz Salı Saat 21.00 SİL BAŞTAN (yaş grubu +12)
28 Temmuz Çarşamba Saat 21.00 KAYIP KOCA (yaş grubu +16)
29 Temmuz Perşembe Saat 21.00 ÇELİK MANOLYALAR (yaş grubu +13)
30 Temmuz Cuma Saat 21.00 AYYAR HAMZA (yaş grubu +12)
31 Temmuz Cumartesi Saat 21.00 YAŞAMAK GÜZEL ŞEY BE KARDEŞİM (+12)
01 Ağustos Pazar Saat 21.00 İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE (yaş grubu +12)
02 Ağustos Pazartesi Saat 21.00 UÇURTMANIN KUYRUĞU (yaş grubu +12)
03 Ağustos Salı Saat 21.00 EVLİLİĞE GELİNCEEE! (yaş grubu +12)
04 Ağustos Çarşamba Saat 21.00 SINIR (yaş grubu +12)
05 Ağustos Perşembe Saat 21.00 BİR YAZ GECESİ RÜYASI (yaş grubu +12)
06 Ağustos Cuma Saat 21.00 HARİKA DOĞUM GÜNÜ (yaş grubu +12)
07 Ağustos Cumartesi Saat 21.00 ALTI HAFTADA ALTI DANS DERSİ (yaş grubu +12)
08 Ağustos Pazar Saat 21.00 MARKS’IN DÖNÜŞÜ (yaş grubu +12)
09 Ağustos Pazartesi Saat 21.00 ALEVLİ GÜNLER (yaş grubu +10)
10 Ağustos Salı Saat 21.00 72. KOĞUŞ (yaş grubu +)
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
http://www.istanbulmodern.com/ " onclick="window.open(this.href);return false;
Her perşembe Marshall'ın katkılarıyla ücretsiz,
Deneysel video çalışmalarını -39 derecede seyreylemek şu sıcak yaz günlerin de çok keyifli oluyor,
yüksek güvenlik önlemlerini geçmeyi başarırsanız izlenilesi çok ilginç çalışmalar var gerçekten.
Akbank 7. Kısa Film Festivali Atölyeler
Bahar Kerimoğlu, Oyunculuk Atölyesi
10 Mart Perşembe Saat: 14.00
Selim Evci, HD-DSLR Atölyesi
11 Mart Cuma Saat: 14.00
Gökhan Tiryaki, Görüntü Yönetmenliği Atölyesi
12 Mart Cumartesi Saat: 15.00
Etkinlikler ücretsizdir.
http://www.akbanksanat.com " onclick="window.open(this.href);return false;
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Akbank 7.Kısa Film Festivali Başlıyor !
Festival yedinci yılında kısa film severlere yine keyifle izleyecekleri bir program sunma hedefini sürdürüyor.
Bu yıl "Deneyimler" bölümünde, kısa film alanında yapımcılık, yönetmenlik, senaristlik ve oyunculuk yapmış
çok yönlü ve yetenekli bir ismi "Karine Blanc" ı konuk ediyoruz. Dünya festivallerinde yer alan önemli filmleri
programa davet ederek bu yıl da "Uluslararası Bölüm" de geniş bir seçki sunmayı hedefledik. "Belgesel Sinema"
bölümünde önemli başarılara imza atmış Pelin Esmer, "Kısadan Uzuna" bölümünde ise yine genç ve başarılı bir
yönetmen Seyfi Teoman filmleri ve deneyimleri ile bu yıl festivale konuk oluyor.Dünyanın farklı bölgelerinden
gelen canlandırma filmler festival'in yine en renkli bölümleri arasında. "Özel Gösterim" de ise bu yıl yönetmen
Murat Şeker ve Serkan Yıldırım imzalı iki ayrı belgesel film yer alıyor. Söyleşiler ve atölye çalışmaları, yine
sinema sektöründeki tecrübeli isimlerin deneyimlerini kısa film severlere aktarmalarını sağlamaya yönelik.
Festival Kısaları bölümünde ise yılın en iyi filmlerini belirleyecek heyecanlı bir yarışma sinemaseverleri bekliyor.
Tüm gösterim ve etkinlikler Akbank Sanat'ta gerçekleşecek ve ücretsiz olarak izleyiciye ulaşacak,
Akbank Sanat kafe'sinde de eşzamanlı olarak izlenebilecek.
Yılın En İyi Kısa Filmini Siz Seçin!
Akbank 7. Kısa Film Festivali'nde, 30 film finalde.
Akbank Sanat'ta gelip izlediğiniz filmlerden, siz de beğendiğiniz filme hemen oy verin,
"Seyirci Özel Ödülü"'nü kazanacak filmi siz belirleyin. Oylamalar, Akbank Sanat'a filmleri
izlemeye gelen izleyiciler tarafından 7-16 Mart tarihleri arasında yapılacaktır ve sadece
"Festival Kısaları" bölümünde gösterilecek yarışma filmleri için kullanılacaktır.
Detaylı bilgi ve Festival Programı için: http://www.akbankkisafilm.com " onclick="window.open(this.href);return false;.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)