Forum

UZAYLI FİLMİ

27 Gönderi
10 Üyeler
0 Reactions
8,230 Görüntüleme
(@animator)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Uzaylılarla ilgili "Independence Day" filmini bile gölgede bırakacak inandırıcı bir animasyon film projem var. Senaryosu yazım aşamasında ve 3 bölümden oluşacak. Uzaylılarla ilgili filmler her zaman ilgi görür. İlgilenenlerden yardım bekliyorum.

 
Gönderildi : 26/09/2012 2:02 am
(@ilkersn)
Gönderi: 0
 

hangi şehirdesiniz?

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

 
Gönderildi : 26/09/2012 3:50 am
(@animator)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

ankaradayım ama şimdilik bunun bir önemi yok. Sağlam bir kurgu ve oturaklı bir senaryo bu işin birinci kilometre taşı olacak ve de tabii ki sağlam bir ekip.

 
Gönderildi : 27/09/2012 10:58 pm
(@techo)
Gönderi: 0
 

Elinde neler var? Ya da neye ihtiyacın var? Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

Techofilm

 
Gönderildi : 27/09/2012 11:58 pm
 prot
(@prot)
Gönderi: 0
 

ankaradayım ama şimdilik bunun bir önemi yok. Sağlam bir kurgu ve oturaklı bir senaryo bu işin birinci kilometre taşı olacak ve de tabii ki sağlam bir ekip.
Saglam ekip derken?

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 28/09/2012 3:17 am
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

çok iddalı olmuş

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 28/09/2012 4:49 am
(@animator)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Sağlam bir ekip derken gerçekten ciddi olan ve bu işlerden anlayan güvenilir arkadaşlarlarımı kastettim.
Filmin ayrıntılarını buraya yazmayacağım doğal olarak.

İndepence Day filminde ne vardı? Efendim uzaylılar 90 Milyon ışık yılı uzaklıktan gelmiş, ölmemizi istiyorlarmış. Ondan sonra da uzaylıların ana gemisine girip uzaylıların bilgisayarlarına virüs enjekte ederek, sistemlerini bloke ettiler. Sonra da bir pilot jet uçağıyla Ana Geminin merkezine daldı ve büyük bir patlamayla uzaylıları yok ettiler. Hadi bu bir film diyelim. Roswell olayına ne demeli? Dişçilerin diş kalıbı çıkarma yöntemiyle insan vücudunun aynısını çıkarıp biraz modifiyeyle uzaylıya benzetip bize kaktırması da mı film? Hayır. Tamamen UFO fenomenini yerleştirme çabası (1947). Hemen ardından da NASA'yı kurdular (1950). Dikkat ederseniz 2. Dünya savaşının hemen sonrasında yaşanan gelişmeler.

Ama ben ayetlerle sabit olan bilimsel verilerden hareket ederek bu işi inandırıcı bir boyuta taşımak istiyorum, bu işe meraklı olan arkadaşlarımla birlikte. Yani o filmi izleyen birisi uzaylılara kesin inanır onu söyleyeyim.

İlk önce bu işin mevzuatını yani filmin hangi aşamalardan geçeceğini bilen arkadaşlarımız bizi bilgilendirecek. Adım adım çıtayı yükselteceğiz.

Daha sonra modelleme ve animasyon ekiplerini kuracağız, herkes amatör olarak kendi imkanlarıyla çalışmalarını sürdürecek. Daha sonra bir araya gelerek çalışmalarımızı tek bir çatı altında toplayacağız. Zaman ilerledikçe ayrıntıları da görmeye başlayacaksınız. Film baştan sona animasyon olacak uzaylıların yaşadığı gezegene gidip çekim yapacak halimiz yok. Meraklısına.

 
Gönderildi : 30/09/2012 2:58 am
(@ukyo_tachibana)
Gönderi: 0
 

Bahsettiğiniz çapta bir filmi amatör imkanlarla tatmin edici bir seviyede kotarmanız için bu işe gönül veren, had safhada fedakar bir ekiple çalışmak zorundasınız. Bence senaryonuza bu kadar güveniyorsanız yapım şirketleriyle görüşmeniz daha yerinde olur.

 
Gönderildi : 30/09/2012 3:43 am
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Kusura bakmayın ama Amerika'da uzaylı filmleri belirli bir standartta yapılıyor.Bunu herkes biliyor..Yani bütün uzaylılar, bütün felaketler Amerika'ya oluyor, arada televizyondan aslında bütün dünyada olduğunu görüyoruz.Hot dog yiyen Amerikalılar..başlarının üstüne düşen CGI harikası göktaşları, namaz kılan araplar(?).. çünkü bu filmleri çekenler onlar..Meraklısına..Uzun uzun yazmak isterdim bu filmlerin işlenişini ama okunmayacağı için kısa bitiriyorum. Evet, hevesli bir arkadaşsın umarım bu hevesin filminin gidişatı boyunca devam eder ama bu tür filmler yapmak teknik imkansızlıkları, maddi imkansızlıkları yenmek gerçekten zor iş. Bunları halletmeni canı gönülden isterim ama bu işler böyle olmuyor malesef. Hollywood'un devasa bütçeleri (low-budget ortalama Amerika'da 10milyon$), devasa ekipleri, cin gibi animatörleri var.. Bunu bi' çırpıda "ben bundan daha iyisini yaparım" demek pek bir şey ifade etmiyor kusura bakma ama insan bu iddalı lafları okuyunca biraz icraat görmek istiyor. Emmerich filmlerinde fazlasıyla absürtlük görüyoruz evet. Emmerich sinemasından öte daha bağımsız yapıtları izlersen uzaylı(?) filmleri hakkında daha net çizgilerin olur diye düşünüyorum.

Tavsiye edebileceklerim:
The Fourth Kind
It Came From Outer Space
Moon
The Invasion
District 9
Monsters (3 kişilik ekip ile çekilen her şeyi yönetmen tarafından yapılan bir film, izlemeni tavsiye ederim.)

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 30/09/2012 6:01 am
(@animator)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Değerli Hepa arkadaşım. Ciddiyetin için sana teşekkürlerimi sunuyorum. En kısa zamanda tavsiye ettiğim yapımları izleyeceğim. Monsters'in bir kısmını da izledim. Şimdi ilk önce amatör düzeyde sesimizi duyursak filmin ikinci bölümü için ciddi destek buluruz diye düşünüyorum. Cin gibi animatörler diye bir ifade kullanmışsın. Evet tabii ki onlar alanlarında uzman kişiler. Onların 1 günde yağtığı işi 3 ya da 5 günde de biz yaparız. Dönüp dolaşacağı yer Render aşaması. Yani filmi film yağan işlem. Ama bana göre bir filmi kaliteli yapan filmin yapımında emeği geçenlerden daha çok filmin konusu. Konu bakımından iddalıyım.

ukyo_tachibana arkadaşımızın tavsiyesine gelince: Türk şirketleri arasından şimdiye kadar ses getiren bir animasyon film görmedim. Yani bu işin uzmanı Pixar. Ama onlar beni kale alırlar mı bilemiyorum? Yabancı şirketlere de malolmasını istemiyorum. Amatör düzeyde verilen emeklerin başarıya dönüşmesini istiyorum.

Yazdıklarınızı bütün ciddiyetimle okuyorum. İyi veya kötü yorum olması önemli değil. Önemli olan ilerleme kaydedebilmemiz. Konuya katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 
Gönderildi : 30/09/2012 10:34 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Evet, hevesini anlıyorum ama takıldığım tek nokta onların 1 günde yaptıkları için bizim 5 günde yapamayacağımız.. Şöyle bir örnek vereyim; Avengers'ı izlemişsindir sanıyorum, izlemeyen kalmadı. Bu film CGI harikası bir film.. Enfest, harika, muhteşem.. Bu filmde dünyanın önde gelen hatta ön sıralarında olan 14 ayrı animasyon firması çalıştı. Evet, 14. Toplamda 2.000'den fazla artist çalıştı..Her konunun uzmanı ayrıdır.5 kişi toplanıp CGI film yapma işi ve bunda başarılı olmak çok ender bi yetenektir.Bunun mattepainter'ı,key animatörü, texture artisti, render artisti, model artisti, animatorü, çevre faktörlerine ayrı fiziksel faktörler için ayrı, supervizorleri, görsel efektçisi, yüz animasyoncusu, kas animasyoncusu, rotoscope'cusu, saç kıl yüncüsü, kompositörü, shader'cısı, tracker'cısı... daha yazabilirim daha da gider bu böyle.. İşin içine birazcık girince hiç bir şeyin görüldüğü gibi olmadığını ve neden Türkiye'de iyi animasyon filmlerin olmadığını (teknik yetersizlik, bütçeler -ama aslında türkler bu konuda çok yetenekli ve hintliler) anlayacaksın.

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 01/10/2012 12:15 am
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Zor iş.

Hindistan'da dahi bu şekilde olamıyor. Orada tek avantaj emek ucuzluğu. Yoksa inanılmaz bir altyapı ile çalışılıyor. Yaratcılıkta sorunlular çünkü taklit hala egemen. Bu arada kastettiğiniz "animasyon" herhalde 3D CGI anlamında, yoksa 2D çizgi film stili değil. O zaman o profesyonel filmlerdeki görüntüleri makul zamanlarda tasarlamak ve üretebilmek için dahi yüksek kapasite ve hız gerekli. Sadece render olsaydı makul fiyatla render farm daha kurulur ve halledilirdi. Sorun gerçekçi tasarım ve kompozisyon aşaması. Bu noktada büyük bir altyapı gerekli.

Konudaki saçmalıkları herkes bilir. Elbette bir Mac ile uzaylı gemisine virüs yüklemek inanılacak gibi değil ama bu o filmin yatırdığı parayı kat be kat çıkarmadığı anlamına da gelmiyor. Amerikalılar'ın çektiği filmin Amerika merkezli olması ve onun perpektifini yansıtması da doğal. Bu konudaki iddianız "ayetlerle sabit bilimsel veriler" gibi aslında son derece sübjektif bir çıkış noktası da içeriyor. Yani işin içine dinsel çıkış noktası girince tartışmalı noktalar daha çok olacaktır. Ha ben size izlediğiniz tüm bilim-kurgu filmlerinin bilinçli-bilinçsiz dinsel bir temelden hareket etmekte olduğu üzerine çok ayrıntılı bir tartışma da yaparım. Fakat, özellikle son zamanlarda Türkiye'de fantazi ve bilim kurgu dendiğinde din ve folklorik ve kısmen de halk söylencesi ve hurafeden kaynaklı eserler bombardımanı altında olduğumuz hatırlanır ve bunların mevcut kalite düzeyi de düşünülürse, bir kez daha son derece riskli bir konuya girmiş olduğunuz görülüyor. Genelde bizde üretilen anlatılar bu şeyleri gözümüze soka soka gösteriyorlar. İnsanların bakıp düşünerek, sonradan farkederek sonuca ulaşacağı bir metinler ve imgeler derlemesi biçiminde eserler göremiyoruz.

Bence apokaliptik ya da armageddon-vari boyutta çalışmalar yerine (ki artık düşen göktaşının vurduğu gökdelen/anıt ve yollarda arkalarından gelen deprem yarığı, su kütlesinden kaçan insanlar imajı eskidi) bu konuda içerikte iddialı olacak, bir ideoloji ya da farklı bakış açısı içeren bir konu aramak daha yerinde olacaktır. Benden başarılar...

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 01/10/2012 12:47 am
(@animator)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Ayet derken film dini bir platform üzerine inşa edilmeyecek tabii ki.
Son yıllarda ses getiren Türk filmleri ruhani varlıklarla, şeytanlarla ilgili (bütçe meselesi).

İçerikte iddialı olacak bir ideoloji ya da farklı bakış açısı içerecek.
Burada böyle bir konu açarak sizin görüşlerinize başvurmamın nedeni de böyle bir iddamın olması.

 
Gönderildi : 01/10/2012 1:34 am
(@ilkersn)
Gönderi: 0
 

neyse canım sonuçta somut birşeylerin oluştuğunu görürse insanlar daha üstüne konuşulacak bir ortam olur. Şu anda sen uzaylı dedin senaryo yazılıyo dedin independence day ne ki dedin. film müziğini yaparım bir lira almadan siz filmi çekin 😀 destek olmuş olayım en azından.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

 
Gönderildi : 01/10/2012 1:37 am
 prot
(@prot)
Gönderi: 0
 

bu filmin CG kısmını kotarabilecegine inan, düşünen arkadaşların, bir an once türkiyede vakit kaybetmeyip Weta Digital'e iş başvurusu yapmalarını öneririm...

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 01/10/2012 12:13 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş: