Forum

Mustafa Kemal Belgeseli'ne Ekip Arayışı

8 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,423 Görüntüleme
(@akistanbul)
Gönderi: 31
Başlığı açan
 

Merhaba bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Mustafa Kemal Belgeseli ile ilgili olarak ekip arayışımız vardır. Öncelikle, konu bir dönemi içermektedir. Bu dönem içerisinde gelişen olayları anlatan tarafsız bağımsız ve kabul edilmiş kaynaklara göre hazırlanacak bir projedir. Herhangi bir kanal için, yahutta başka bir yapımcı yoktur. Bağımsız bir projedir. Dönem filmlerinden (telif nedeniyle) ziyade fotoğraflardan elde edilecek görsel ortamlarda anlatım dili geliştirilecektir. Kısaca ilk etapta aradığımız;

1) Senaristler; Bilgi notları hazır olan ancak derlenip toparlanması gereken, Belgesel yazım dilini bilen araştırmacı ve yazdıklarını tekrar tekrar gözden geçirebilecek, gerektiğinde yeniden yazabilecek, sabırlı, özverili ve hızlı üreten senarist (/ler)...

2) Photoshop, 3D ve After Effect yada benzeri programları iyi kullanabilen, yaratıcı ve resimlerden ortam yaratabilecek, karakterleri oluşturabilecek, azimli, sabırlı ve özverili çalışabilen, hızlı sonuçlar çıkarabilen görsel efektçiler.

3) Bu konuda gerektiğinde ve daha sonraki aşamalarda ihtiyaç duyulabilecek diğer kişiler için duyurumuz güncellenecektir.

4) Arzu eden arkadaşların varsa örnek çalışmaları ile birlikte kendileriyle ilgili kısa bilgileri de içerecek şekilde kervan.adnan @ gmail.com adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

Kolay gelsin.
Adnan Kervan

 
Gönderildi : 05/03/2017 8:01 pm
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

Öncelikle, konu bir dönemi içermektedir. Bu dönem içerisinde gelişen olayları anlatan tarafsız bağımsız ve kabul edilmiş kaynaklara göre hazırlanacak bir projedir.

Kaynakların özellikle kabul ettiği hangi dönemmiş o merak ettim. Bir de niye Mustafa Kemal Atatürk değil de Mustafa Kemal?

 
Gönderildi : 05/03/2017 11:07 pm
(@akistanbul)
Gönderi: 31
Başlığı açan
 

1) Çünkü o dönem adı Mustafa Kemal, Atatürk soyadı 1934 yılında aldı. Yani sadece Mustafa Kemal...
2) "Kaynakların özellikle kabul ettiği dönem" diye bir şey demedim, "kabul edilmiş kaynaklara göre" dedim, yani belgeye dayanan ve literatüre girmiş bilimsel kaynaklar esas alınaacak, yani atmasyon hiç bir belgeye dayanmayan tevatür ve rivayetten oluşan uydurma ve hiç bir kaynaktan doğrulanmamış şeyler olmayacak anlamında...

 
Gönderildi : 06/03/2017 4:10 am
 Dnd
(@dnd)
Gönderi: 0
 

Hayrola kedi insanlar iptal oldu mustafa kemal belgeselimi başladı 🙂

 
Gönderildi : 06/03/2017 5:10 am
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

Bilgilendirme için teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/03/2017 1:47 pm
(@akistanbul)
Gönderi: 31
Başlığı açan
 

Sayın DND, "kedi insanlar" projesinde senaryo yazımı istediğimiz gibi gelişmedi, yazan olursa proje halindedir... Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 07/03/2017 2:09 pm
 Dnd
(@dnd)
Gönderi: 0
 

Bi dönüs yapsaydiniz en azından haberim olurdu .
Neyse kolay gelsin.

 
Gönderildi : 07/03/2017 8:27 pm
(@akistanbul)
Gönderi: 31
Başlığı açan
 

DND...
Mail attım sana ve şu an anlıyorum ki, ciddi bir yanılsama yaşamışım, karıştırmışım... Söylemesen fark edemeyecektim. Ne desen haklısın.

 
Gönderildi : 07/03/2017 10:44 pm
Paylaş: