Merhabalar,
Kendime ait senaryolarım ve kitaplarım var. Tarz olarak bilim-kurgu, fantastik edebiyat, aşk ve macera içeriklidir.
Einstein'ın dediği gibi hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Ben de her zaman bu sözü hayat felsefeme odakladım.
Eserlerimde felsefi metinler de mevcuttur. Örnek olarak Matrix, inception, gerçeğe çağrı filmleri geliyor aklıma. Bir de ülkemizde yakın bir zamanda gösterime girecek transcendence filmi.
Ben bu tarzda yazıyorum. Daha önceden gittiğim ya da eserlerimi değerlendirmeye çalıştığım film şirketleri ( isim vermek istemiyorum.) bana Hollywood tarzında yazdığımı söylediler. Ve bu tarz yapımların çekilmesinin zor olduğunu, gerekli bütçenin sağlanamayacağından bahsettiler. Ben de buraya yazarak şansımı denemek istedim. Sonuçta kapıları açık bırakmak gerekiyor.
İnternette hakkımda gereken araştırmaları da yapabilirsiniz. ( www.kudretalkan.com )
Uzayın Çocukları 6 kitaptır ve tamamlanmıştır.
Sonsuzluğun Efendileri 6 kitaptır. Şu an beşincisi yazılmaktadır.
Irkların Savaşı 8 kitaptır. Dördüncüsü yazılmaktadır.
Bunların yanı sıra uzun metraj için tek romanlar da mevcuttur.
Amacım her yazarın ya da senaristin arzusu. Eserlerimi filme dökebilmek. Bu beni son derece mutlu edecektir.
İlgilenen yönetmen ve yapımcılar 0505 265 38 62 numaralı telefondan benimle iletişime geçebilirler.
Saygı ve sevgilerimle...
Kudret Alkan
Senaryolarını ingilizceye çevirip satmayı denemelisin. Türkiye'de fantastiğin değerlendirilmesi çok zor.
Arada bir kısa hikaye de yazıyorsanız eğer değerlendirmek isteyenler çıkabilir, forumda kısa film senaryosu arayan çok arkadaşımız var.
Uzun metraj senaryoların da umarım çekilir. Eserlerine baktım 12 tane kitabın satıştaymış, tebrik ederim. Umarım ülkemizde fantastik ve bilim kurgu yaygınlaşır, çekilir, izlenir...
Öncelikle yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Eserlerimin ingilizceye çevirmeyi ben de düşündüm. Hatta bir tanesi çevrildi de. Ama bunu yapmaktan ziyade yerine gidip eğitim almak daha mantıklı olur gibime geliyor.
Merak ettiğim bir husus da, acaba Türkiye de Hollywood bağlantılı bir film şirketi var mı ?
Eğer hiç biri olmazsa, ciddi anlamda Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. New York Film Akademesi'nde eğitim almayı. Tabii bu zor bir yol ama 15 sene önce benim elimde kağıt ve kalemden başka hiçbir şey yoktu. Ben inandım ve bu noktalara geldim. Bundan sonrası kısmet tabii .
Yeni başlayanlar için de hiçbir zaman vazgeçmemelerini tavsiye ederim.
Saygılarımla...
Merhaba, konuyla cok alakasi yok ama ben Kaliforniya Universitesinde sinema (yonetmenlik) okudum. Eger amerikaya gidip egitim almayi dusunuyorsaniz seve seve yardimci olabilirim.
Kitaplariniz/senaryolariniz icin de anca sunu soyleyebilirim. Is sadece iyi yazmak veya ingilizceye cevirmekle bitmiyor. Hatta baslamiyor bile. Hollywood'ta tek gecerli sey networking. Eger iyi bir networkinginiz yoksa dunyanin en iyi senaryosunu da yazmis olsaniz bunu filme cevirecek studyo, yapimci vs bulamayacaksiniz. Hollywood'daki hicbir sirket yollanan senaryolari okumaz. Cunku hepsinin kendilerine calisan yazarlari vardir (okumamalarinin baska nedenleri de var, ornegin copyright olaylari).
Ha baska yollar da var tabi networking haricinde. Coverage sirketleri var, menejer bulmaya calisabilirsiniz, yarismalar var vs ama bunlar hep milyonda bir sansa bagli seyler.
Bu nedenle eger olur da gelirseniz ilk isiniz iyi bir network kurmak olsun. Benim burda tanidigim, gercekten hicbir vasfi olmayan fakat sirf networking sayesinde uzun metraj filmlerde produktorluk yapan tanidiklarim var, ayni zamanda inanilmaz yetenekli olup (yazar, yonetmen vs) yerinde sayan tanidiklarim da var.
Amacim sizi yildirmak degil, ben gelin sansinizi deneyin derim ama en azindan burda neyin nasil yurudugunu az cok bilin istedim.
networking dediğin şey buralardaki "tanıdık olacak abi"dir herhalde, öyle mi?
Senaryo Yazımı (John Costello)
Networking ile ilgili bir bilgi var bu kitapta.
networking dediğin şey buralardaki "tanıdık olacak abi"dir herhalde, öyle mi?
Aynen.