@MiloFx, Bilgiler için teşekkürler, ben birkaç şey daha sormak istiyorum:
Katılım için istenen belgeler arasında "proje uygulama yöntemi" diye birşey var..Bunun hakkında bir bilginiz var mı siz aldığınızda böyle bir belge istiyorlar mıydı? Direkt "dijital video kamerayla anlamlı bütün oluşturan hareketli görüntüler çekilecek" gibi birşey desem nasıl olur mesela? Tam anlayamadığımdan soruyorum 😉
Bir de "proje takvimi"ni ne yapacağımı düşünüyorum..Birşeyler yazıp göndereceğim..Çok sıkı bir durum yoktur herhalde değil mi? yani illa söylediğim tarihlerde çekmem-filmi tamamlamam vs. gerekiyor mu? Gerçi filmi Kasım sonu gibi teslim ettik demişsiniz, zaten filmi yazın çekip kurgusuyla falan en fazla birkaç haftada bitiririm 🙂
İyi günler..
"Proje Uygulama Yöntemi" benim başvurumda yoktu ama ne olduğunu tahmin edebiliyorum. Kültür bakanlığı birkaç destek şeklini tekbir formda birleştirme alışkanlığında olduğundan bu tarz sorunlar hep çıkıyor. Bence anlamak istedikleri projeniz için nasıl bir çekim tekniği kullanacağınız. Mesela animasyon için başvuracaksanız bu bölüme 3d bilgisayar canlandırması ya da stopmotion tekniği gibi şeyler yazabilirsiniz. Kurmaca filmler için durum biraz acaip oluyor tabii. Önerdiğiniz gibi bir cümle yazabilirsiniz isterseniz ama ben bu üslubu pek tavsiye etmem. Adamların aptalca sordukları soruları yüzlerine vurmamakta fayda var. Benim tavrım doldurulan her belge için büyük bir ciddiyet ve samimiyetle yapmak istediklerimi anlatmak oldu. Aynı şekilde kurmaca bir film için örneğin dinamik kamera hareketleri kullanmak istediğinizi, bunun sebeplerini çok da uzatmadan anlatabilirsiniz.
Proje takvimi konusuna gelince tabii ki bakanlığa verdiğiniz her dökümana harfiyen uymak zorunda değilsiniz. İstenen dökümanlardaki (özellikle amatör projeler için) amaç başvuran kişinin projesini ne kadar ciddiye aldığını görmek ve bu kişinin gerekleştireceği projeyle bir kamuoyu yaratıp yaratamayacağını anlamak aslında. Kültür Bakanlığının bu desteklerden beklentisi sinema sanatının gelişmesine katkıda bulunmaktan çok kültürel tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunmak aslında. Desteklenen bir film ne kadar çok yabancı festivalde gösterilirse o kadar çok memnun oluyor bakanlık. Bu durum sizin daha sonraki destek başvurularınızda da önemli bir rol oynuyor ister istemez...
Umarım anlattıklarımın bir faydası olur, kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim başından beri verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı...(Dün dosyaları göndermiştim, son mesajınızı yeni okudum 😉 )
Uygulama yöntemi bölümüne de uygun olabilecek birkaç şey yazdım..
Hımm o yabancı festival fikri de aklımda bulunsun..Festival katılımlarına daha çok önem verebilirim..
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...
İyi günler..
birde yaptığın bir filmi satmak için 8 adet VHS kopya gerekiyorya deli oluyorum.Hep VHS ile çalışıyorlar....
ESKİŞEHİR
Birazcık geç oldu ama umarım okuyup bana yardımcı olabilirsiniz. Bende kısa film desteğine başvurmak istiyorum fakat Yapımcı ve yönetmen arasında yapılmış protokol kısmını çözemedim. yapımcı resmi olarak olmadığı için nasıl yapıcaz.
Ben formdaki yapımcı bölümünü boş bırakmıştım. Sadece yönetmen kısımlarını doldurmuştum. 😉
Arkadaşlar başvurular geçen sene 1-22 şubat arası olmuş. Acaba gene aynı dönemde mi olur geçtiğimiz yıllarda da bu tarihlerde mi olmuştu bir bilginiz var mı? Bir de senede 2 kere oluyor galiba. Geçtiğimiz birkaç ayda başvuru oldu mu? Teşekkürler şimdiden cevaplar için.
Başvurular 22 aralıkta başladı.
kısa film başvurularından bahsediyorum uzun metraj değil.
edit
Bu yılki başvurular hakkında kafama takılan bir kaç şeyi sormak istiyorum.
Proje ekibi ve referansları diye bir kısım geçiyor. Amatör başvuru diye geçen ibarede referans belirtilmesi kafama takıldı. Neye göre referans kime göre referans.