Forum

Gerilla Film Yapımı...
 

Gerilla Film Yapımı / Patreon Hesabı

21 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
4,296 Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Biliyorsunuz burada yoğun bir çabayla eğitim videoları hazırlamayı sürdürüyorum.
Haftada 2 video hazırlıyorum. Bu işlerin arkasında bir pazarlama mantığından ziyade bir gönüllü herkesin gücünün yettiği kadar mantığının olması gerektiğini düşünüyorum. Çok ümitli olmasam da bu yola bir öncü olarak atıldım. Video izlenme sayıları arttığı taktirde zaten buna gerek kalmayacak, ama böyle bir artış ne zaman olur, olur mu, emin değilim.

Özetle, aylık yapacağınız cüzzi bağışlar, hem benim şevkimi çoğaltacak, hem de kısmen daha cesur bir maliyetle bu işe sarılmama neden olacak. Bilenler biliyor, yakın zamanda Almanya'ya gidiyorum ve orada hiçbir gelirim olmayacak ilk etapta. O nedenle bu videoları sürdürebilmek, çeşitlendirebilmek için ortaya çıkacak maliyeti karşılayabileceğim bir gelir olmayacak. Biraz da bundan kaynaklı bir talep bu. Uzun vadede ise işlerin yoluna girmesini ve aldığımı misliyle vermenin yollarını arayacağım.

https://www.patreon.com/fkonuslu/overview

 
Gönderildi : 17/05/2018 2:45 pm
(@mimfilm)
Gönderi: 0
 

KEzzAP Konuyu anlayamadım: Hem bu kanal için, hem de dün bahsi geçen düşünce aşamasındaki kanal için ayrı ayrı mı bağış talebi düzenliyorsun. Yoksa bu ikisi birleşik mi olacak. Yapılacak tüm işlerin tek çatı altında olmasını tercih ederim. Selamlar

ben kuzeyemir

 
Gönderildi : 18/05/2018 3:08 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Dün bahsettiğim bir proje, henüz ortada bir şey yok, sadece bir nabız yoklaması yapmam istenmişti onu yaptım.

Bu ise benim şahsi projem ve kanalım. Üç yıldır yaptığım, şimdi ise biraz daha geliştirmek istediğim bir kanal.O yüzden de bu yola girdim. İkisi benzer zamanlara denk gelince birbiriyle karıştı gibi oldu. Ama birbirlerinden bağımsız şeyler. Bu kanal 3 yıldır var.

Diğeri dediğim gibi nabız yoklamaydı ve gerçekleşirse zaten haberiniz olacaktır, şimdilik ortada bir şey gözükmüyor onunla ilgili.

Ortada net bir şey olmadığı için de uzun vadeyle ilgili konuşamıyorum tabi, ama benim kanalım devam edecek.
Olabildiğince de geliştirmeye çalışacağım.

 
Gönderildi : 18/05/2018 4:13 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Tahmin ettiğim gibi oldu. 2 haftalık bir süreçte yalnızca 3 kişi destek oldu. Daha fazla da artacağını sanmıyorum.

O nedenle bu sistemi iptal etmeyi düşünüyorum.
Ancak 20-30 kişilik bir destek olsaydı, çok daha iyi bir seviyeye getirebilirdim diye düşünüyorum.
Ama şaşırmadım. Bunu da sitem olarak algılamasın kimse. Çünkü biliyorum ben bunu. Bizim ülkede mevzu böyle.

 
Gönderildi : 31/05/2018 8:01 pm
(@paul-newman)
Gönderi: 68
 

YouTube profilinizde Patreon hesabınızı tanıtmamışsınız. Foruma pek uğramayanlar görememiştir. Kanalda tanıtırsanız zamanla artabilir bence.

 
Gönderildi : 31/05/2018 8:24 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Tanıtıyorum aslında videolarda ama, bilemedim.

 
Gönderildi : 31/05/2018 11:12 pm
(@mimfilm)
Gönderi: 0
 

Böyle kalsın bence. Akmasa da damlar. Zaman içinde belki biraz da değişir durum.

ben kuzeyemir

 
Gönderildi : 01/06/2018 12:31 am
(@spidervis)
Gönderi: 0
Admin
 

Bence de kalsın. 2 hafta çok kısa bir süre. Zaten bu işler hep kuruş kuruş birikiyor. Yeterli abone ve izlenme olduğunda da öyle damlayacak. Cover videoları yapıp yayınlayan vokalistler biliyorum. Onlar da patreon kullanıyorlar ve sadece ek gelir gibi görüyorlar orayı.

 
Gönderildi : 01/06/2018 1:19 am
(@msaricay)
Gönderi: 0
 

çok dar alanda kalıyorsun bence..okadar emek var bu işin üzerinden bişeyler kazanmak hakkın.
1.kendini ortaya çıkar biraz videolarda kendi görüntün ekranın kenarında görünsün.
2.konuşma konusunda biraz tutuksun daha içinden geçenleri konuş. tv spikeri havasından bir konuşma tarzın var.
3.ingilizce alt yazı koyup video ön izleme resimlerini cancanlı birşeyler yapabilirsin yabancılar bile izlesin. global bak sadece foruma bağlı kalma
4.tweeter instagram facebook sayfalarında oluşturup devamlı PR çalışması yap.mesela Alanın Sinema ise Sinema hakkında Söyleşi,Eleştiri,Röportaj,Sektorden kişilerle bir çok farklı projeler üretip içerik olarak sunabilirsin..sadece film yapım odaklanma..Her hafta vizyondaki filmlere giderek izledigin filmi detaylıca eleştirebilirsin.bu güzel bir PR çalışması olabilir. sonuçda Fiilm adlarının çok aranan kelimeler oldugunu biliyoruz.

biliyorum amacın youtuber olmak degil fakat youtube izlenme ve video sayısını artırmaya odaklan.bagışlardan devamında gelir zaten.2 hafta çok az süre insanlar kaç kaç kanal açıp kapatıyor.vazgeçme

 
Gönderildi : 01/06/2018 2:19 am
(@reznovrun)
Gönderi: 0
 

Ben bu youtube işleriyle iyi kötü uğraşıyorum. Çok çok hızlı geri dönüş umduğunu söyleyebilirim. Konsol üssü çok sık ve daha çok alıcısı olan (oyun) konusunda üretiyor ve bir asgari ücreti geçtiklerini söylemişlerdi patreon ile. Yine Teknoseyir yıllardır video üretiyor ancak bu yıl abonelik sistemi getirebildi.

İlk önce bir kitle tutman lazım, henüz kitleyi tutabilmiş değilken bunun geri dönüşünü beklemek çok zor. Kaldı ki bizim ilgi duyduğumuz bu alanın içeriğini tüketecek olan insan sayısı kısıtlı. Daha önce denenmiş kısa film kanallarının halini bir araştır. Bunu kıran sadece İFA oldu onun da ulaşabileceği yer bu kadar.

Kısacası patreondan bir şeyler gelmesi için kanalının en az İFA'nın izlenme oranlarında olması gerek.

 
Gönderildi : 01/06/2018 9:20 am
(@halostendap)
Gönderi: 0
 

sosyal medyadan çok hızlı dönüş beklememek lazım diye biliyorum ben de arkadaşların yazdığı gibi.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 01/06/2018 1:42 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Öneriler için çok teşekkürler arkadaşlar.
Çok haklısınız.
Sadece şunu bilmenizi isterim, geçimimi buradan sağlamak derdinde değilim. Yakında yurtdışına çıkıyorum ve bir süre işsiz olacağım, ne kadar o süre bilmiyorum, bu süre zarfında da kanalda yapmak istediğim diğer şeyleri yapabilmek için elimde en azından aylık 20 - 30 dolara yakın bir para olursa, onu doğrudan denemek istediğim yazılımlara harcayabilirim. Tabi fazlası olursa ekipmanlara da bütçe kalabilir. Dediginiz gibi belki de gerçekten erken davranıyorum. Bunu düşüneceğim.

İfa meselesinde haklısın reznovrun. Ama benim o seviyeye ulaşabilmem çok zor ki zaten çok farklı olduğunu düşünüyorum formatların. Neticede ifanin esas amacı okula müşteri çekmek bunun için de daha kapsayıcı bir dilleri var, ve enerjileri, sosyal sermayeleri ve imkanları da var. Ben ise bir akademinin öğretebileceğinin yüzde onunu öğretebilsem bile bunu bedava yapmayı denemek istiyorum ilk etapta.Ve esas yaptığım şey öğretmekten öte cesaret vermek gibi geliyor bana. Korkup çekinene yapılabıleceğini göstermek, ve bunun için öğrenmesi gereken şeylere yön vermek. Daha önce paralı da yaptım bu eğitimi Ankara'da. Ama sanki daha doğrusu bu. Bilgi ve tecrübeyi parayla sattığımız değil de bir zincir halinde örgütleyebilecegimiz bir çağa gidiyoruz sanki. Bu yüzden bir kişiden 10.000 almak yerine 10.000 kişiden 1 lira almak daha zor, ama daha geleceğin sistemi ve bence daha etik.

Öte yandan burada temel sıkıntı youtube'tan kaynaklanıyor. Youtube bir anda küçük üreticinin önüne büyük bir engel koydu ve esas amacına çok zarar verdi. Bu konuyla ilgili Casey Neistat'ın videosu var ki adamın öyle bir derdi de yok aslında, sadece az para kazanıyoruz gibi bir derdi olabilir:

Youtube'u değerli yapan ünlü olmayan insanların kendi içeriklerini üretebilecekleri, çok dar, ve niche diyebileceğimiz az ama öz izleneni olan kanalların da destekleneceği bir alan olmasıydı. Fakat şu an koyduğu 4000 saat engeli, iki şeye zorluyor. 1) Ünlü ve konvansiyonel medyayı kendi içine çekmek. Bir ünlü youtube kanalı açtığında hemen ulaşıyor gerekli sayıya. Bu youtube için garantili içerik demek. Reklamı botlar belirlediği için bazen reklam firmasının hoşlanmayacağı bir içeriğe de reklam giriyor, o da sorunlara neden oluyor. Zaten bu sistemin getirilmesinin temel sebebi bu. Ama youtube en nihayetinde konvansiyonel medya gibi olacaksa farkı ne olacak? Yine paranın çoğu acun'a giderse, benden kesilen para acun'u çekmeye harcanırsa, bunun alternatifi yaratıldığı an kaçar insanlar oraya. (Twitch mesela Casey Neistat'ın dediği gibi) 2) Çok ana akım işler yaparak ünlü olacaksın. Ki ünlü youtuber bebeleri biliyoruz. İçeriksiz boş beleş videolar.

Burada İFA gibi ne bileyim Barış Özcan gibi, içerik-izlenebilirlik dengesini iyi tutturabilmeyi başarmış olanları tenzih ediyorum, çok başarılı ve örnek alınacak bir şey olarak görüyorum. Zaten onlar benden daha fazla kazanabilirler, hiçbir sıkıntı yok, zira kulvar ve amaçlar farklı. Ama Youtube özellikle son dönemde artan ve her hafta videolarımı düzenli izleyip, beğenen, yorum yapan, çok teşekkür eden arkadaşları bir nebze daha mutlu ve bilgi sahibi edebilmemin önüne geçiyorsa yeni sistemiyle, bu sorun yaratır.

Tabi burada söylediğiniz eksiklikleri tabii ki var kanalın.
Kendimi geliştiriyorum, daha da iyi olmaya çabalıyorum ama çok eksikler var.
Esasında bu kanalı ingilizce'ye de dönüştürebilirim. Böyle bir niyetim de vardı gerçekten.
İngilizce altyazı da aklımda, ama çok altyazı okuduklarını sanmıyorum o nedenle endişeliyim.
İngilizce içerik, Türkçe altyazı bir tercih olabilir bazı videolar için özellikle, ama emin değilim.
Benim motivasyonum Türkiye. Yukarıdakinin neden olacağı enerjiyi Türkiye'nin genç, cesaret edemeyen sinemacılarına aşılamak isterim. Çünkü her şeyden önce ben bir eğitimciyim. Esas işim bu. Akademisyenim.
Derdim de kendim film yapabilmenin ötesinde, bir dayanışmacı film ağı kurmak senelerdir. Yani bunun hadi film çekiyoruz siz de gelin destek olundan ziyade, bakın biz bir film çektik, bakın biz de çektik diyen tarafları kaynaştırarak olabileceğini düşünüyorum. Önce ürün, sonra ilişki geliyor. Bu piyasada herkes birbirinden iş kaçırırken birlikte bir şeyler yapmak isteyen insanların kesişim noktası olabilir miyim acaba diye düşünüyorum.

Daha çok yazarım bu konuyla ilgili. Neyse ki bana gerekli cesareti verdiniz.
Teşekkür ederim, bir süre daha tutacağım bunu. Youtube izlenmelerim de artıyor. Tahminim bu şekilde devam ederse. 5 ay sonra kanalım monetization incelemesine alınacak 4000 saat izlenmenin ardından. Tabi o aşamayı hiç bilmiyorum. Reklam izlenmeleri ne kadar getiriyor, kazandırıyor. Belki o zamana kadar da işim olur yeniden ve para kazanmaya başlarım, umarım da bu sinema alanından kazanacağım bir para olur. Eğer bir de öyle olursa, zaten o zaman izleyin kanalı. Size her çekim aşamasını, işin kamera arkasını canlı canlı anlatacağım çok daha içerikli bir kanal olacak.

Sonuna kadar okudunuz, şirinleri görebileceksiniz. 🙂

 
Gönderildi : 01/06/2018 2:42 pm
(@factotum)
Gönderi: 27
 

Zihnine sağlık KEzzAP Youtube'un evrilmesini çok temiz okumuşsun. İçerik üretirken ki etik+ego kaynaklı gelgitlerini de çok iyi anlayabiliyorum. Bu biraz hayat mücadelesine benziyor aslında. Yazdıklarını okuduktan sonra kendime ulan para vermiyorsun da, neden yorum yazmıyorsun diye sordum. Ve Youtube'un algoritmasında like ve yorumun çok önemli olduğunu biliyorum.

Kendimde dahil bütün arkadaşları videolara yorum yazmaya davet ediyorum. Hatta şimdi 4 5 tane yazacağım.

Gelgit kısmına gelecek olursak eğer, bu mecra içeriğin pornografize etmek zorunda olunduğu bir mecra. Jump-cut, doğallık bilmem ne gibi rönt hazzı veren, ilgiyi üzerinde tutan oyunlara girilmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde bilgiyi gerçekten edinmek isteyen bile gözüyle sağ taraftaki videolara bakıp, daha rafine veren var mı acaba? diye düşünmeye itiyor kendini. Tekrar-tekrar bu olaydan hayatını geçindirmek istemediğini söylemişsin. Fakat geçindirsen, ekipmanlarını alabilsen güzel olmaz mı? Bence kendinle uzlaşırsan olmayacak iş de değil. Hazır yapıyorken en olurunu yapın diyen sen oluyorsun genelde. Bence sen de tam da şu an en olurunu yapmalısın. Ben de nacizane birkaç fikri paylamşmak istiyorum.

1- Kadir Köymen gibi ulaşılabilinecek isimlerle, Skype üzerinden podcast tadında film, ekipman, teknik ve innovasyon üzerine daha sıkı daha rafine sohbetler yapılabilir.
2- Mini belgeseller çekilip (misal: cep hikayeleri kanalı) bütün sürecini vloglaştırıp(bir study case gibi), işte şu hareketi şu tekniği kullanarak yaptık, ışığı şuraya koymamız abimizin hikayesiyle örtüştü gibi kağıtta başlayıp ekranda son bulan film yolculuğunun tüm adımları paylaşılabilinir. Bu şekilde hem film yapmak isteyenleri hem de belgesel seyircilerini kitlene entegre etme imkanın olur.

Çok değerli bilgiler veriyorsun ve kitle tutmak için yapman gereken ilk şeyin içeriği konsantreleştirmen olduğunu düşünüyorum.

Umarım dilediğinden daha da iyi yerlere gelir kanal.

 
Gönderildi : 01/06/2018 6:20 pm
(@sadevatandas)
Gönderi: 57
 

Konu hakkında yazılıp söylenebilecek pek çok şey var ama çoğu söylendiği için tekrara girmeyeceğim. Ancak bir şeyi hatırlatmak isterim: Adından da anlaşılabileceği gibi "gerilla" filmcilik konvansiyonel ve büyük bir güce karşı (mesela TV, dağıtım tekelleri vb.) yerel, küçük ama daima hareketli olan bir sinemasal direniş formunun adı. Nasıl ki kaliteli bir bağımsız yapımın kendine hiç bir TV'de yer bulamaması kimseye şaşırtıcı gelmiyorsa bir TV kanalına kıyasla çok daha büyük bir teknokaptalizm mecrası olan YOUTUBE'da var olmaya çalışmanın zor olmasına da -hatta belki imkansız!- şaşmamak gerekir.

Elbette üretkenliği sürdürmenin sayısız maddi zorlukları var ama hedef gerilla filmcilikse "eşyanın doğası" gereği ilk başta etki gücünün ve desteğin sınırlı olması çok doğal. O sebeble Kezzabın "destek miktarından ziyade destek veren kişi sayısının fazlalığı" yaklaşımını felsefi açıdan hoş ama pratik olarak gerçekliğe uzak buluyorum. Bu yüzden yola çıkarken önemli olanın ilk etapta kaç kişinin destek verdiği değil destek verenlerin gerçekte ne kadar omuz verdiği olduğunu düşünüyorum. Ortada bir yol haritası varsa başka izleyenler de zaten bir şekilde çıkar gelir.

Ahkam kesmiş olmayayım eline sağlık Kezzab ama biraz dayan ve içeriği biraz daha çeşitlendirmeyi başar gerisi bir şekilde gelecektir.

"Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın." Jacues Tati

 
Gönderildi : 01/06/2018 8:16 pm
(@factotum)
Gönderi: 27
 

sade vatandas otonomist bir bakış açısının gerilla olmakla tezat olabileceğini düşünmüyorum. Bu idealist yorumunun haddinden yıkıcı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta formlar, forumlarda yıkılmak için değil midir? İmkansıza yakın dediğin bakış açısı bu jenerasyonda üzücüden, demotive ediciden ziyade gülünç artık. Sonuçta kübalı devrimciler de kapitalizmin karşısında bacak bacak üzerine atıp puro içmişliği var. Bunun eksik ve gereksiz bir demotivasyon olduğunu düşünüyorum.

 
Gönderildi : 02/06/2018 6:06 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: