Forum

550 D BATARYA

16 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
3,405 Görüntüleme
(@folkmuzik)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Arkadaşlar bu hafta sonu bir çekim için yedek bir bataryaya ihtiyacım var. Bu konuda yardımcı olacak arkadaş var mı acaba. Ya da 550 D nin yan sanayi ucuz fiyatlı alternatif bataryaları piyasada varmı. Yardımcı olursanız sevinirim...

Gönderildi : 13/06/2011 6:24 am
(@folkmuzik)
Başlığı açan

İnternete bakınca birsürü LP-E8 batarya gördüm.yan sanayii ve fiyatları 20 ile 35 arası değişiyor. Bunlardan herhangi bir marka kullanan varmı aranızda ya da bunların hepsi aynımıdır ?

Gönderildi : 13/06/2011 6:44 am
(@fulgura)

Yan sanayilerde iş biraz şansa bağlı. Oldukça iyi olanları da var, kısa zamanda yolda bırakanı da. Bu nedenle fazladan yedekli ve şarj alternatifli olmadan ciddi işe girmeyin derim. Çin malı bataryalarda üzerlerinde yazan değerler çoğu zaman tutmuyor. Oriinalle beraber aldığım yan sanayinin şarj cihazına tam oturmadığını 1. günde farkettim. Yani oyuğa girip tık ettikten sonra aleti ters çevirince düşüyor. Orijinalde bu sorun yoko. Aldığım başka bir bataryanın da zamanla resmen şiştiğine ve Nikon makinama zorla girip zorla çıktığına tanık oldum. Hep makinanın yanında sert cımbız bulunduruyorum çünkü o bataryayı takmak zorunda kalınca çıkarmam elle imkansız. Bu bataryayı alırken de piyasadaki en güçlü olanını seçmiştim hem de. Fiziksel olarak göbek saldı.

550/600D bataryaları dediğiniz gibi 20 tlden başlıyor ama ben olsam birden fazla yani en az 2 tane alırdım. Hatta grip alıp şarjlı AA pil bulundurmak en iyisi. Bir de güneş enerjili şarj cihazı olunca sorun çözülür. Orijinal Canonda kalite sorunu olmaz ama ona vereceğiniz parayla grip+AA+solar charge ile uzun vadede kara bile geçip şarjsız kalma endişenizden kurtulursunuz. Bunun dışında yan sanayinin markası falan olmaz. Hepsinde LP-E8 dengi vb yazar.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 13/06/2011 7:12 am
(@anilcagin)

phottix marka yan sanayi batarya ve grip kullanıyorum çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım. Ama yan sanayi bataryalarda çip yok bu nedenle bataryanın durumunu makine üzerinden göremiyorsunuz.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 13/06/2011 1:55 pm
(@homeros)

B&H'te 49 dolara satılıyormuş. Yani yazık, 15 dolar daha az vereceğim diye yazık etme makineye.

Gönderildi : 13/06/2011 2:06 pm
(@fulgura)

Yalnız yanlış görmediysem B&H Türkiye'ye kargo için 53 dolar istiyor üstüne. Gidip gelen varsa elden aldırabilirsiniz elbette.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 13/06/2011 3:43 pm
(@karatasa)

phottix marka yan sanayi batarya ve grip kullanıyorum çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım.
+1

Gönderildi : 13/06/2011 4:08 pm
(@oguzcicek)

phottix bende kullanıyorum öneririm

Kiralık 550d + 2 lens + 2 tripot + 3 yedek batarya sadece 50 lira
Detaylar http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?t=8806" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 14/06/2011 1:41 am
(@folkmuzik)
Başlığı açan

Teşekkürler arkadaşlar önerdiğiniz markaya bakıcam. Sirkecide vardır herhalde.

Gönderildi : 14/06/2011 1:44 am
(@anilcagin)

ben tanesini 10 dolara getirttim 😀

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 14/06/2011 3:02 am
(@fulgura)

Az önce bir konser kaydından döndüm. Sanki kör gözüne parmağım dercesine bu kadar lafın üstüne orijinal Canon batarya 2-3 dak içerisinde tam doludan kırmızı-boş haline geliverdi ve işin ortasında inanılmaz zor duruma düşürdü beni. Son derece ironik bir biçimde Çin malı yedek işi tamamlattı şükür. Daha önce hiçbir orijinal batarya bu kadar erken ve bu kadar ciddi bir sorun yaratmamıştı. Büyük olasılıkla geceden yapılan şarjla ya da şarjın hesaplamasıyla ilgili bir sorun oldu makinede. Yine de artık yanımızda 2 yedek olmadan gezmemeli.

Gönderildi : 14/06/2011 3:50 am
(@folkmuzik)
Başlığı açan

Biraz önce gittigidiyordan 2 adet phottix titan LP-E8 aldım. Herhalde 2 gün içerisinde elime geçer. Tanesi 39.90 tl. Almak isteyen olursa aynı kişide 6 adet daha var. Bilginize...

Gönderildi : 14/06/2011 4:51 am
(@folkmuzik)
Başlığı açan

Pillerim bugün geldi. Denedim çalışıyorlar...Bundan sonra şarj bitti bitecek diye sorun yaşamam herhalde...

Gönderildi : 16/06/2011 4:08 am
(@fulgura)

Piller 1400 MaH mi?

Gönderildi : 16/06/2011 4:51 am
(@folkmuzik)
Başlığı açan

Evet phottix titan 7.4V 1400mAh

Gönderildi : 17/06/2011 5:30 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: