Forum

Yeni Kamera Tavsiyesi ( 700D+Lens mi - 70D mi ? )

13 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
3,308 Görüntüleme
(@lethaldoze)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Elimde kullandığım Panasonic G3 makinamı satıyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 1831/detay
2000-2500 tl gibi bir bütçe çıkıyor.
Tascam Dr-60 ve NTG-2 Cihazlarım var ses için.
Hem fotoğraf hem de film çekmek için makina almak istiyorum.
İlk olarak 1250 tl ye 700d almayı düşündüm ve geriye kalan ile lens almayı düşündüm.
Sonra 2250 tl ye 70d buldum yine sıfır (0). Videoda da ML ile 700d den daha yüksek bitrate alırım, hemde fotoğrafta da daha başarılı olur diye düşündüm.
Bütçemi denkleştirirsem Canon 70D almayı düşünüyorum. Ancak bu sefer lens için biraz bekleyeceğim. 18-55 ile idare ederim bir süre.
(Yukarıdaki bilgiler tamamen tahminim, yanlışda olabilir.)
Size sormak istediğim, ne kadar mantıklı bir hareket olur.
1. seçenek : 700d almak ve geriye kalan 1000 tl civarı bir meblaya 24-105 f4 L gibi (bilmiyorum nasıl olur ) vs bir lens almak
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... pasif-ilan
2. seçenek : 70D almak ve 18-55 ile idare edip daha sonra 17-50 f 2.8 vb lens almak.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 414/detay/
(Lensleri 2. el olarak düşünüyorum.)
Gönlümde 70D var tabi ama size sormak istedim. Nasıl yapmalı.

Edit: 760D içinde video da iyi olduğu söyleniyor 70D den. Videoda zoom ve HDR video çekmesi vs. İşlemcisinin digic6 olması (70d digic 5+) Fiyatları çok yakın iki makinanın.

“Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın.”

Jacques Tati

Gönderildi : 22/07/2015 11:28 pm
(@kezzap)
Admin

2. seçenek çünkü ilk bahsettiğin lensin fstop değeri çok yüksek.

Gönderildi : 23/07/2015 2:03 pm
(@lethaldoze)
Başlığı açan

2. seçenek çünkü ilk bahsettiğin lensin fstop değeri çok yüksek.
Lensleri zaten biraz genel yazdım pek emin değilim. Ama 70d videoda 700d den iyi olacaksa 70d alıp ilerde lense bütçe ayırırım.

Jacques Tati

Gönderildi : 23/07/2015 7:10 pm
(@kezzap)
Admin

Bildiğim kadarıyla çok büyük farklılıklar yaratmaz video konusunda ama magic lantern ile 70D sanıyorum raw HD görüntüye yakın bir şeyler çekebiliyor, kaç saniye kayıt yapabiliyor emin değilim ama çok uzun süre olacağını sanmam. Raw çekme gibi bir derdiniz yoksa, 700D+iyi bir lens tercih edin derim ben.

Gönderildi : 23/07/2015 7:31 pm
(@mcfly)

Ben olsam ve raw çekmeyecek olsam, en ucuz canon makineyi alırdım. 550D ile 760D arasında kayda değer bir video kalitesi farkı olduğunu zannetmiyorum. Kameraya daha büyük bütçe ayırsaydım da full frame canon alırdım.

"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."

Gönderildi : 23/07/2015 9:02 pm
(@lethaldoze)
Başlığı açan

Raw çekeceğimi bende sanmıyorum ama 70d, Magic lantern ile daha yüksek bitrateye çıkar diye düşünüyorum. Artı olarak fotoğrafta da fark olmaz mı?

Jacques Tati

Gönderildi : 23/07/2015 9:40 pm
(@kezzap)
Admin

Ben birkaç bir şey izledim. Okudum bu konuyla ilgili sana yardımcı olabilmek için. Sonra fiyatlara baktım. Bence 700D üstüne alacağın bir lens ile daha iyi bir yatırım olacak gibi duruyor, çünkü lens kalıcı kamera gidici diye düşünebiliriz. Yani ben HD çeken bir kameraya bir kişinin 2000 TL'den fazla para vermesini artık çok anlamlı bulmuyorum ML performansı çok büyük fark yaratmıyorsa.

Gönderildi : 23/07/2015 10:31 pm
(@lethaldoze)
Başlığı açan

Ben birkaç bir şey izledim. Okudum bu konuyla ilgili sana yardımcı olabilmek için. Sonra fiyatlara baktım. Bence 700D üstüne alacağın bir lens ile daha iyi bir yatırım olacak gibi duruyor, çünkü lens kalıcı kamera gidici diye düşünebiliriz. Yani ben HD çeken bir kameraya bir kişinin 2000 TL'den fazla para vermesini artık çok anlamlı bulmuyorum ML performansı çok büyük fark yaratmıyorsa.
Gerçekten teşekkür ederim ilgine. Benimde emin olamadığım kısım Magic lantern ile 70d ne kadar bitrate artırıyor, 700d ne kadar.
Araştırdım ama bulamadım. Yabancı dil de olmayınca hiç bulamadım.
Birde sadece video değil, fotoğraf içinde 70d düşündüm ama tabi mantıklı olanı yapmak lazım.

Jacques Tati

Gönderildi : 24/07/2015 12:47 am
(@mcfly)

ML ile bitrate'in maximum değeri x3.0 oluyor bildiğim kadarıyla, bu da 150mbps civarına denk geliyor. Ses kaydını da kameradan bağımsız yapacağınızı tahmin ediyorum. Şu durumda sizin için 70D veya 700D seçiminde bitrate değeri kriter olmamalı. Çünkü sandisk ultra 40mb/s kart ile ses kaydını açmadan 550D (bizzat kendim de denedim) x3.0 bitrate'e çıkabiliyor (ses kaydıyla maximum x1.4). 700D'nin bile önbelleği 550D'nin 2 katı olduğuna göre, 70D ve 700D ikisi birden sorun çıkmadan maximum bitrate değerine gelir diye tahmin ediyorum.

Gönderildi : 24/07/2015 2:31 am
(@lethaldoze)
Başlığı açan

150mbps çok iyi değermiş. Birde bu buffer denen tampon bellekle alakalı galiba. Acaba nereden öğrenebilirz 700d de buffer ne kadar 70d de ne kadar.

Jacques Tati

Gönderildi : 24/07/2015 2:58 am
(@kezzap)
Admin
(@mcfly)

150mbps çok iyi değermiş. Birde bu buffer denen tampon bellekle alakalı galiba. Acaba nereden öğrenebilirz 700d de buffer ne kadar 70d de ne kadar.
Hem buffer ile alakalı hem kart yazım hızı ile alakalı.

700D şurada var:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... teGc#gid=5

70D için de aşağıdaki raw videoya ve yorumlara göre o da 700D civarında önbellek ve kart yazım hızına sahip (daha yüksek de olabilir):
https://vimeo.com/125681593

Gönderildi : 24/07/2015 11:51 am
(@lethaldoze)
Başlığı açan

Hala karar veremedim. Elimdekileri çıkarana kadar ölçüp biçeyim. Bakalım hangisi ağır basacak.

Jacques Tati

Gönderildi : 25/07/2015 12:25 am
Paylaş: