Forum

Sonunda.. 550d

14 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
4,690 Görüntüleme
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Merhaba arkadaşlar,
Sonunda 550d + ef 50mm 1-4 ve sandics 16gb 45 (ya da 90) aldım. Böyle ufaktan bir giriş yapmak istedim en az 2 sene 550d yi kullanmak istiyorum çünkü çok fazla amatörüm. Lens hakkında ne düşündüğünüzü merak ettiğim için bu başlığı açma gereği duydum. Açaba yanlış seçim mi yapmışım? Bana hep 50mm 1-8 mutlaka al derlerdi. pek çok şeyde kullanırsın. Ben 1-4 aldım. Hata etmemişimdir umarım, bu lensi pek çok yerde kullana bilirim herhalde. Birde adobe photoshop ve video tasarım programları gerekiyor tabi. Onları Türkiye'de nereden bula bilirim?

Gönderildi : 26/05/2012 6:36 pm
(@fulgura)

1-4'ten kastınız sanırım f/1.4. O zaman 1.8'den daha iyi bir ürün almışsınız ve zaten elinizde de 1.8 olmuş oluyor. Güle güle kullanın. Adobe ürünlerini internet üzerinden de edinebilirsiniz. Web sitesinden sizi yönlendirecektir.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 26/05/2012 7:39 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Başlığı açan

1-4'ten kastınız sanırım f/1.4. O zaman 1.8'den daha iyi bir ürün almışsınız ve zaten elinizde de 1.8 olmuş oluyor. Güle güle kullanın. Adobe ürünlerini internet üzerinden de edinebilirsiniz. Web sitesinden sizi yönlendirecektir.
Evet sevgili Fulgara 1-4 ten kastım f değeridir. Yine senden bir cevap almak güzeldir. Sağolasın..

Gönderildi : 26/05/2012 9:05 pm
(@fastclick)

Açıkçası 1.8 ve 1.4 arasında bende çok ikileme düşüyorum. 1.4 ışık duyarlılığı açısından tartışılmaz daha iyi tabiki ancak "amatör" ve "yeni" bir kameraman için 1.4 lens ile odak kaçırma sorunu daha mı fazla olur diye düşünmeden de edemiyorum. Ne derece farklı olur ya da ne kadar daha zor olur bilmediğimden bir tercih yapmak ta zor geliyor. Kullanan ve farkını hisseden arkadaşların önerilerini ve tavsiyelerini bilmek isterdim.

Gönderildi : 26/05/2012 10:16 pm
(@fulgura)

Bence ilk defa alacaksanız yani daha almamış durumdaysanız özellikle 1.4 almanıza gerek yok. 1.8 işinizi büyük ölçüde görür. 1.4 ışığın çok düşük olduğu ortamlarda hayat kurtarıyor ama aradaki fark ve potansiyel odaklama sorunları alışık olmayanların başına ek dert açabilir. Ayrıca 1.4 açıklığında netlik de azaldığı için zaten her zaman tercih edilmeyecektir. Aldıysanız olaya iyi tarafından bakın ve kullanın. Almadıysanız yine iyi tarafından bakın ve 1.8 alın ve fark ile başka bir lens daha alın.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 26/05/2012 10:31 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Başlığı açan

Bence ilk defa alacaksanız yani daha almamış durumdaysanız özellikle 1.4 almanıza gerek yok. 1.8 işinizi büyük ölçüde görür. 1.4 ışığın çok düşük olduğu ortamlarda hayat kurtarıyor ama aradaki fark ve potansiyel odaklama sorunları alışık olmayanların başına ek dert açabilir. Ayrıca 1.4 açıklığında netlik de azaldığı için zaten her zaman tercih edilmeyecektir. Aldıysanız olaya iyi tarafından bakın ve kullanın. Almadıysanız yine iyi tarafından bakın ve 1.8 alın ve fark ile başka bir lens daha alın.
Evet 1.4 alındı ancak henüz elime geçmiş değil (makina Hollanda'dan alındı)
Öyle sanıyorum ki değiştirme imkanımız var çünkü media markt dan aldık. lensin fiyatı 295 euro idi.

acaba 1.8 in fiyatı ne ola bilir sizce? şu an ki lensi pahalı mı almışız? Ve son olarak bunu verir 1.8 alırsam üzerinde kalan parayla hangi lensi ala bilirim?

Gönderildi : 26/05/2012 10:37 pm
(@fulgura)

Lensi aldıysanız hayırlı olsun ve gülegüle kullanın. Türkiye ya da Hollanda'daki fiyat konusunda bilgili değilim ama dünyada genelde Canon EF 50mm f/1.4 350 ila 380 dolar arasında ve 1.8 II de 100 ila 110 dolar arasında bulunuyor. Bu fiyat farkını görünce elbette tekrar düşünüyor insan. Amatör filmcilik için ve kamera kullanımında deneyimi yüksek olmayan kişiler için 1.4 bana fazla geliyor. Bunun yerine üzerine biraz daha koyup ek olarak bir 35mm ya da 28mm almayı öneririm. Böylece lens çeşitliliği artar. Film amaçlı çalışacaksanız olabildiğince geniş açıya yönelin. Crop sensörlü kameraların en büyük eksiği o alanda. Asla ve asla yeterli geniş açı bulamıyoruz.

Gönderildi : 26/05/2012 11:52 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Başlığı açan

Ne dersiniz bunlar uygun mudur, iyimdir, dediğiniz gibi işimim görür mü?

Bana kaliteyi düşürmüşüm gibi geliyor. sonuçta elimde olan 50mm 1.4.

Ancak yorumlarınızı merakla bekliyorum.

http://www.kamera-express.nl/product/canon-ef-50mm-f-1-8-ii/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.kamera-express.nl/product/canon-ef-28mm-f-2-8/ " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 27/05/2012 1:25 am
(@fulgura)

Evet, amatör sinemacı için bu ikili tek bir 1.4'ten daha yerinde bir tercih olur. 50mm ve 28mm güzel bir ikilidir. Zaten 24 vb almaya kalkarsanız da rakam artacak.

Gönderildi : 27/05/2012 1:37 am
 Gcmn
(@gcmn)
Başlığı açan

Evet, amatör sinemacı için bu ikili tek bir 1.4'ten daha yerinde bir tercih olur. 50mm ve 28mm güzel bir ikilidir. Zaten 24 vb almaya kalkarsanız da rakam artacak.
sevgili Fulgara,
size çok güveniyorum o yüzdende söyledim gereken yarın 1.4 verilecek ve yerine yukarıdaki iki lens alınacak.
herşey için teşekkür ederim.
yaklaşımınıza hayranım.

Gönderildi : 27/05/2012 2:04 am
 Gcmn
(@gcmn)
Başlığı açan

arkadaşlar sipariş vereceğim o yüzden acil cevaba ihtiyacım var lütfen.. Bu lensler için ne düşünüyorsunuz ve 550d uyumlu mu?

http://www.kamera-express.nl/product/sigma-18-50mm-f3-5-5-6-55-200mm-f4-5-6-dc-for-nikon-af-kit/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 27/05/2012 9:23 am
(@fulgura)

Fiyatı nedeniyle alınıp bir kenarda bulundurulabilir. Kit lens ayarında oldukları için çok performans beklememeli ama o odak aralıklarında elinizde başka lens yoksa 100 euro için düşünmeye değmez. Fakat bunlar Nikon lensleri ve bunları Canon üzerinde kullanabilmek için adaptör halkası gerekli. O zaman da autofocus kullanılamaz. Yani manuel kullanmak durumundasınız. Bu nedenle adaptör halkası da alacaksanız (çok pahalı değildir) ve manuel kullanmayı göze alıyorsanız düşünülebilir. Avantajı fiyatı.

Gönderildi : 27/05/2012 11:51 am
(@kykgm)

Bir amatör için bu lensleri manuel kullanmak risktir tavsiye etmiyorum . kararıda sana bırakmıyorum alma ! canon al yada makineyi nikon ile değiştir. kolay gelsin ...

Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.

^^KYKGM^^

Gönderildi : 27/05/2012 2:55 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Başlığı açan

Teşekkürler sevgili Fulgura ve Kykgm..

Açıkcası ben 2-3 ay makinayı sadece fotoğraf için kullanmak istiyorum. Amacım lens tepkilerini öğrenmek, ışıkı öğrenmek ve elbette kamerayı öğrenmek. Daha sonra test videolarına geçe bilirim. Ve bu kamerada lenslerde benim için geçiş süreci araçları. Şimdilik 2 lens alayım, ışığı, objektivi, ne, nerede, nasıl kullanılır onu çözeyim... Zaten daha sonra ekipman konusunda (Özellikle Fulgura) Çok daha geniş bir set kuracağım, makinamıda o zaman çıkan son kaliteli bir modele göre alacağım. açıkcası bunlar ısınma turları. O yüzden sanırım Fulgara'nın en başlarda tavsiye ettiğ şey en mantıklısı. 50mm 1.8 lens alayım, bir adet te geniş açı. Bir sene böyle, fotoğraf, video, çicek, böcek, test vs. çalışayım. Çünkü kemara ya da lens ne kadar iyi olsada kimin elinde olduğu daha önemli. O yüzden önce ben kendimce kaliteli işler çıkarayım ki, daha iyisini kendime hak göreyim..

Sevgili Fulgura,

İlk başta konuştuğumuzu yapacağım.
550d zaten mevcut, 50mm 1.4ü verecek, 1.8 ve 14mm ila 35mm arası bir geniş açı alacağım.

Herşey için tekrar tekrar teşekkürler.

Bu arada Sevgili Fulgura, arkadaş..
Bana e-mail adresini verirsen sevinirim.

Selamlar..

Gönderildi : 27/05/2012 9:32 pm
Paylaş: