bir video kameraya alternatif olabilir mi sahiden. autofocus diye bir olay olamıyor sanırım, önemsiz mi bu. sabit planlar için ok de bir video kamera gibi verimli kullanamazsın ki bunu.
- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.
Autofocus var.
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
fotoğraf makinesi otofokusudur ama. lense bağlı. pahalı olmayan bir lens için kırk saatte ses çıkara çıkara deneme yanılma yoluyla buluyor. dinamik olarak çekim sırasında fokusu takip etmesi pek mümkün olmamalı.
Yapıyor be abi şimdi link bulup paylaşıcam ha 🙂
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Film çekerken otomatik netleme kullanılmaz be abi zaten, saçmasapan şeyler olur. Bizim kamerada 1 kerelik netleme özelliği vardı, öyle bir şey olabilir. Yani basıyorsun, bir netliyor, sonra da elleşmiyor. Ama yine de elle netleme yapmak daha keyifli :). Riskli evet ama daha güzel.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
ben paylaşayım. böyle mi oluyor:
[vimeo] http://www.vimeo.com/9683667 [/vimeo]
böyle olmaz işte. kamera hareketi veya dinamik sahne çekilemez demek bu. adaptörde bu bile yok tabi o ayrı.
bu arada sinema kameralarında otofokus oluyor mu merak ediyorum. manuel olduğunda da foto lensiyle fokus takip etmek çok daha zor olmalı.
CMOS algılayıcı kullanan tüm kameralarda (RED dahil) bu var zaten. kalitesine göre miktar da değişiyor tabii.
Otomatik netleme kameranın değil objektifin özelliği aslında, tabii gövdenin de desteklemesi gerekli ama filmli kameralarda böyle bir şey yok diye bilmekteyim. Matematikle hesaplanıp focus pade işlenir, sonra 1. kamera asistanı (focus puller) bu değerlere göre netleme yapar. Otomatik netleme falan hak getire.
O nedenle bu HD DSLR ekipmanı üreten herkese ilk işiniz follow focus üretmek olsun diyorum ama dinletemiyorum.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.