DSLR değil ama DSLR-Like diyebileceğimiz bir kamera. Değiştirilebilir lens değil ama Leica 25-400 mm (35mm karşılığı) f2.8-f4 lens ile birlikte geliyor. 1 inch MOS sensör ile gelmekteymiş bu da kabaca APS-C'nin 2.5'ta biri civarına denk geliyor sanırım alan olarak. 4K 30 kareye kadar, HD 60 kareye kadar. Görüntü kalitesi hiç de fena değil, codec yine Canon'unkinden daha başarılı görünüyor. 2600 TL civarı bizim piyasaya girer diye tahmin ediyorum.
... ve alan derinliğine de elveda deriz.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
merhaba fulgura. panasonic gh4'ü önerirmisin. ?
Öneririm ama tam olarak ne için? 4K var, çok keskin bir kamera ama RAW işi biraz zor ve pahalı. Çok uğraştırmasın derseniz şu andaki en uygun kameralardan biri ve 2015 içinde ben de bir adet almayı düşünüyorum.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Öneririm ama tam olarak ne için? 4K var, çok keskin bir kamera ama RAW işi biraz zor ve pahalı. Çok uğraştırmasın derseniz şu andaki en uygun kameralardan biri ve 2015 içinde ben de bir adet almayı düşünüyorum.
daha çok prefosyonel tanıtım film çekimleri için kullanmayı düşünüyorum. lensleri ve full hd görüntü kalitesi tatmin edicimi. internetteki videoları başarılı ama dslr makinalar arasında sony a7 ve mark3üde düşünüyorum.
Şimdi konunun dışına taşmayalım diye Panasonic'den gireyim. burada anlatılan kamera sizin aradığınız türden video bazlı işler için kullanılabilir. "Tanıtım" diye bir görsel tür yok ki biz genelde "corporate" yani ticari çekim derdik. Bunlarda esas olan keskinlik ve netlik olduğundan videovari bir görünümü en iyi veren kamera en başarılı olur genelde. Küçük sensörlü ve alan derinliği pek peklenmeyen makineler daha yerinde olur.
Film, reklam vb türden daha seçici ve sanatsal/bireysel çalışma için sinematik görüntü gerek. Burada DSLRler işe giriyor. Panasonic'İn GH serisi tam ortada bir yerde aslında. Yani hem keskinlik var ve uygun lens seçimi ile video işine uygun hem de uygun lensle sinematik görüntüye yaklaşabiliyor. Elbette 5D Mark iii ile de tanıtım çekilmez diye bir şey yok ama tam kare olduğu için daha sinematik/dramatik çekime yatkın. Sonuçta kararı bütçeniz verecektir. Elimde olsaydı hemen herbiriyle iyi çalışırdım diye düşünüyorum. A7'yi denemedim ve bence biraz bekeleyip kendisini göstermesine izin vermeli.
teşekkür ederim değerli bilgiler için. açıkcası ticari içlerin yanısıra belgesel reklam yani sanatsal/bireysel çalışmalarımda oluyor o yüzden bu makinayı düşünmeye başladım ciddi anlamda.