Forum

Nikon D5100

4 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,401 Görüntüleme
(@insanevladi)
Gönderi: 73
Başlığı açan

4-5 ay önce Lars von Trier ve Ingmar Bergman kitaplarından gaz alarak en azından deneysel bir film çekmeye karar vermiştim kendi başıma. Hem fiyat hem özellik olarak bu makineyi daha uygun görmüştüm. Ama aldıktan sonra amatör sinemacıların işlerine de göz gezdirdiğimde Canon 550d gibi yakın fiyatta bir makinenin daha çok tercih edildiğini gördüm. Benim kullandığım makineyi kullanan başkası da var mı forumda? Eksikleri nedir bu makinenin 550d'ye göre? D5100'de de pek fazla bilinmese de video çekiminde shutter speed ve iso değerlerini değiştirebiliyoruz mesela. Exposure değerini ayarlayamıyorsunuz ama bu değeri bir tuşa basarak çekim boyunca sabit tutabiliyorsunuz. 550d gibi bir makinenin ne artısı vardır Nikon d5100'e karşı?

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/ka ... n-EOS-550D

Gönderildi : 23/05/2013 9:55 pm
 Vlad
(@vlad)
Gönderi: 0

Nikon giriş seviyeleri zaten baştan kaybetmiş durumda. afs lensleri kakalama politikası nikonu zaten pazarın dibine çekmiş durumda. soruduğun soruya en anonim cevap video mu ? tabii ki canon! olurdu..

Gönderildi : 24/05/2013 4:29 am
(@paciente)

550D'nin body kalitesi biraz daha iyi. Bunun dışında Canon'un objektif seçeneği biraz daha iyi. Nikon'un giriş seviyesi makinelerde şu meşhur afs sahtekarlığı yüzünden bu makineler bir türlü piyasada tutunamadı. Sensörde cömert davranan Nikon objektifte her zaman olduğu gibi Kayserili davrandı 🙂 Canon'un tercih edilmesinde en büyük faktör de bu oldu.

Video kalitesi açısından kesinlikle artı ya da eksi bir fark yok. Bunu örnek çekimlerde de açıkça görebilirsiniz zaten. Çekim kolaylığı açısından ise 5100 bir adım önde çünkü açılır ekrana sahip. Hayat kurtaran bir özellik.

Ben Canon 7D'yi almadan önce Nikon D3000 kullanıyordum ve D5200 almaya karar vermiştim son anda afs muhabbeti yüzünden vaz geçmiştim.
Fotoğraf düşünmüyorsanız sadece video düşünüyorsanız Nikon'un af lensleri de işinizi görecektir. Rahatlıkla kullanmaya devam edin bence.

Gönderildi : 25/05/2013 3:08 am
(@ilkersn)

sadece magic lantern için canon. döner ekran artısı için de 600d. sonuç 600d + magic lantern = en iyi fiyat performans. daha iyisi mark II ama bence mark II nin yaptığı işi bile yapar 600d 550d. şartları sağlarsanız lensi ve ışığı ayarlayabilirseniz sizi kimse tutamaz diye düşünüyorum. Videoda zaten canon. artı magic lantern kullanabiliyorsa başka makineye yönelmeye bile gerek yok. Hele ki kısa filmde, rakip tanımaz diye düşünüyorum.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 25/05/2013 3:14 am
Paylaş: