Forum

(Kısa) Filmcilik, Nikon D3000 satışı hakkında bilgi edinme

11 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
3,458 Görüntüleme
(@icelebi89)
Gönderi: 7
Başlığı açan

Selamlar. Aranıza yeni katıldım. Forumu, Eylem Caner aracılığıyla buldum. (bkz: eylemplani) Tanıştığıma şimdiden memnun oldum, ben İsmail Çelebi.

Kafamda birden çok soru var, o yüzden sorularımın başlangıcı Nikon D3000 ile başlamakta. Sonra kısa film için ekipti, video kameralardı diye devam etmekte.

2011 Ekim ayında Nikon D3000 aldım. Bir saflıktı benim için. Niyetim kısa filmler çekmekti. Biraz alelecele olduğu için, bırakın uzun süreli kayıt yapmayı, video kaydı bile yapmadığı anlaşıldı. Üniversitenin ücretsiz fotoğrafçılık kursuna filan gittim, ama açıkcası, yanlış anlaşılmasın, fotoğrafçılık ve fotoğraf çekmek bana çok sığ gelmekte. Kafam o işe yatmıyor yani. Hareketli görüntüler olacak. Senaryo yazacağım, çekeceğim, kurgulayacağım. Bunlar daha çok uygun bana. Bölümüm alakasız ama inanılmaz ilgiliyim. Sinemayla haşır neşir olmamın güzel tarafı ise, benim için heves değil ideal olması. 3 sinopsis'im hazır, diğer taraftan kitap yazmaktayım 60 sayfa oldu. Sinemayla ilgili çeşitli kaynaklar -kitap olsun, ilgili internet siteleri olsun- takip etmekteyim ve okumaktayım. Ha bazen kafam harbi bozuktur o gün içinde ilgilenmem ama, herkese olabilecek şeyler bunlar. Kafamda projeler var ancak, Çorlu'da yaşadığım için haliyle sıkıntı olabiliyor. Ekip filan gerekiyor malümunuz. (Benim kadar ilgili arkadaşlar da ulaşabilir, gerçekten güzel şeyler yapılabilir.)

Neyse soruma döneyim. Yaklaşık 1300 shutter'da (evet çiçeği burnunda sayılır, neredeyse 10 aylık fotoğraf makinasına göre) olan Nikon D3000'i satıp, üzerine biraz da para katıp, SONY HDR-XR155, Sony CX155E, Canon HV40 tarzlarında 1500-2000 tl arasında değişen -malüm gece ışıklarında sağlam görüntü alabilmek için 2000 tl'yi gözden çıkarmam gerekiyor- ses, focus konularında sıkıntı çıkarmayacak bir video kamera almak istiyorum. Gerçi bu da benim için ayrı bir araştırma konusu. Ama, DSLR'ler çok daha pahalı geliyor. Bir sene boyunca 1500-2000 TL'lik video kamera başlangıç ve orta seviye için yeterli diye düşünüyorum.

Bir diğer düşüncem ise, şu şekilde bir yaklaşım sergileyebilirim; standart lensli canon eos d600+ ayrıca tripod alacağım. 1 sene içerisinde veya 1 sene sonunda elime para geçtikçe biriktirip/biriktirmiş olup, 75- 300mm türünde lenslerden alacağım.

Elimdeki Nikon'a dönecek olursam, sizce kaça satabilirim elimdeki Nikon'u? Çantası yok, 8 gb hafıza kartı var, shutter dediğim gibi 1300'de, üzerinde bırakın çiziği, toz bile bulamayacağınız, zamanında 1180 TL'ye aldığım Nikon D3000'i...

Hakikaten uzun bir yazı oldu. Başlıkla alakası için son iki paragrafı okuyup, cevaplayabilirsiniz de, tüm yazıyı okuyup beni onore de edebilirsiniz. Şimdiden "tüm" mesajlarınız için teşekkürler. Tekrar memnun oldum.

Gönderildi : 05/08/2012 6:18 am
(@halostendap)
Gönderi: 0

İsmail foruma hoşgeldin 🙂
mesajını okudum, yardımcı olabilecek olsam olurdum, umarım iyi bi fiyata satabilirsin makinanı, ama burada da genel olarak senin gibi kısa film-film çekmeye çalışanların olduğunu düşünürsek fotoğrafçılıkla ilgili forumlarda makinana daha rahat alıcı bulabilirsin gibi geliyor.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 05/08/2012 4:41 pm
(@icelebi89)
Başlığı açan

mesajını okudum, yardımcı olabilecek olsam olurdum, umarım iyi bi fiyata satabilirsin makinanı, ama burada da genel olarak senin gibi kısa film-film çekmeye çalışanların olduğunu düşünürsek fotoğrafçılıkla ilgili forumlarda makinana daha rahat alıcı bulabilirsin gibi geliyor.

Teşekkürler mesajın için. Amacım, salt, makinayı satabilmek değil ki. Bak gölge düşürdün, onca içten yazdığım kelimelere, cümlelere... 🙁 Benim gibi birini bulamayacak olsam da, dediğin gibi benzer amaçlara ulaşmaya çalışan insanlara ulaşma/onlar tarafından ulaşılma adına bir adım benim için. Bir anlamda, bir yerden başlamış olmak...

Gönderildi : 06/08/2012 3:54 am
(@halostendap)

Teşekkürler mesajın için. Amacım, salt, makinayı satabilmek değil ki. Bak gölge düşürdün, onca içten yazdığım kelimelere, cümlelere... 🙁 Benim gibi birini bulamayacak olsam da, dediğin gibi benzer amaçlara ulaşmaya çalışan insanlara ulaşma/onlar tarafından ulaşılma adına bir adım benim için. Bir anlamda, bir yerden başlamış olmak...

nasıl kırdım seni anlamadım dostum, kusuruma bakma, üzgünüm.
ben buradakilerin genel olarak 550d,600d,7d,5d mk2 vs. türü dslr makinalar ya da senin aradığın makinalar gibi makinalar aradıklarını söylemeye çalışmıştım. bu arada makinanı satamasan da gel takıl abi, ben kötü bi evsahipliği yaptım galiba, kusura bakma.

Gönderildi : 06/08/2012 1:00 pm
(@icelebi89)
Başlığı açan

nasıl kırdım seni anlamadım dostum, kusuruma bakma, üzgünüm.
ben buradakilerin genel olarak 550d,600d,7d,5d mk2 vs. türü dslr makinalar ya da senin aradığın makinalar gibi makinalar aradıklarını söylemeye çalışmıştım. bu arada makinanı satamasan da gel takıl abi, ben kötü bi evsahipliği yaptım galiba, kusura bakma.

Estağfurullah. Bir taraftan kitaplarla diğer taraftan internetteki kaynaklarla bilgi kapasitemi arttırmaya çalışıyorum. Eylem Caner'in önerisiyle kayıt oldum. Bir taraftan da sinemayla ilgili çevrede bulunmak adına. Bu aralar para arayışındayım, kamera ve ekipman için. Bunlar bir araya geldiğinde, ortaya iyi şeyler çıksa fena olmaz 🙂 Teşekkürler 😉

Gönderildi : 06/08/2012 4:01 pm
(@halostendap)

sabır ve çabayla içimizdeki sinema fidanının ağaç olmasını beklemekten başka çaremiz yok 🙂

Gönderildi : 06/08/2012 6:25 pm
(@icelebi89)
Başlığı açan

sabır ve çabayla içimizdeki sinema fidanının ağaç olmasını beklemekten başka çaremiz yok 🙂

Beklemekten öte yapılacak çok şey var 🙂

Gönderildi : 08/08/2012 12:16 am
(@halostendap)

boş boş bekleyelim demedimdi ama neyse 🙂
sabır ve çabayla beklemeyi şöyle örneklendireyim o zaman:
tarlayı sürersin tohumu atarsın, otlarını çapalarsın, sularsın ve büyümesini beklersin 🙂

Gönderildi : 08/08/2012 4:20 am
(@icelebi89)
Başlığı açan

Aynen dostum tarlayı sürmeye devam ediyoruz, zafer yakındır 🙂

Gönderildi : 20/08/2012 6:59 pm
(@halostendap)

bense nedense tarlayı sürdükçe yapılacak daha çok iş olduğunu görüyorum :((

Gönderildi : 22/08/2012 4:06 am
(@icelebi89)
Başlığı açan

bense nedense tarlayı sürdükçe yapılacak daha çok iş olduğunu görüyorum :((

Ah haklısın. Tecrübe-pratik kısmını diyorsun 🙂 Şu sıralar, "üni" tekrar başlamadan tecrübe kazanabileceğim yakın yerler de yok ki arkadaş, şansıma... 😀

Gönderildi : 23/08/2012 5:14 am
Paylaş: