Forum

Kısa film için 600D mi?.. 550D mi?..

27 Gönderi
11 Üyeler
0 Reactions
5,761 Görüntüleme
(@hefkere)
Gönderi: 53
Başlığı açan

Arkadaşlar biliyorum daha önce bu iki makine için başlıklar açılmış ve fikirler paylaşılmış. Arkadaşım kısa film projeleri için bu iki makineden birini tercih edecek. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim... Şimdiden teşekkür ederim...

Gönderildi : 24/08/2012 7:52 pm
(@halostendap)
Gönderi: 0

para kısıtlı diye 550d almış biri olarak söylüyorum, biraz daha biriktirip 600d alsın:)
(param kısıtlı diye 550d ye kanmasın 😀 )

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 24/08/2012 8:11 pm
(@kharon)

http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-EOS-550D-vs-Canon-EOS-600D " onclick="window.open(this.href);return false; bu sitede iki ürün arasındaki farkları görebilirsin. En altta da videolu tanıtımları mevcuttur.

Camandgraph Entertainment..

Gönderildi : 24/08/2012 9:58 pm
(@kharon)

Fakat kendi görüşüm 600d olucaktır 😀

Gönderildi : 24/08/2012 9:58 pm
 Düd
(@dud)

Arkadaşlar biliyorum daha önce bu iki makine için başlıklar açılmış ve fikirler paylaşılmış.

E madem bunların varlığını biliyorsun ve madem onlar hazır açıp baksana, niye tekrar soruyorsun ki? Orada yapılmışı var.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 24/08/2012 10:24 pm
(@halostendap)

Arkadaşlar biliyorum daha önce bu iki makine için başlıklar açılmış ve fikirler paylaşılmış.

E madem bunların varlığını biliyorsun ve madem onlar hazır açıp baksana, niye tekrar soruyorsun ki? Orada yapılmışı var.
bırak şimdi bu ayakları söyle 550d mi 600d mi 😀

Gönderildi : 24/08/2012 10:47 pm
(@rodriguez2)

Dönen ekran için 600D.
Magic lantern'de ses ayarları için 550D (600D'de agc kapanmıyor, menüde manuel ses ayarı olduğu halde..)

Başka da bir farkı olduğunu sanmıyorum(kullanış-video kalitesi vs.) (600D kullanıcısıyım)

Gönderildi : 24/08/2012 11:16 pm
(@muhammeta)

biz çektik, 600d gayet iyi, döner ekranmış sadece farkı deyip küçümseme, çok büyük avantajları var.

"Su Akar, Yatağını Bulur."

Gönderildi : 25/08/2012 1:07 am
(@copen)

gercekten ustad niye okumuyorsun diğer başlıklarıda tekrar soruyorsun, 550d mi 600d mi neye gore tercih edeceksin ikiside aynı makina birisinde 600d hareketli lcd ekran var, harici monitor kullanmıyorsan ucuz olsun diyorsan 600d yok her seyi takacam monitor vs diyorsan 550d vs vs yani konu hakkında derya deniz yazıldı !!!!!!!!!

kısa film cekeceksen ARRI almalısın ya da RED baskası kurtarmaz ... Buda benden olsun hani ne derler eskiler buyur burdan yak....

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

Gönderildi : 25/08/2012 2:56 am
(@halostendap)

gercekten ustad niye okumuyorsun diğer başlıklarıda tekrar soruyorsun, 550d mi 600d mi neye gore tercih edeceksin ikiside aynı makina birisinde 600d hareketli lcd ekran var, harici monitor kullanmıyorsan ucuz olsun diyorsan 600d yok her seyi takacam monitor vs diyorsan 550d vs vs yani konu hakkında derya deniz yazıldı !!!!!!!!!

kısa film cekeceksen ARRI almalısın ya da RED baskası kurtarmaz ... Buda benden olsun hani ne derler eskiler buyur burdan yak....
abi niye öyle diyorsun başkası kurtarmaz diye, uzun metraj çekenler var bu dslr lerle 🙂

Gönderildi : 25/08/2012 3:09 am
 Düd
(@dud)

Aslında Viper da iyi bir tercih, ben sonuçlarını beğeniyorum. 2K çekiyor diye beğenmeyenler var ama adam Benjamin Button çekmiş, bizim neyimize yetmesin?

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 25/08/2012 4:06 am
(@tolga-depo)

Bence Fight Club hangi kamerayla çekilmişse o kamerayı bulup kullanmak lazım. Başkası kurtarmaz.

Gönderildi : 25/08/2012 4:31 am
(@halostendap)

geçen makroda 350 tl ye canonun video camerasını gördüm, bu dslr ye hiç bulaşmadan onlardan bi tane alaydım ya la dedim kendi kendime çünkü film işinde en son dert edilmesi gereken şey kameraymış ya la, nedense ilk dert ettiğimiz de o oluyo 🙂

Gönderildi : 25/08/2012 5:41 am
(@kharon)

önemli olan kamera degil (yok canim daha neler :D) önemli olan yapilan isin kalitesi. copen abimiz imzasinda yeteri kadar ayrintili aciklamis zaten 😉

Gönderildi : 25/08/2012 6:15 am
(@hefkere)
Gönderi: 53
Başlığı açan

Düd, Copen haklısınız bu iki makine ile ilgili bilgiler mevcut ( Ki ben de böyle olduğunu belirtmiştim... ) fakat dikkat ederseniz açtığım başlıkta bir "Seçim, Tercih..." söz konusu. Doğrusu siz ikiniz de dahil olmak üzere bu konuda bilgisine ihtiyaç duyduğum bir çok kardeşim vardı. Maksadım az bir süre kala arkadaşımın alacağı makine ile alakalı doğru seçimi yapmasına katkıda bulunmaktı... Yazmış olduğunuz şeylerin yararı elbette olacaktır. Gösterdiğiniz hassasiyet için çok teşekkür ederim.

Gönderildi : 26/08/2012 4:44 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş: