elimde nikon D7000 18-105 ve 50mm f1.8 D var birde ses için zoom h1 şimdi beni tavsiyeye ihtiyacım var başka hangi lensleri almalıyım ?
D7000 bu konuda nasıldır ? genelde canon kullanıldığını görüyorum çok bir fark varmıdır ? ne gibi yararı ne gibi zararı olur ?
edit: birde flat olarak çekmenin yararı tam olarak nedir ? kontrasti sonradan eklediğimde görüntü çok berbat oluyor ( vegas 11 )
Yokmu Yardımcı olacak :/
Benim tavsiyem D7000i satıp 60D ya da 7D almanız (xxxD serisi de olur ama attan inip eşşeğe inmiş gibi olursunuz). illa nikon derseniz yeni çıkan sigma 35 1.4 phalı gelirse 30 1.4 samyang yada rokinonun 8-14-24-35-85 mm lensleri alınabilir (bu yazdıklarım canon için de geçerli). 18-105i de elden çıkarın bence.
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
elimdeki lensleri ve D7000 i satmaya karar verdim peki 7D almak iyi bir seçim olurmu ? sadece video değil fotograf ta çekeceğim
7D biraz eskidi sanki 2009 da çıkmış bir model beni daha bir 4 sene idare edermi ?
5D mark 2 de 2008 de çıkmıştı 🙂
7D sizi pişman etmez. Videoda da fotoğrafta da gayet iyidir.
aslında Mark II de ilgimi çekiyor full frame olması büyük bir avantaj iso performansı açısından fotograf konusunda da öyle ama 7D kadar hızlı değil fotograf ta bir yerden alıp bir yerden vermişler insanı kararsız bırakıyor =/
Para sorununuz yoksa tabi ki mark 2 derim. 7D kullanıcısıyım, hızı çok iyiama mark 2 iso performansı olarak çok daha iyi. Foto muhabiri ya da ortinocu değilseniz mark 2 bence.
Bunların dışında film diyorsanız hala mark 2 🙂
ozaman tamamdır 5D Mark II alacak gibi görünüyorum ama eski bir model olması beni tedirgin ediyor sadece . size güveniyorum bak mark ıı diyorsanız alıcam 😀
🙂
Gönül rahatlığıyla alın 🙂
gaza geldim 5D mark III aldım şimdi yavaştan lens toparlayacağım 🙂