Forum

Canon 600D

68 Gönderi
16 Üyeler
0 Reactions
15.3 K Görüntüleme
(@mehmetozkan89)
Gönderi: 0

aynen ses bu ama maalesef ntg2 taktığımızda da bu ses ortadan kalkmamakta.

Gönderildi : 24/06/2011 5:56 pm
(@akrepantares)
Gönderi: 11

video modunda diyaframı kısabiliyo muyuz ? kurcaladım bulamadım bilen var mı?

Gönderildi : 20/08/2011 9:56 pm
(@desperado28)

makıne pal olarak 30 kare çekıyormu arkadaşlar..( yoksa ntcs mi )
Makineyi alan arkadaşlardan artısını eksisinini yazabilirlermi ?
550 dnın bataryaları oluyormu ?
şimdidden teşekürler

Gönderildi : 27/09/2011 3:24 pm
(@fulgura)

550 ile bataryaları aynı. Pil kabzası da aynı. Ekran aparatları (LCD vizör ve ekran koruyucular vb) dışında tüm 550 aparatları da neredeyse tam uyar durumdalar.

Makinede NTSC seçerseniz 30 fps var ama zaten HD dünyasında PAL ve NTSC'nin tek farkı fps olduğu için (çözünürlük aynı) aklınıza video kameralar dünyasındaki ayrım gelmesin. Bu makinalarda PAL ve NTSC ayrımı yok kısacası.

İki adet kullandım, birini halen günlük ve 7D ile beraber kullanıyorum ve cüsse dışında abilerinden bir farkı yok. Toza toprağa ve yağmura da dayanıklı çıktı. Video amaçlı alacaksanız 7D ya da 60D yerine 600D (T3i/Kiss X5) alıp lense, pile vb aparatlara yatırım yapın. Daha verimli. 5D Mk iii'den ya da Red'den başka bir makinaya geçmeyi düşünmüyorum bunu gördükten sonra ki o da belki.

Eksilerini saysam aynıları abilerinde de olduğu için bir mantığı yok. Cüsse sorunları pil kabzası ile çözülüyor ve tek rakibi full frame oluyor derim.

Ben henüz kurmadım ama bir de ML kurmanız durumunda veriminizin artacağını da düşünüyorum.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 27/09/2011 6:30 pm
(@eskici)

Selam herkese,
lcd üzerinden yapılan otomatik netleme vizorden yapılan netleme kadar hızlı olmuyor.Bu aşılabilecek bir sorun mudur yoksa bu işin kaderinde mi var?

Gönderildi : 25/11/2011 1:57 am
(@fulgura)

Bu dediğiniz sadece fotoğraf çekerken yapılan netleme elbette. Vizörden bakarken ayna iniktir ve olması gerektiği gibi netleme işlemini netleme noktaları yapar. Yani vizörden bakınca gördüğünüz 11 nokta iş başındadır. Oysa LCD'den bakarken ayna yukarı pozisyondadır ve netlemeyi sensör yapar. Farklı algoritmalar söz konusu ve işlenecek veri miktarı vb farklı. O nedenle sensör gelen görüntü üzerinden genel olarak çalışmak zorundayken vizör tarafındaki netleme noktaları daha hızlı iş görürler.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 25/11/2011 7:58 am
(@eskici)

Çok açıklayıcı olmuş, sağol verdiğin bilgiler için.

Gönderildi : 25/11/2011 12:48 pm
(@minstrel)
Gönderi: 18

Merhabalar.
Ben bu aleti yeni aldım. Daha doğrusu hediye edildi. Hafıza kartı yok. Tamamen video amaçlı kullanacağım. 45 mb/sn ile 30 mb/sn arasında nasıl bir tercih yapılabilir? Önerebileceğiniz bir kart var mı acaba?
Bir de şu aktarımdaki kayıp meselesi tam olarak nasıl bir şey oluyor acaba? Kavramı bile algılayamadım.

Forumda yeniyim bu arada. Yanlış yere yazdıysam sorumu kusuruma bakmayın.

Gönderildi : 20/12/2011 2:28 am
(@fulgura)

Hoş geldiniz,

Dijital dosya aktarımında kayıp diye bir şey yoktur. Karttan bilgisayara aktarımda veri kaybı olmaz. Kayıp denen durum görüntünün bilgisayarda işlenmesi sonucu olabilir.600D ile karttaki görüntüleri bilgisayara atacağınız için sizi ilgilendiren bir durum yoktur.

Class 10 diye anılan kartlardan kullanmanız gerekli. 600D'yi hackleyip (ML ile) kullanmayı düşünmüyorsanız 30 ile 45 mb/s lik kartlar arasında sizin için bir fark olmayacaktır. Herhangi bir gerçek Class 10 kart işinizi görür ama olabildiğince Sandisk ve Transcend marka kartları kullanmaya bakın.

Gönderildi : 20/12/2011 2:36 am
(@minstrel)

Teşekkürler.

Peki bu ML-hackleme-yazılım yükleme olayları tam olarak nasıl bir şey? Forumda gezinirken sık sık denk geldim ancak tam olarak açıklandığı veya tartışıldığı bir başlık bulamadım.

Gönderildi : 20/12/2011 6:56 pm
(@fulgura)

Teşekkürler.

Peki bu ML-hackleme-yazılım yükleme olayları tam olarak nasıl bir şey? Forumda gezinirken sık sık denk geldim ancak tam olarak açıklandığı veya tartışıldığı bir başlık bulamadım.
http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=89&t=8851 " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 20/12/2011 7:04 pm
(@minstrel)

Hoş geldiniz,

Dijital dosya aktarımında kayıp diye bir şey yoktur. Karttan bilgisayara aktarımda veri kaybı olmaz. Kayıp denen durum görüntünün bilgisayarda işlenmesi sonucu olabilir.600D ile karttaki görüntüleri bilgisayara atacağınız için sizi ilgilendiren bir durum yoktur.

Class 10 diye anılan kartlardan kullanmanız gerekli. 600D'yi hackleyip (ML ile) kullanmayı düşünmüyorsanız 30 ile 45 mb/s lik kartlar arasında sizin için bir fark olmayacaktır. Herhangi bir gerçek Class 10 kart işinizi görür ama olabildiğince Sandisk ve Transcend marka kartları kullanmaya bakın.

ML denemek istersem aralarında bir fark olur mu o zaman? Daha yüksek bir şey mi almam gerekir?

Gönderildi : 20/12/2011 8:07 pm
(@fulgura)

ML'de kalite ayarları var. Kalite artınca yazılan veri miktarı artıyor ve bu da daha hızlı kart lazım demek. Çok abartmamak kaydıyla Class 10 ve 30luk kartlar standart üstü kalitelerde işe yararlar. 45mb/s olan en iyisi ama o kadar zorlayacağınızı sanmam ve gerek de yok. Kalite artışı bir noktadan sonra çok farkedilmiyor. 30 mb/slik kartlar sağlam olmaları koşuluyla iyidirler.

Gönderildi : 20/12/2011 8:32 pm
(@minstrel)

Teşekkürler bilgiler için.
İstanbul'da bunlara bakabileceğim bir yer var mı? Media Markt'a baktım, transcend marka 16 gb class 10 vardı, hızı falan üzerinde yazmıyor. Ordan birine sordum 150 falan dedi ama bariz salladı. Sanırım 20 mb/s. Fiyatı 99 liraydı.

Gönderildi : 20/12/2011 11:51 pm
(@fulgura)

İstanbul'da olan arkadaşlar daha yardımcı olabilirler. Çok sahtesi var, dikkat edin. Ben Amazon üzerinden aldıklarıma güveniyorum.

Gönderildi : 20/12/2011 11:59 pm
Sayfa 4 / 5
Paylaş: